A tegnapi nap terméséből beidézek pár komment részletet, amik alapján úgy globálisan minden érdeklődő olvasónak válaszolnék.
Anno pengeélen táncolt a BIZTPOL rész, mert olyan szinten mocsár lett, hogy az oldal gazdáit is zavarta. Azzal hagyták meg, hogy minden gáz ellenére néha azért vannak hasznos infók is.
Az ugye megvan, hogy a kevesebb néha több? Az Air Power blogon és itt is volt egy futóbolond. Gyárotta a kommentek, nőtt az oldal látogatottsága, de a flémtől jobb lesz egy topik, mert csak tombolnak egyesek...?
Persze, egyetértek. De ugyanakkor továbbra is fenntartom, hogy a BIZTPOL is sok látogatottságot hoz, plusz a két dolog, a hadtech meg a biztpol kiegészítik egymást. Megfelelő színvonal esetén persze. Múltkor, amikor próbáltam arra célozni, hogy egy BIZTPOL-osnak (egy diplomatához hasonlóan) illene tudnia legalább 3 idegen nyelven is a BIZTPOL szakmaiságának növelése volt a célja. (Ahogy hadtechben kell a fizika, a biztpolban kellenek az idegen nyelvek.)
Abban egyetértek, hogy a BIZTPOL és a haditechnika tetszik, nem tetszik de kapcsolódik egymáshoz. Azzal is maximálisan egyetértek, amit haubagoi írt, miszerint a nem kocsmaszintű biztpolhoz bizony kellenek alapok. Egyrészt nyelvismeret, hogy a sok dezinfóból, propagandából, több szemszöget összevetve kihámozhasson az ember épkézláb dolgokat, másrészt alap haditechnkai ismeret is - szintén az egyértelmű hüleségek kikerülése miatt.
Nehéz ügy ez, mert az oldal profilja a HT, soha nem is lesz más. Ugyanakkor ahogy molni is írta volt már, hogy pengeélen táncolt a biztpol és az igazat megvallva azóta is amolyan megtűrt dologként tekintek rá, annak ellenére, hogy nyilván vannak benne hasznos dolgok is, amikért kár lenne. Amivel saját magatoknak használni tudnátok az az, hogy ne egy útszéli szakadt késdobáló szintjén mozogjanak a BIZTPOL bizonyos kényes topicjai, hanem emeljétek a szintet. A moderátor persze takarítgat, de leginkább önszabályozással tudnátok hosszabb távon megoldani, hogy ne egy mocsár legyen a biztpol topicok egy része.
Megmondom őszintén az sem használ a kategóriának, hogy az ilyen, szinte mindig a BIZTPOL részben történő moderálás miatt kialakuló csörtékkor megy a nekem címzett sírás-rívás, hogy gonosz, egyoldalú moderátor így, meg úgy, meg hogy ha nem lenne a BIZTPOL mennyit visszaesne az oldal.
Nekem ez nem hiányzik, az ilyenkor 1-2 nap alatt lezavart válaszokra elpazarolt időt, energiát tudom ám másra is fordítani.
Másrészt a BIZTPOL forgalom elillanása esetén is nyugodtan aludnék, nem a forgalom hajhászása az oldal célja és nem is ebből élünk.
Persze, egyetértek. De ugyanakkor továbbra is fenntartom, hogy a BIZTPOL is sok látogatottságot hoz
Igen, valóban elég sokat, de nem a fórum forgalmának domináns részét, nem ezek a legkelendőbb témák. Mindamellett ha olyan szinten tudna mozogni a BIZTPOL, mint amit írtál is, hogy kéne, nem is lenne gond.
Tehát jó lenne, ha lassan kezdenétek valamit magatokkal, mert a végén gondolok egyet és a napi BIZTPOL betevőért mehettek bokiékhoz, aztán üssétek ott egymást...
Persze, tudom, hogy nem mindenki véleménye egyezik meg Molni véleményével, viszont ő az egyik legnagyobb tekintély (jogosan vagy alaptalnul, de ez van) a HTKA-n, tehát joggal feltételezem, hogy véleménye nagyban tükrözi a szerkesztőség és a moderátor értékítéletét is.
Elfelejtetted, hogy seperc alatt kitiltottak az osszes biztpol topikbol.
Ez is elő szokott jönni, de molni nincs kivételezett helyzetben. Példul ahogy zeal írta is, nagyon gyorsan ki lett bannolva a BIZTPOLból, mert a temperamentumával összeegyeztethetetlen volt egyszerűen. Illetve azt se feledjétek, hogy molni többször is kapott hosszabb-rövidebb totális, teljes fórumról kitiltást, mikor még nem számolt 20-ig kommentelés előtt. Sőt, eddig talán Ő kapta a leghosszabb bant: fél évet.
-----
Kérdés, kérés, javaslat a szokott módon jöhet, amint lesz jelenésem igyekszem is reagálni.