A DM33 vs. K5-öt nem kell meglátni, ugyanis a HH vége után letesztelték a T-72B+K5-öt.
Mind az M829-et, mind az M829A1-et és a DM33-at is kibírta....
A teszt után az amcsik belátták, hogy az M829A2-is csak átmenetei modell lesz, mert az se fog rajta könnyen átmenni, lásd. akár a szimulációkat ezzel kapcsolatban.
A németek pedig akkor álltak a DM43 (OFL F1) rendszeresítése előtt. Pont a teszt eredmények miatt meg se vették a DM43-at!
Ők is csak jóval később a DM53-at rendszeresítették, pont a K5 miatt....
Az Emirátusokban volt egy teszt az ukrán T-84 vs. Leclerc +OFL F1 ellen.
Atomjaira törte az OFL F1-et a reaktív páncél.....
De ott van az ERAWA-2 vs. DM33 teszt, ahol utóbbi elhajlott, mint egy kifli...
De a T-80U is azért volt sokáig aktívan rendszerbe a Dél-Koreaiaknál, mert letesztelték és kiderült, hogy nincs olyan lőszerük amivel szemből át lehetne lőni!
Ez a K2-es bevezetése idején változott csak meg. Akkor lett a T-80U tisztán az "ellenerő" gépe.
Az orosz tankok nagy része relikttel van szerelve, a többin meg ott a K5.
Nagyon kevés tankjuk van K1-el.
És dudi fantáziáival ellentétben a DM33-as az ami még mindig hegyekben áll nyugaton, és ha valamit el akarnak sózni az ukránoknak akkor az elsősorban a DM33-as lesz.
Biztos, hogy menni fog a DM53/63 is a Leopárd 2A6-al, hiszen tesztelni élesben csak itt lehet.
A svédek nem tudom küldenek-e lőszert az STRV-122-essel, de ha küldenek akkor az izraeli lőszerek is le lesznek tesztelbe. (Pl. M322)
Azt viszont 99%-os biztonsággal megmondom, hogy a lengyelek nem fognak a DM33-nál jobb lőszert adni a Leopárd 2A4-hez. És szerintem a többiek sem akik szemétként kiszórják.
Talán a szegmentált lengyel PZ-531 amit kaphatnak, de nem tudom mennyit gyártottak abból.