Látom megint összeállt a szekta. És persze velem vitatkozik. Amivel csak annyi gond van, hogy Dudi mondott valamit, nem Én. Még mindig ez a helyzet XD
Szóval a fenti nagy világmegfejtéseket neki címezzétek légyszíves:
A számokhoz:
Hát olyan jól számoltál, hogy a nekünk még le se gyártott mennyiséget is bele vetted....
Ha az majd egyszer valamikor megérkezik akkor utolérik a franciákat ezen a téren. Ami nem egy nagy fegyvertény, de az ilyen kis sikereknek is érdemes örülni.
Erre mondják azt , hogy 0
Az akartak venni meg a vettek nem ugyan az.... India legutóbb 1000+ Leclerct akart venni, de csak akart, mert nincs rá pénzük.
A ki mit akar, meg mi a valóság az két különböző dolog. Szerintem.
Ha a HH előtti nyugati tankokkal akarsz hasonlítgatni, akkor közlöm, hogy az M1 lesz a megfelelő pár ezen a téren.
Abból meg a HH előtt gyártottak az én kis könyvecském szerint 7750 db-ot
Abba meg, hogy mennyit gyártottak a T-72-ből vagy a T-80-ból bele se menjünk....
Mert konkrétan ez a valóság. Új gyártású Leclercből többet van leszállítva eddig, mint Leopárdból. Ennyi.
2008 után nem adták át új Leclercet, talán 2028-ra utolérik a németek azt a darabszámot XD
És most csak úgy érdekességként a HH után eladott (nem is lehetne másként), új gyártású T-90-esek darabszáma:
Azeriek: 98
Algéria: 600+
Vietnám: 64
India: kb. 1100
Irak: 73
Uganda: 44
Ez export: kb. 1979 db új gyártású harckocsi
Plusz az oroszok maguknak: 350 db (2020 környékén)
Ezt hívják úgy, hogy sikeres új gyártású termék.
Használt/felújított/új gyártású technikában, nézzük az M1 Abramst:
Ausztrália: 59 (meg még rendeltek hozzá!)
Egyiptom: 1360 (Új gyártású)
Irak: 321
Kuvait: 218
Szaudarábia: 373
Marokkó: 222
Lengyelek: 116
Folyamatban lévő szerződések:
Tajvan: 108
Ausztrálok: 75
Lengyelek: 250
Ez összesen:
1360 új gyártású, 988 használt, 433 éppen szállítás alatt álló egység.
Összesen 2781 export termék.
Ezt hívják úgy, hogy nyugati siker termék.
Nah, ezekkel vesd össze légyszíves a Leopárd 2 számait XD
Főleg úgy, hogy a használt leopárdokat lényegében majdnem ingyen osztogatták, mint a szemetet, a T-90-ért és az M1 Abramsért meg fizetni kellet, elég keményen.
De ha csak a belpiacokat nézzük, a HH után a kínaiak csak a Type-96-ból gyártottak kb. 2500+ darabot... Az se kis szám. Az export még nem nagyon megy nekik, de egyszer az is eljön.