Űrkutatás

Ez lánykori nevén a Zenit volt?
.
Nem, a Zenit az mas volt, az kb az Energia raketa gyorsitofokozatanak önallosult tovabbfejlesztese volt. A Szojuz-6 terv a mostani Szojuz-2 sorozat athajtomuvezese lenne az RD-180 hajtomuvel. A Szojuzba mar korabban belereszeltek a raktar polcan porosodo NK-33 hajtomuvet is, ez lett a Szojuz-1v, egy szerintem teljesen hibas es eröforraspazarlo fejlesztes, azutan amikor az NK-33-at szinten hasznalo Antares felrobbant a 40-50 eve gyartott hajtomu miatt, akkor az NK-33 tema lenyegeben lekerult a napirendröl, es az amerikai Antares RD-180-ra allitasaval egyidöben mar akkor elindult az ötleteles, hogy a sajat Szojuzban is az RD-180/190 csalad valamelyik tagjat kene bekarni. Eddig az RD-180 gyartast eletben tartotta, hogy az amerikai Atlas es Antares ezzel megy, de mivel mar latszik az amerikai RD-180 amugy nagyon sikeres törtenetenek a vege, igy a hajtomu es a gyar eletbentartasa miatt most logikus, hogy felerösödnek a hazai RD-180 hasznalat tervei.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Most a Vegát kellett nézni.
:D
Értem, értem! Húzzak el, mert a Nagy nyári 3szög egyik fő csillaga már alábukott a látóhatár alá.
:)

Jó, akkor más:

Egy arhangelszki orosz méhész kidolgozott, és szabadalmaztatott egy speciális eljárást, amelynek segítségével méhkaptárokat és méheket lehet a világűrbe, később pedig esetleg a Holdra és a Marsra juttatni – írja az agroxxi.ru.

https://www.agroinform.hu/gazdasag/...m=cpc&utm_campaign=HIRpromo&utm_content=43610

Micsurin, gyenge kezdő, bár virágokat varázsolhat.

• Tetszik
Reactions: gacsat