A moderálás témaköréhez lenne csupán egy szerény észrevételem.
Ha megnézzük a bűnlajstromot láthatjuk, hogy milyen okok miatt avatkozott be a moderáció: férgezés, pondrózás, népek elleni uszítás, hullafotók, vulgáris hangvétel, szidalmazás.
Nem titok hisz reklámozzák, hogy akiket itt ilyesmiért szankcionáltak azok közül többen egy másik oldalon is fórumoznak. Nos én megnéztem azt az oldalt és egy érdekes észrevételem támadt. Nem láttam ott semmi olyat amiért itt moderálni kell. Ott nem férgek és pondrók vannak, hanem terroristák és lázadók. Nem ukrik és banderisták, hanem ukránok. Nem valcman és porosjankó, hanem Poroshenko. Nincs durva uszítás, nincsenek hullafotók, nincs anyázás. Mindez moderálás nélkül, viszonylag normális a hangvétel, nem is kell moderálni.
Na most ebből nekem az jön le, hogy ezek az illetők pontosan tudják hol húzódik a normális és kulturált hangvétel határa. Nem azért lépik át mert nem tudnák hol ez a határ. És azt is tudják, hogy a jó ízlés határának átlépése milyen kínos hatást kelthet. Legalábbis ez jön le abból, hogy a saját fórumukon nem csinálnak ilyet. A saját portájukra nem piszkítanak. Ellenben a HTKA-t arra használják néha, hogy ideürítsék a szennyüket, hogy itt éljék ki az alantasabb igényeiket.
Mindezt csak azért mondom mert ez a megoldás arra, hogy itt se kelljen szankciót elszenvednie senkinek: csupán tiszteletben kell tartanunk Tcat és a kollégái fórumát annyira mintha a saját fórumunk lenne.
Gondolom ezért is jól ki leszek osztva de sebaj, már megszoktam