Klassz link. És mi lesz a felújított palota funkciója?
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Nem annál volt az, hogy egy szárnya (talán ami a Spree felé néz) valami modern stílusban épül újjá, mert a zöldek azon sipítoztak, hogy revizionista emlékhely (vagy valami hasonló npc sample text szöveg) lesz?vagy meg lehet nézni Berlinben a most visszaépülő (kommunisták által egy erkélyt leszámítva porig rombolt) porosz királyi palotát is
Nem annál volt az, hogy egy szárnya (talán ami a Spree felé néz) valami modern stílusban épül újjá, mert a zöldek azon sipítoztak, hogy revizionista emlékhely (vagy valami hasonló npc sample text szöveg) lesz?
Én egeret tudok szalmából ! Szalmából egeret ! LOLÉpíts szalmabála házat. A vályogot fel todod használni. Segítek ha kell. Indíts építőtábort, a bélpestiek "inygyé" felépítik neked...
Értem én, csak én is azon siránkozom, mint az építészek, hogy egy pesti bérház jellegű beépítés lesz a végeredmény szűk utcákkal magas házakkal, magas beépítettséggel, ami jellegében teljesen más, mint ami most van a területen. A jelenlegi szellős levegős terület helyett egy full beépített lesz a végeredmény. Annak én sem vagyok a híve, hogy egy ilyen nagy értékű területen csak azok a középkori falmaradványutánzatok legyenek, de szerintem egy kisebb fokú beépítés sokkal egészségesebb lett volna.Valahányszor arra megy egy libtard és felnéz, zokogásban tör majd ki.
Egyébként viccen kívül, ez egy restauráció, aminek komoly turisztikai, reprezantatív és nem mellékesen nemzeti kultúrális értéke van. Ugyanilyen restaurációk folytak a lengyeleknél, ahol a királyi palotát az egyetlen megmaradt ablakboltívből építették újjá, vagy meg lehet nézni Berlinben a most visszaépülő (kommunisták által egy erkélyt leszámítva porig rombolt) porosz királyi palotát is.
1899-ben eltávolították onnan. Minek kerülne vissza? Meg amúgy is...Értem én, csak én is azon siránkozom, mint az építészek, hogy egy pesti bérház jellegű beépítés lesz a végeredmény szűk utcákkal magas házakkal, magas beépítettséggel, ami jellegében teljesen más, mint ami most van a területen. A jelenlegi szellős levegős terület helyett egy full beépített lesz a végeredmény. Annak én sem vagyok a híve, hogy egy ilyen nagy értékű területen csak azok a középkori falmaradványutánzatok legyenek, de szerintem egy kisebb fokú beépítés sokkal egészségesebb lett volna.
Apropó ha már mindent visszaépítünk, a Hentzi oszlop is visszaépül? 1 2 3 4 (egyébként nagyon szép emlékmű)
Hát mert kb ezzel a lendülettel, mindent építenek vissza, ami ott volt, különösebb mérlegelés nélkül. És hát Habsburg-Lotaringiai József Főherceg palotáját is visszaépítjük. Maga Hauszmann úgy gondolta azért építi a várat, hogy legyen még soká meleg és kellemes otthona királyunknak, aki pedig annyira szívén viselte Hentzi sorsát, hogy az ágya felett lógott haláláig a képe (ld 1-es idézet fent). Szóval mivel a Hauszmann terv csak a palota terveire szólt, a közterekről nem, így a program vezetése szabadon mérlegel, hogy Ferenc József korából mit állít vissza és mit nem. És ha már a Habsburg Lotharingiai József főherceg palotáját is visszaépítjük, mi más jelképezné jobban a korszellemet, mint hogy még ezt is lenyomták a magyarok torkán... de mi ugyebár tisztán idegenforgalmi szempontokból historizálunk, abból a szempontból pedig egy pazar, gyönyörű alkotás, ami a császárt tökéletesen szimbolizálja, és a maga korában is drága remekműszámba ment. A császérért (az idegenforgalomért) mindent ... szerintem csak így nyerne értelmet a tökéletes megidézése a Hauszmann korabeli Habsburg szellemnek (csak hogy sose felejtsük).1899-ben eltávolították onnan. Minek kerülne vissza? Meg amúgy is...
A jog itt is megmutatta az mai nap már átlagosnak tekinthető arcát.
Végre valami értelmes. Pár évvel ezelőtt agyérgörcsöt kaptam amikor bejelentették, hogy a Déli bezárását mérlegelik...