United States Marine Corps - Az Amerikai Egyesült Államok Tengerészgyalogsága

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

 • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

  • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
  • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

  Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

  Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
47 208
76 696
113
De 4 órával sem mented meg a már levegőben lévő gépeket. Ne felejtsük, arról beszéltünk csendes-óceáni környezetben kell a USMC-nek helyt állnia.
Meg 4 óra alatt az ellenség is vissza tud jönni....
4 óra nagyon sok,abba belemenni,hogy mit lehet meg mit nem badarság.
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 312
46 032
113
Na itt egy viszonylag átfogó összefoglaló a USMC inventory átalakításáról.
A cseh kartársak gondolatban egyből rá is mozdultak a kivonásra váró Venomokra, meg Viperekre. :rolleyes:
 
 • Tetszik
Reactions: Ocses
K

kamm

Guest
Na itt egy viszonylag átfogó összefoglaló a USMC inventory átalakításáról.
A cseh kartársak gondolatban egyből rá is mozdultak a kivonásra váró Venomokra, meg Viperekre. :rolleyes:
Ebbol dolgoztak: https://www.thedrive.com/the-war-zo...d-uh-1y-helicopters-as-part-of-force-redesign

Belefutottam a heten, de annyit dolgozom mostanaban, hogy el is felejtettem belilnkelni, pedig erdekes, mert jol osszefoglalja, hogy 70 eve, a II vh befejezese ota ugyanaz a doktrinajuk.
Akkor allitottak at partraszallo-teruletfoglalo modra meg antiterrorista akciokra es most a Force Design 2030 alatt visszakalibraljak oket a II vhbol ismert island-hoppingra azaz szigetrol-szigetre ugralasra (egyertelmuen Kinara keszulve.)

Ami mar most latszik, hogy teljesen megszuntek a hk es veluk a hidveto stb muszaki szazadok, a hagyomanyos tuzerseguk a negyedere (!) csokken, a nehez szallito es tamado helikoptereik 20% megy raktarba es a letszam lemegy 170 ezerre (190 ezer korulrol.)
Cserebe viszont a raketatuzerseguk 3x mereture dagad 21 (!!!) uteggel (az a battery magyarul, ugye?), kapnak egy tonna Reapert meg egyeb dronokat, plusz mindenfele raketakat pl NSM raktak JLTVre, naluk lesz bevezetve a ground Tomahawk es igy tovabb.
Az uj amphibious kepessegekrol nagy a csend, szerintem ott meg fogunk csodat latni...
 
K

kamm

Guest
Linkeljél már ebből valamit! Mert szerintem ez egy városi legenda.
Igen léteznek gyors megoldások a pálya javítására, de ez csak abban az esetben, ha maga felület felső rétege sérült valamilyen oknál fogva.
Ha meg van rajta több 8-10 méteres kráter, az egy egészen már ügy. :)
Olyankor sem kell mas, mint valami szilard dologgal a lyuk nagyreszet titolteni, ami kepes megtartani a bentonreteget felette. Persze, nem fogsz C-17-et parkolni rajta, de nem is az a cel. :)
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
47 208
76 696
113
Ekéztem már eleget az USMC adjunk mindenkinek LMG-nek csúfolt gépkarabélyt koncepcióját, itt egy videó tőlük maguknak:
 

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
37 869
73 242
113
Smaller, leaner: Marines put their new ways to fight to the test...

The capability for Marines to fight in a far more dispersed and lower-profile way than in the past is reflected in two key modern Marine warfighting concepts: Stand-In Forces and Expeditionary Advanced Base Operations (EABO). Put these two documents together and it describes a Marine Corps that aims to operate within the range of enemy fires from austere locations using tactical units that must be as self-sufficient as possible.