A Biden adminisztráció valószínűleg nagyobb hangsúlyt fektet a NASA földtudományaira, a globális felmelegedés vizsgálatára amivel lelassíthatja az ügynökség 2024es emberes visszatérését a Holdra.
"A Föld emberi élet és biológiai sokféleség fenntartására való képességének kezelése véleményem szerint valószínűleg domináns lesz a Biden-Harris-kormány polgári űrprogramjában" - mondta Lori Garver, a NASA egykori helyettes adminisztrátora az Obama-kormány alatt november 7-én a SpaceVision 2020 konferencián.
A demokratikus platform jóváhagyta „a NASA azon munkáját, hogy az amerikaiak visszatérjenek a Holdra és túllépjenek a Marson, megtéve a következő lépést a Naprendszerünk feltárásában”, de kifejezetten nem támogatta az emberek visszatérésének 2024-es határidejét, amelyet Mike Pence alelnök 2019 márciusában jelentett be. .
"Nem ismerek senkit, aki azt gondolná, hogy 2024-ig eljutunk oda" - mondta Garver. Ez a szkepticizmus szerinte az eddigi erőfeszítésekre szánt korlátozott finanszírozáson alapul, és a 2024-es cél eléréséhez szükséges közel 30 milliárd dollár nagy részét még el kell költenie. "Nem számít, ki nyert, ez lehetetlen cél lesz."
Mások hasonló aggályokat vetettek fel. " Továbbá nincs mindig egyetértés arról, hogy mikor és milyen időkerettel kell elérnünk ezt az Artemis-célt" - mondta Maria Cantwell szenátor (D-Wash.), A szenátus kereskedelmi bizottságának rangsorolt tagja. ,
november 6-i beszédében a washingtoni egyetem konferenciáján . Ha ezt 2024-ig megtesszük, óriási erőforrásokra lenne szükség.”
"Úgy gondolom, hogy a 2024-es határidő kissé rossz volt, csak a nagyszabású űrprojektek történetét figyelembe véve" - mondta egy későbbi ülésen Wendy Whitman Cobb, az Egyesült Államok Légierőjének Fejlett Légi és Űrkutatási Tanszékának professzora. a washingtoni egyetem konferenciáján. "A Biden-adminisztráció egy kicsit jobban érezheti magát, ha ezt elengedi egy kicsit."
Garver azonban arra figyelmeztetett, hogy a határidő egyszerű kitolásával hosszú távon nem lehet pénzt megtakarítani.
https://spacenews.com/biden-adminis...imate-science-over-lunar-exploration-at-nasa/