hallani vad dolgokat, hogy magyar beszállítói oldalon milyen disznóságok mennek, meg az engedélyeket hogyan szerzik be. Lehet, hogy rossz helyen tett fel kínos kérdést. Itt milliárdokról van szó. Atompárti vagyok, de nem korrupció párti és itt biztosan lesz - amit persze ki lehetne védeni, de itt akkora pénz van, hogy esélytelen.
A mélyszarosék vettek egy lakatos céget. Kaptak kapásból EU-s meg mindenfajta támogatást. Csináltak belőle ipari szolgáltató céget (ez nyugaton nagyon gyakori. Nagy multi cég vagy, alig van saját gyártásod, mindenre kontraktort keresel. Szerintem faszság, mert így kiszolgáltatod magad...). Igen ám, de ahhoz, hogy Paksra beszállító legyél referencia kell. Gyorsan kicseréltettek ezzel a gittegylettel 2 ablakot. Na, ott a referencia. Ezután a mélyszaros cégek a legmagasabb beszállítói tanúsítást kaptak meg Paksra.
Ezután jött egy zsíros közbeszerzési pályázat, ahol a mélyszaros cégek meg az MVM OVIT indult. Az MVM Paksi Atomerőmű Zrt erre fogta a saját cégét - az MVM OVIT-ot és kizárta a pályázatból, így a mélyszarosék megkapták a pályázatot... Ezt kb. 2 hónapja hallottam itt kint, valószínűleg akkor nagyjából tavaly októberi a történet.
Ha én lennék megbízva a Paksi projekttel, akkor velem is rábasznának, mert nem bólogató jános lennék. Szerintem az Aszódi sem ilyen. Mivel neki volt a határidők betartása (is) kiadva, érthető, hogy ránézett (ránézhetett) ezekre a cégekre. Mivel ezek úgy ki vannak tömve munkával, nem biztos, hogy a tudás/kapacitás rendelkezésre áll - vagy ki tudja, hogy milyen alalalvállalkozót vonnak be. Az lehet, hogy a mélyszaros cégének mondjuk meg van a tanúsítása, de a12313123. alvállalkozónak - aki a munkát végzi, lehet, hogy nincs és ebből van a kurva nagy baj. A garancia, amiből nagyon könnyen ki lehet bújni - akár atomerőműnél is.
A magyar építőipart amúgy ahogy van, beszántanám és kobalt-izotóppal hinteném be. Kevés kivételtől eltekintve az intézményesített lopás eklatáns példái.
sokat tudnék mesélni ezekről az "okosban" alapított, majd eltűnt cégekről.