Urbanisztika, építészet (múlt, jelen, jövő)

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Kim Philby

Well-Known Member
2020. december 16.
12 629
36 717
113
Olyan épületet amibe hivatalosan lakni akarsz csak minősítéssel rendelkező építőanyagokból építhetsz. Kivétel a megfelelő minősítéssel rendelkező tervező és kivitelező cég, akik elvégezték az általuk használt természetes építőanyagból készült szerkezetek minősítését. De azok sem ingyé dolgoznak. Pont ezért.
Köszi. Ilyenben lakom.

• Tetszik
Reactions: Pogány and zulu

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
12 213
33 651
113
Építs szalmabála házat. A vályogot fel todod használni. Segítek ha kell. Indíts építőtábort, a bélpestiek "inygyé" felépítik neked...
Dehogy építek. Van ház, csak mindig csinálni kell. De mikor meg idő van rá, akkor meg nem mehetek, mert karanténban vagyok. :S
A másik ház meg tök jó állapotban van, kicsit rendbe kellene tenni, falilag csak a lábazati rész javítandó mindenhol, egy helyen van kicsit beszakadva a plafon, a verandán az oszlopok kicsit megindultak kifelé, ereszcsatorna kellene, villany, víz, fűtés, csatorna(?), nyílászárók, pár szobára újat vágni (ha már a szomszéd is én vagyok). De ezt úgysem lakóháznak akarom. A harmadik ház meg tényleg elég kuka kategória, de van bent villany. :D
Vályogból meg van pár kupac, azon gondolkodtam, hogy vályogtéglát kellene préseltetni belőle. Van nem messze, aki csinálja.
Az ilyen szalmabálás ház nekem nem jön be.

• Vicces
Reactions: Kim Philby
T

Törölt tag 2361

Guest
mi van magyarba a "tiny" hazakkal?
lehet oket epiteni v tilosak?

es mi van ha egy roman/nemet/osztrak ceget szeretnenk a hogy epitse a hazat?
az lehetseges?

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
12 213
33 651
113
Több féle van. Sok alapban gurítható, lakókocsis dolog, ám nem lakókocsi; de vannak fix helyre építettek is.
Pl. ilyenek:
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

hete

Well-Known Member
2021. január 7.
764
1 926
93

hendrick

Well-Known Member
2018. június 30.
2 801
4 967
113
Eljutott a Hauszman Program arra a pontra, hogy rájöttek, mégsem jó az, ha egy az egyben csak úgy visszaépítgetik a dolgokat és aztán a funkciót idomítjuk. Egy picit korábban kellett volna gondolkodni, és erre a megengedő pályára állni, nem csak egy korábbi állapotot visszaépíteni aztán valami funkciót beleszuszakolunk, hanem a funkciót kitalálni, és stílusában a környezettel harmonizálóan megvalósítani. Kár, hogy a "végén" kezdtek egyesből kettesbe kapcsolni.
Szerintem az a festett tűzfal is egy agyrém volt, ez talán egy fokkal kevésbé az, de azzal teljesen egyetértek, hogy ott van a Palota, jön a Habsburg palota, meg a HFP, és ezek mellett ott lesznek az icipici MeH meg KeH szerintem marha fura lesz ...

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
12 213
33 651
113
Hazai viszonyok között: ez már nem is "ingatlan" ezt el lehet lopni ...
Volt, hogy Békéscsabán, nem is a tanyavilágban egy házat loptak el.
Árulták a házat. Egyszer csak elkezdtek rajta dolgozni. Konstatálták a szomszédok, hogy na, akkor megvette valaki és cseréli le a tetőt, meg újítja fel, nyilván munkaidő után tud vele foglalkozni. Aztán vagy beszélt valamelyik szomszéd a tulajjal, vagy hogy s mint volt nem tudom, de lényeg, hogy szóba került a "volt tulajjal", hogy jó, hogy eladta a házat, de, hogy a fenébe tudta olyannak eladni, aki csak este dolgozik rajta? Mire a tulaj: Eladni? Én nem adtam el semmit, még mindig árulom.

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
12 213
33 651
113
Konkrétan eleve nem értem, hogy nem funkció szerint terveznek bármit.
A funkcióhoz való tervezésnek is megvannak a maga korlátai. Hisz akár a funkció is változhat, akár az igények, de gondoljunk bele, hogy ugyan annak a funkciónak a technikai igényei is nagyban változhatnak azon az időtávon, még az épületek fennállnak.

Kurfürst

Well-Known Member
2017. szeptember 14.
5 146
16 757
113
Eljutott a Hauszman Program arra a pontra, hogy rájöttek, mégsem jó az, ha egy az egyben csak úgy visszaépítgetik a dolgokat és aztán a funkciót idomítjuk.

Sohasem akarták a Honvédelmi Minisztérium épületét visszaépíteni, csak a Hondvéd Főparancsnokságot, aminek a torzója a rombolás után megmaradt. Annak viszont kell homlokzat az eredeti tűzfal helyett, ami viszonylag szabadon hagyja a teret is.

Nekem a trapéz alakzattal kevesebb bajom van, de a látványterven furcsán egyesül a HFP homlokzatának középső, magas pilléres része, míg a vonalvezetése meg egy az egyben a régi HM épület homlokzata, csak a szárnyakból hátra lettek hajlítva. Sokkal jobban illeszkedne, mint kevésbé hangsúlyos hátsó traktus, ha a HM eredeti, kevésbé markáns homlokzata maradna középen is.

A 444 cikk bugyuta hangvétele meg szóra sem érdemes. Ők ilyenek...

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
16 858
61 540
113
Volt, hogy Békéscsabán, nem is a tanyavilágban egy házat loptak el.
Árulták a házat. Egyszer csak elkezdtek rajta dolgozni. Konstatálták a szomszédok, hogy na, akkor megvette valaki és cseréli le a tetőt, meg újítja fel, nyilván munkaidő után tud vele foglalkozni. Aztán vagy beszélt valamelyik szomszéd a tulajjal, vagy hogy s mint volt nem tudom, de lényeg, hogy szóba került a "volt tulajjal", hogy jó, hogy eladta a házat, de, hogy a fenébe tudta olyannak eladni, aki csak este dolgozik rajta? Mire a tulaj: Eladni? Én nem adtam el semmit, még mindig árulom.
Aki ennyire nem törődik az ingatlanàval, meg is èrdemli.

• Tetszik
Reactions: phaidros

hendrick

Well-Known Member
2018. június 30.
2 801
4 967
113
Sohasem akarták a Honvédelmi Minisztérium épületét visszaépíteni, csak a Hondvéd Főparancsnokságot, aminek a torzója a rombolás után megmaradt. Annak viszont kell homlokzat az eredeti tűzfal helyett, ami viszonylag szabadon hagyja a teret is.

Nekem a trapéz alakzattal kevesebb bajom van, de a látványterven furcsán egyesül a HFP homlokzatának középső, magas pilléres része, míg a vonalvezetése meg egy az egyben a régi HM épület homlokzata, csak a szárnyakból hátra lettek hajlítva. Sokkal jobban illeszkedne, mint kevésbé hangsúlyos hátsó traktus, ha a HM eredeti, kevésbé markáns homlokzata maradna középen is.

A 444 cikk bugyuta hangvétele meg szóra sem érdemes. Ők ilyenek...
A fórumos linket érdemes követni a cikkben, ott vannak értelmes hozzászólások, csak sokaknak az TLDR ...