Visszajelzések és javaslatok

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Status
Not open for further replies.

Tcat

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2009. április 27.
2 106
9 428
113
Értem én. Amit mondani akartam:

- az értelmes disputa is lehet tbu,mert az oldal bajba kerülhet ha túlérzékeny libsi hisztit csap az amúgy tudományos és mérdsklet, értelmes vita miatt is
- érthető, ha az üzemeltetés nem akar emiatt szopni
- nem lehet elvárni, hogy ezt a 200 oldalt mindenki átnézze
- Az ilyen kockázatos témákat fel kellene sorolni egy helyen (pl a szabályzatnál), hogy ne legyen úgy is bünti, ha csak kulturáltan is vizetázol, és az üzemeltetés elébe akar menni a bajnak.

Jó az észrevétel, az elmúlt időszak csörtéi alapján úgy tűnik, hogy szükség lesz egy ilyen listára útmutatóként.

silurusglanis

Well-Known Member
2012. augusztus 7.
7 474
5 578
113
Azon kívül, hogy ez nettó szerecsenmosdatás sok értelme nincs. Szómágia, csúsztatások és némi Csubakka-érvelés.
Ez igen öregem...
A tételes szövegelemzés nem mágia. Csak szólok, hogy a képernyő mögött mozgó emberek sincsenek oda bezárva és az autót sem gonosz varázslat hajtja.
A belterjesség nem az említett három csoport kizárólagos tulajdonsága és nem genetikai alapon, hanem kulturális alapon jön lére, tehát a belterjesség általános vádja az adott három népcsoporttal szemben vad általánosítás, genetikai megbélyegzés.
De te sem mondod, hogy nem igaz. Ebből az jön le, hogy ha valami igaz, kimondjuk de negatív, akkor az nem szabad kimondani mert megbélyegzés.
Amúgy ha odabiggyeszti, hogy "egy részük" akkor már a PC szemednek rendben van amit mondott? :)
Abba már különösen nem mennék bele, hogy az arab a zsidó és a cigány népeket, mint kulturálisan és/vagy vallásilag önmagukon belül is élesen elkülönülő csoportokat genetikai alapon sikerült neki egy szép nagy negatív előjelű közös nevezőre hozni.

Van egy biológiai probléma amit velük akart szemléltetni. Van annyira átgondolatlan mint a Duna-tó? Van. Érthető, hogy mit akart mondani? Igen. De belenyúlt a PC tyúkszemetekbe és most megy a hiszti.

• Tetszik
Reactions: vilmoci and 2ndt

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
7 958
22 843
113
Van egy biológiai probléma amit velük akart szemléltetni. Van annyira átgondolatlan mint a Duna-tó? Van. Érthető, hogy mit akart mondani? Igen. De belenyúlt a PC tyúkszemetekbe és most megy a hiszti.
Ez most nem PC kerdese. Nem tudott ervet felhozni a lombik ellen ezert olyan dolgokkal akarta osszemosni amik nem odavalok es igen maliputalivak. Kulon-kulon mindegyik temat ki lehet targyalni, de neki nem volt a szandeka.

• Tetszik
Reactions: Tcat

silurusglanis

Well-Known Member
2012. augusztus 7.
7 474
5 578
113
Ez most nem PC kerdese. Nem tudott ervet felhozni a lombik ellen ezert olyan dolgokkal akarta osszemosni amik nem odavalok es igen maliputalivak. Kulon-kulon mindegyik temat ki lehet targyalni, de neki nem volt a szandeka.
Állj.
A fórum szempontjából kell vizsgálnunk a kérdést, ezért a moderálás tényére és kiváltó okára szorítkoztam. (Ezért vagyunk ebben a topikban.) A moderálás indoka a fajelmélet terjesztése volt, amit tételesen cáfoltam. Hogy amúgy a lombikbabákról, a cserebogarakról vagy a szomszéd nénikéről mi a véleménye az a közösségünket nem érinti.
Persze hogy érthető, hogy mit akart mondani. Régóta olvassuk a bejegyzéseit. Ezért is szerecsenmosdatás ez az egész ;)
Ez nem más mint az unszimpátia nem megfelelő helyen való kezelése. Én sem értek vele egyet temérdek dologban és le is elmebetegezem néha-néha, de most igazságtalan volt a kitiltása. Remélem, hogy Mackensen ezt hideg fejjel belátja. Nem Blogen, hanem mindenki miatt.

2ndt

Well-Known Member
2015. július 9.
2 644
1 563
113
Állj.
A fórum szempontjából kell vizsgálnunk a kérdést, ezért a moderálás tényére és kiváltó okára szorítkoztam. (Ezért vagyunk ebben a topikban.) A moderálás indoka a fajelmélet terjesztése volt, amit tételesen cáfoltam. Hogy amúgy a lombikbabákról, a cserebogarakról vagy a szomszéd nénikéről mi a véleménye az a közösségünket nem érinti.

Ez nem más mint az unszimpátia nem megfelelő helyen való kezelése. Én sem értek vele egyet temérdek dologban és le is elmebetegezem néha-néha, de most igazságtalan volt a kitiltása. Remélem, hogy Mackensen ezt hideg fejjel belátja. Nem Blogen, hanem mindenki miatt.

En is ezert tamogattam; felettebb ritkan ertek egyet Blogennel, de en is tulzasnak ereztem.

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
7 958
22 843
113
Állj.
Allj! Neha jo dolgok tortennek ok nelkul. Azt is el kell tudni fogadni. :D

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
12 801
17 601
113
Állj.

Erről van szó.

Ő amúgy biztos nem fogja, mert moderátorsága során elég egyértelművé tette ideológiai orientációját, de többi admin talán.

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
12 801
17 601
113
Jó az észrevétel, az elmúlt időszak csörtéi alapján úgy tűnik, hogy szükség lesz egy ilyen listára útmutatóként.

Nem értem miért lenne szükség ilyesmire, mivel az utóbbi hónapok eseményei alapján:

- a nagyfőnök megmondta, hogy a PC kora lejárt
- a bíróság vagy alkotmánybíróság is, hogy egy oldal üzemeltetői nem felelősek a felhasználói kommentekért.

notaricon

Well-Known Member
2016. január 7.
3 522
12 630
113
.
Nem értem miért lenne szükség ilyesmire, mivel az utóbbi hónapok eseményei alapján:

- a bíróság vagy alkotmánybíróság is, hogy egy oldal üzemeltetői nem felelősek a felhasználói kommentekért.
De egy oldal szerkesztőinek is lehet lelkiismeretük, hogy milyen gondolatokat eresztenek szabadjára az interneten. És ugye tudjuk, hogy az internet nem felejt.

Tcat

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2009. április 27.
2 106
9 428
113
Nem látom a nyomát, hogy Mackensen önkritikát gyakorolt volna...

Vegyél vissza egy kicsit a számonkérő hangsúlyból, nem az első ilyen kommented az utóbbi időben.

Mint az oldal üzemeltetője ezt majd én, illetve a szerkesztő kollégák eldöntjük, ha nem baj. Megengeded?

-----
Mindenkinek:

Nincs tervben egyébként nagy lista a problémás témákról. Viszont ahogy Veér István is írta, illetve többen mások is megfogalmazták máshogy a lényegét: valóban van pár téma, amiről amúgy simán lehetne beszélgetni, de a fórum forma nem igazán alkalmas rá. Leülve egy kávé/sör/akármi mellé más a dolog, mint egy nyílt fórumon, mert itt bárki bekapcsolódhat és így sokkal könnyebben az a vége, hogy áll a bál, megy a cirkusz. Persze nem garantáltan, de láttuk mi ment itt többször is. Egy olyan fórumon, ahol nem is ez a fő téma...

Amúgy az a tervem, hogy az életbe léptetés előtt bedobom ide a listát, hogy fussunk vele itt is egy kört esetleges kisebb finomhangolás érdekében.

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
12 801
17 601
113
Vegyél vissza egy kicsit a számonkérő hangsúlyból, nem az első ilyen kommented az utóbbi időben.

Talán nem véletlenül. Nehezen veszi be a gyomrom, hogy egy moderátor önkényesen törölget/szerkesztget hozzászólásokat és bannolgat felhasználókat.

Mint az oldal üzemeltetője ezt majd én, illetve a szerkesztő kollégák eldöntjük, ha nem baj. Megengeded?

Ez így van. Csak akkor tessék tiszta vizet önteni a pohárba, hogy itt bizony önkényes és vonalas a moderáció, és akkor majd eldöntöm, hogy akarok-e még ide írogatni, vagy nem.

32karakter

Well-Known Member
2011. február 21.
1 534
3 240
113

-----
Mindenkinek:

Nincs tervben egyébként nagy lista a problémás témákról. Viszont ahogy Veér István is írta, illetve többen mások is megfogalmazták máshogy a lényegét: valóban van pár téma, amiről amúgy simán lehetne beszélgetni, de a fórum forma nem igazán alkalmas rá. Leülve egy kávé/sör/akármi mellé más a dolog, mint egy nyílt fórumon, mert itt bárki bekapcsolódhat és így sokkal könnyebben az a vége, hogy áll a bál, megy a cirkusz. Persze nem garantáltan, de láttuk mi ment itt többször is. Egy olyan fórumon, ahol nem is ez a fő téma...

Amúgy az a tervem, hogy az életbe léptetés előtt bedobom ide a listát, hogy fussunk vele itt is egy kört esetleges kisebb finomhangolás érdekében.

A listázgatással az a baj, hogy vanank olyan fórumozók, akik képesek iylen listákon nagyítóval végigmenni, alternatívákat találni majd melldöngetni, hogy ez nem tiltott.

Talán nem véletlenül. Nehezen veszi be a gyomrom, hogy egy moderátor önkényesen törölget/szerkesztget hozzászólásokat és bannolgat felhasználókat.

Ez így van. Csak akkor tessék tiszta vizet önteni a pohárba, hogy itt bizony önkényes és vonalas a moderáció, és akkor majd eldöntöm, hogy akarok-e még ide írogatni, vagy nem.

Nagyfiú vagy már, dönts el oszt kész.

M

molnibalage

Guest
Nem, nem önkényesen teszi, erről már volt szó. Az oldal tulajdonos és üzemeltető jóváhagyásával. Tcat is megerősítette ezt.

A moderátor és oldal tulajdonosának folyamatos ekézésével külföldi fórumok moderációjával te már régen ki lennél vágva innen...

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
12 801
17 601
113
Nem, nem önkényesen teszi, erről már volt szó. Az oldal tulajdonos és üzemeltető jóváhagyásával. Tcat is megerősítette ezt.

A moderátor és oldal tulajdonosának folyamatos ekézésével külföldi fórumok moderációjával te már régen ki lennél vágva innen...

Önkényes elvek mentén.

Ráadásul blogen esetében még hazudott is az indokról.

Status
Not open for further replies.