www.belta.by
Marina Vasziljevszkaja, a Belavia fehérorosz nemzeti légitársaság légiutaskísérője lesz Fehéroroszország első űrhajósa,ha minden az eredeti tervek szerint alakul. Az alapszemélyzet parancsnoka a szintén fehérorosz születésű Oleg Novickij lesz. A személyzet harmadik tagja pedig a NASA űrhajósa, Tracy-Coldwell Dyson.
A tartalékszemélyzet: Ivan Vagner parancsnok(orosz), a fehérorosz Anasztaszija Lenkova gyereksebész orvos, Donald Roy Petitt NASA űrhajós.
![]()
Белоруска Марина Василевская назначена в основной экипаж для полета на МКС
Космонавт Олег Новицкий станет командиром корабля, следует из данных Центра подготовки космонавтов, на которые ссылается дипмиссия. Кроме них в качестве бортинженера отправится астронавт NASA Колдвелл-Дайсон Трейси.www.belta.by

Erről jut eszembe, a Luna25 is cússzik Augusztusra... minő meglepő!

Erről jut eszembe, a Luna25 is cússzik Augusztusra... minő meglepő!
+1 érdekesség;
Gondolkoztatok már azon, hogy az űrséták során eldobált cuccok miért nem okoznak gondot az ISS-nek?
Május 4. Szemetelés.
Május 12 dobás;
Nos, az ISS-ről május 12-én kidobott paplan köteg már május 31-én elégett a légkörben. Gyorsabban mint más szemét..
Ez a diagram azt mutatja, hogy a paplan köteg pályája mennyivel gyorsabban romlott, mint más, az ISS-ből nemrégiben kilökött objektumok.
Ez a tárgy alacsony ballisztikus eggyüttható értéke miatt van ami a kis tömeg eredménye... Ugye az ugyancsak tehetetlen Hubble már bőven az ISS alatt kering de az ugye Igen masszív darab, így még vígan elkering egy darabig...
+
+ Az ürhajokkal bedokkolt ISS tömege valahol 440 tonna körüli.Azon csodálkozom, hogy ezeket a dolgokat még nem használták arra, hogy amikor ezeket "kidobják", az valamiképpen az ismert akció-reakció/impulzus hatás alapján arra használják, hogy "jó-erőssen-eldobva" a szemét/bármi így alacsonyabb --gyorsabban megsemmisülős-- pályára kerüljön, és ennek ellenhatásaként az ISS magasabb pályára.
Az elv adná magát, szerintem némi "szakmai vakság" gátolja ezt a megoldást.
Egy NASA-takarítónő vagy Musk már javasolta volna.
Mivel Ők nem érnek rá, ezért Én elvállaltam!+
+
![]()
U.I.: A poénos tálalás ellenére komolyan gondolom!
.
A VIREO a Stack alján az amerikai Momentus cég Vigoride hordozóján kapott helyet.
![]()
Ez a hordozó részben műhold is a saját jogán, ezért látható hogy saját napelemekkel rendelkezik. Ezek vannak alul-felül összehajtogatva. Gondolom az oldalából löki majd ki a VIREO-t.
![]()
Telepítés;
Jé, tényleg!Hopsz, a CRS-28 2. fokozata sima és nem vákum optimalizált Merlinnel repült, jól láttam?
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..