Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Hmm.. Érdekes.Cáfolatnak nem mondanám, mert csak a véleményét fogalmazta meg, de én sem hiszem, hogy gombák lennének, persze azért érdekes felvetés. A Földön vannak konkréciók és geódák amik hasonló formájúak és teljesen ásványi eredetűek, viszont van még pár kép a publikációban ami érdekes.
Párnak mintha szára lenne és a kövön nőnének:
![]()
A rover kereke teljesen szétnyomta őket, a régebbi nyomba meg mintha visszanőttek volna:
![]()
Üregesnek tűnnek belülről, minta spórák lennének benne:
![]()
Sőt, a jármű felszínén is érdekes 'telepek' jelentek meg:
![]()
Biokorrózió vagy valamilyen sókiválás?
![]()
Szerintem az UV bontja a festéket, és kesztyűk dörzsölő hatására lejön a porszerű anyag.Hmm.. Érdekes.
Én a NASA galériában bóklászva találtam egy képet az ISS-ről amit nem tudok hova rakni. Kíváncsi vagyok a véleményetekre. ..![]()
Nagyfelbontású ezért bele kell nagyítani, de az "E" panel kapaszkodó alatti elszíneződés okára lennék kiváncsi.
Elsőre azt gondoltam, hogy a heveder okozza, ahogy hozzáér, de a többi alatt nincs.
Ugyanaz a színe mint a pár centire kiálló kapaszkodónak,ami valami felületkezelt alumíniumnak tűnik, az elvileg nem "fog" pláne nem az űrben.. És ha fog is, miért pont csak a keret alatt?
Nincs nyom az űrhajós kesztyűjén se...
Aztán ott a sisaknál lévő doboz alatti rész is, ahol a "Coldpalte" felirat olvasható. Ott sem homogén az anyag felülete...
Biztos van valami magyarázat ezekre...
Nem értek hozzá, de "megszakértem".Hmm.. Érdekes.
Én a NASA galériában bóklászva találtam egy képet az ISS-ről amit nem tudok hova rakni. Kíváncsi vagyok a véleményetekre. ..![]()
Nagyfelbontású ezért bele kell nagyítani, de az "E" panel kapaszkodó alatti elszíneződés okára lennék kiváncsi.
Elsőre azt gondoltam, hogy a heveder okozza, ahogy hozzáér, de a többi alatt nincs.
Ugyanaz a színe mint a pár centire kiálló kapaszkodónak,ami valami felületkezelt alumíniumnak tűnik, az elvileg nem "fog" pláne nem az űrben.. És ha fog is, miért pont csak a keret alatt?
Aztán ott a sisaknál lévő doboz alatti rész is, ahol a "Coldpalte" felirat olvasható. Ott sem homogén az anyag felülete...
Kicsit hal-optikás a felvétel. Ami csalóka...Nem értek hozzá, de "megszakértem".
Nekem ránézésre úgy tűnik, hogy az az E panel a D és az F síkjához képest magasabban van, emellett ránézésre a kapaszkodók viszont egy magasságban vannak.
Így az E panelen lévő kapaszkodó lábai rövidebbek, mint a D és az F felett lévő kapaszkodóké, ami talán az árnyékból is látszik.
Ezután nem gondolnám túl meglepőnek, hogy a heveder okozhat ilyet...
Ezek nem festettek, hanem anodizáltak.Szerintem az UV bontja a festéket, és kesztyűk dörzsölő hatására lejön a porszerű anyag.
A nagy E-nél - szerintem - az konkrétan egy kapaszkodó és szerszámrögzítő keret (gondolom erre direkt gondoltak, hogy a karbantartásoknál, javításoknál legyen hova rögzíteni a használati szerszámokat). A fehér felületen meg egyértelműen látszanak az újaknak a nyomai.
Elég jó vagyok ezek felismerésében. 3 gyerekem van és mindegyik szerette/ti a nutellás kenyeret....![]()
![]()
![]()
Módosítanék az idézett hozzászólás alapján.Nem értek hozzá, de "megszakértem".
Nekem ránézésre úgy tűnik, hogy az az E panel a D és az F síkjához képest magasabban van, emellett ránézésre a kapaszkodók viszont egy magasságban vannak.
Így az E panelen lévő kapaszkodó lábai rövidebbek, mint a D és az F felett lévő kapaszkodóké, ami talán az árnyékból is látszik.
Ezután nem gondolnám túl meglepőnek, hogy a heveder okozhat ilyet.
Be indult az csak kontrollálatlanul ment egy darabig, látszik a telemetrián is, majd pár másodperccel később lekapcsolt.Újabb kudarc, 1 fokozat rendben müködött, de a 2 fokozat hajtomüve nem kapcsolódott be és így nem tudta pályára állítani a müholdakat.
Kísértetiesen úgy tűnik, mintha olajos-piszkos kézzel összefogdosták volna, lehet, hogy egyszer olyan munkát végeztek ami valamilyen kenő- vagy konzerválóanyaggal szennyezett felület tapogatásával járt és azt a kapaszkodót használták volna hozzá.Hmm.. Érdekes.
Tűzgömb húzott el Magyarország felett!Ezúttal Franciaország.
Egyre több helyre fehérnép megy fel az ISS-re.
Mostmár nagyon ideges vagyok....
Vótmá etyepetye ott fennt vagy nem??
(vagy sose tudjuk meg....)
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..