Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Tényleg nem védeni akarom a kormányzati álláspontot, mert valószínűleg találhattak volna megfelelőbb nevet is, de csak azért mert pár Disney szuperhősös filmben is így van elnevezve pár jelmezes karakter, még nem sajátíthatják ki az elnevezést. Ez a kultúrharc negatív hozadéka.A hibbant Trumpek Space Guardians sztorija volt mar? Ezen rohog a fel orszag itt napok ota, hogy ez NEM vicc, hanem komolyan bejelentettek Pence (es nem rohogte el magat): https://www.thewrap.com/space-force...ing-members-guardians-how-is-this-not-a-joke/
Tényleg nem védeni akarom a kormányzati álláspontot, mert valószínűleg találhattak volna megfelelőbb nevet is, de csak azért mert pár Disney szuperhősös filmben is így van elnevezve pár jelmezes karakter, még nem sajátíthatják ki az elnevezést. Ez a kultúrharc negatív hozadéka.
Szerintem pont te nem vagy a szó jelentésével tisztában. Egyáltalán nem röhejes, csak te a jelmezes mesefilmre asszociálsz.Ennek semmi koze ehhez, te felreertesz valamit. Beszeled a nyelvet? Angolul total rohejes az egesz nev, Marvellel vagy anelkul, szo szerint nevetseges, gyerekes, kinosan ostoba. Kepzeld el, ha a HM holnaptol mondjuk orangyaloknak hivna a pilotakat, az lenne a hivatalos elnevezesuk, nem mondjuk honved vagy ilyesmi.
Szerintem pont te nem vagy a szó jelentésével tisztában. Egyáltalán nem röhejes, csak te a jelmezes mesefilmre asszociálsz.
https://dictionary.cambridge.org/dictionary/english/guardian
A vita, és véleménykülönbség nem sértő. Ahogy írtam is választhattak volna szerencsésebben. De ettől még csak azért mert egy szó jelentéstorzuláson megy át a posztmodern világnak köszönhetően, még nem válik meg eredeti jelentésétől. Az angolban ahogy azt ezek szerint te is jól tudod, nagyon is használatos a guard-guardian kifejezések, és nem igazán nevetséges környezetben, leszámítva a Disney filmeket.1. En nem is lattam a Marveles dolgokat.
2. Nem megbantani akartalak, egyszerűen tenyt allapitottam meg, hogy nem erzed, miert ciki. Az angolba szerintem inkabb ne menjunk bele, roviden szolva en ketnyelvu vagyok (kb egyedul itt hasznalok magyart, meg par csaladtaggal, barattal telefonon, amugy tobb, mint husz eve angolul kommunikalok, amikor ebren vagyok, nativ amerikai kornyezetben, C-level beosztasban vagy konzultanskent, emellett birosagon, hosszu valoperemben is magamat képviselem.)
3. A guardian egy rohejes szo ilyen kornyezetben. Jogban peldaul incapacitated avagy underage etc személynek van Law Guardian kijelolve. Ha nem erted, miert, az valószínűleg azert van, mert nem vagy nativ az amerikai angolban, nincs ebben semmi, nem sertesnek szantam.
Az SLS ismét csúszást szenvedett: az utolsó előtti teszten - amikor megpróbálták teljesen feltölteni a rakétát. A probléma mindjárt az elején jelentkezett,a mikor a folyékony oxigént próbálták "betankolni" - ha jól olvasom, már a csővezeték lehűtési szakaszában. A cikk szerint két fokozatban megy a LOX: először alacsony nyomáson, hogy lehűljön a rendszer; ne kapjon "sokkot" a hirtelen hőmérséklet változástól, majd lehűlés után nagyobb nyomással töltik.
Az utolsó teszt, az ún. "Hot-Fire Test" amely során teljes tankolás+gyújtás lesz, karácsonyra volt ütemezve, de a mostani megszakítás miatt bizonyosan ez is csúszni fog.
Forrás: https://www.nasaspaceflight.com/2020/12/sls-wdr-scrubbed-core-stage-data/
Én nem követem az SLS aktuális állását, de most így hirtelen elgondolkodva, lassan ott tartunk, hogy a Starship program előrébb jár, mint az SLS. Ugye ők már túl vannak repülésen (meg persze emiatt a feltöltési kudarcokon), még ha látványosan az SLS már indításra vár.
És az a kunszt, hogy a moduláris megközelítés megint bebizonyította, hogy mennyivel jobb fejlesztési szempontból.
Sokkal gyorsabban lehet haladni, ha a modulokat külön, vagy legalábbis stack-ekben lehet tesztelni. Mert ugye a Starship moduláris meghajtási rendszerű. Moduláris a szerkezete (gyűrűs építés), de maga az egész BFR (nekem már csak az eredeti Big Fuckin Rocket marad) is egy moduláris rendszer, mivel a működő Starship alapján szerintem 1 éven belül összerakják a hosszabb de alapvetően azonos elemekből álló, és azonos működésű Super Heavyt. Ott már nem kell külön tesztelni a Raptorokat, a tartályokat, a vezérlő szoftvert, stb. Egyszerűen csak módosítani kell a repülési paramétereket, 'oszt jónapot.
Kína új, közepes rakétája, a Long March-8 végrehajtotta első repülését, és 7kísérleti és 4magán műholdat állított a tervezett pályára a Kínai Nemzeti Űrhivatal (CNSA) szerint.
A rakéta Kína déli részén, Hainan szigeti tartomány partvidékén, a Wenchang űrközpontbólindult 12 óra 37 perckor. (Pekingi idő).
A Long March-8 rakéta teljes hossza 50,3 méter, felszállási tömege 356 tonna. Legalább 4,5 tonna hasznos tehert képes a nap szinkron pályára szállítani 700 km magasságban.
http://www.ecns.cn/m/news/sci-tech/2020-12-22/detail-ihaexsqc6150473.shtml
A vita, és véleménykülönbség nem sértő. Ahogy írtam is választhattak volna szerencsésebben. De ettől még csak azért mert egy szó jelentéstorzuláson megy át a posztmodern világnak köszönhetően, még nem válik meg eredeti jelentésétől. Az angolban ahogy azt ezek szerint te is jól tudod, nagyon is használatos a guard-guardian kifejezések, és nem igazán nevetséges környezetben, leszámítva a Disney filmeket.
Az a gyanúm, hogy az oly divatos "minden rossz amit a Trump adminisztráció csinál" baloldali sajtója próbálja kelteni csak az örvényeket.