Űrkutatás

Tudósok vitája az űrkutatás politikai motívációiról.
Fenomenális! :)
(Sajnos angol tudás nélkülözhetettlen hozzá)

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Egy 2013-as videóból van, a teljes videó:

Tudósok vitája az űrkutatás politikai motívációiról.
Fenomenális! :)
(Sajnos angol tudás nélkülözhetettlen hozzá)

Egy 2013-as videóból van, a teljes videó:

A rövidet néztem csak végig, de jófajta vita. Amúgy ebben a részben szvsz a fekete csávónak volt leginkább igaza.

• Tetszik
Reactions: Cifu
"Szivárog a levegő a Nemzetközi Űrállomásról (ISS) - közölte a Ria Novosztyi. A szivárgásról szóló hírt a Roszkoszmosz orosz űrügynökség erősítette meg.

Pénteken az ISS-en lévő űrhajósoknak három napra át kell költözniük az orosz modulba, ezután lezárják a NASA blokkját, ahol a levegő nyomásának növelésével próbálják felderíteni a szivárgás helyét. A hírek szerint a legénység nincsen életveszélyben a szivárgás miatt.

A gyanú szerint a mikroszivárgást okozó egy vagy több apró repedést apró meteor vagy űrszemét okozhatta."

https://index.hu/techtud/2020/08/21/szivarog_a_levego_a_nemzetkozi_urallomasrol/

• Tetszik
Reactions: fishbed
Szerintetek van elméleti lehetőség a földfelszínről megsemmisíteni vagy megbénítani a starlink és hasonló műholdakat "civil" eszközökkel? Nem lettem luddita, de azért érdekelne, hogy mik a lehetőségek abban az esetben, ha ezek az elnyomás eszközeinek bizonyulnának.

Szerintetek van elméleti lehetőség a földfelszínről megsemmisíteni vagy megbénítani a starlink és hasonló műholdakat "civil" eszközökkel? Nem lettem luddita, de azért érdekelne, hogy mik a lehetőségek abban az esetben, ha ezek az elnyomás eszközeinek bizonyulnának.
mikrohullámmal és megfelelő irányitott nagy teljesiténnyel biztosan, de nem egyszerű a kivitelezés vagy nem precizíós.

A Nemzetközi Űrállomás legénységének tagjai átmentek a Zvezda orosz modulba, és lezárták az összes nyílást.
Az Orosz Szövetségi Űrügynökség, szerint Anatolij Ivaniszin és Ivan Wagner orosz űrhajósok, valamint amerikai társaik, Chris Cassidy augusztus 24-ig lesznek a Zvezda orosz modulban
Ennek oka a levegőszivárgások észlelése az állomáson. Ugyanakkor a nyomás az orosz modulokban továbbra is normális maradt - jelentette be a TASS, hivatkozva a Orosz Szövetségi Űrügynökség,nyilatkozatára.
Korábban arról számoltak be, hogy a levegőszivárgás forrásainak keresése érdekében az elosztó állomáson a rekeszek minden nappali rekeszét bezárják az elkövetkező napokban .

Pár hete Bajkonurba szállították a Nauka modult, jelenleg az elektromos tesztelése folyik

SgmemfjBP1c.jpg

U9K44AaHe1Q.jpg

Egy jó kis összefoglaló a Raptorról.

• Tetszik
Reactions: gergo55
Áprilisban visszafényesedett /még én is írtam ide, hogy észleltem :) / .

Ledobott magáról egy jókora anyagot és e miatt halványodott, mert tőlünk nézve az anyagcsomó betakart. A Harvard-Smithsonian Center for Astrophysics kutatói megállapították, hogy a csillag déli felének irányából egy nagy tömegű, forró és fényes anyagcsomó lökődött ki, nagyjából 300 000 km/h sebességgel.

stsci-h-p2044a-f-3930x1748.jpg

https://www.nasa.gov/feature/goddar...erious-dimming-is-due-to-a-traumatic-outburst