Ezeket mind tudom, nem kell magyarázni pro és kontra megnéztem az ismeretterjesztőtől az érdekes elméleteken át a tébolyig mindent.Djoszer piramis. Ami valójában egy Zikkurat.
Szenfru piramis. Igen, jól látszik itt is az általam említett szintes elrendezés. Azért érdekes, mert a külső része leomlott, a belső magot látjuk:
Sneferu piramisa, ami konkrétan azért ilyen, mert elbaszták a tervezését és túl meredek lett az oldal fala. Ezt korrigálták a nyomi tetejével:
Lista az ismertebb piramisokról. Kicsit több mint 100+ db készült:
List of Egyptian pyramids - Wikipedia
en.wikipedia.org
Jól látszik a fentebbi képeken, hogy Zikurattal kezdték formailag (licenc) amiből végül csináltak egy egész szépet.
Majd kitalálták a saját stílust sima, ferdén befelé dőlő oldalakkal, de jól látszik, hogy nem voltak időt állóak az ilyen oldalak.
Majd próbálták meredekebbre , de elbaszták. Elég nagy léptékben...
Ez után N+1 próbálkozás alatt találták meg a tökéletes formát a gízai nagypiramisoknál.
Szóval elhiszem, hogy van akit lenyűgőznek ezek a kőhalmok, csak nehezen emésztem meg amikor N+1 embertől hallom, hogy az UFO-k építették... jah, mind a 100-at baszki
És persze az UFO-k is zikurattal kezdtek, mert hát miért ne. XD
Miért? Te miért jársz be dolgozni?
Miért nem csapod agyon a vezetőinket?
Nah, pont ugyan ezért.
Akkoriban is be szedték az adót, nagyrészt termény formájában, majd úgy osztották vissza, hogy azért cserében munkát kellet végezni.
Lehetőleg olyat ami nem terheli termékkel a piacot. Erre a nagy állami építkezések ideálisak.
Van aki stadionokat épít, van aki piramist. Hol mi a hobbi.
A stadionépítő sem kézzel húzza a betontömböket, hanem kibaszott 500-700 lóerős nehézvontatók, mert a fasznak sincs kedve kézi erővel hatvan tonnás elemeket mozgatni. Ma sem. Akkor miért lett volna? Nem tudott a hatalom olyan fegyverzetet felmutatni, ami nem járt ra nézve ugyanakkora kockázattal, mint a nem hatalomra. Kézifegyver kézifegyver ellen. Simán agyonverhették volna.
Nem azért nem támadok a hatalomra mert nem akarok, hanem azért, mert a technológiai fölénye miatt vagy olyan fokú aktivizmust kellene kifejtenem, amihez nem sok kedvem van, vagy olyan technológiához jutnom, amivel megtehetem.