Mack: az fórumstruktúra első linkelésénél leírtam (vagy lehet, csak akartam), hogy a generációkon belüli gépek csak próba jelleggel kerültek be, konkrétan a Wikipédiáról lapátoltam be őket, hogy lássam milyen mennyiséggel kéne számolni
A kínai gépeket természetesen összébb lehet pakolni, akár az orosz eredetikkel egy topikba, ez különösebben nem jelent gondot, és ezután - ha igény van rá - idővel újra szétpakolni, hogy jobban el lehessen különíteni (persze ez hozzászólás-mennyiségtől függ).
A típusismertetőket viszont felejtsd el végre, nem egy cikk fog topikot nyitni, hanem az, akit érdekel az adott típus abban a környezetben és később ezt fogják majd további beszélgetéssel kitölteni.
"Az én változatom sem nyújt mondjuk radikálisan “jobb” megoldást" - pont, hogy rosszabb megoldást nyújt, mivel így pl. a Szu-27 és egyéb variánsaiból lesz 3 topik is, ami nem lenne baj, ha egymás mellett lennének, de a Te felosztásodból fakadóan a Fórum három, szerkezetileg egymástól távol eső részén lesznek + eleve a struktúra lesz 4-5-ször akkora.
Országok szerinti általános topikok létrehozását kerülni kéne, mert akkor megint ott tartanánk, hogy oda minden menne, még az is, aminek amúgy megvan a külön topikja, illetve a közös, földrészeken átívelő fejlesztésekre még mindig nem nyújtasz kielégítő megoldást.
Egyébként nem tudom, hogy kötöttség szempontjából vizsgáltad-e ezt, de amit most leírtál, azzal tulajdonképpen néhány alfórum kivételével le kéne tiltani a topiklétrehozást, mivel pl. a kínai vadászgépeknél fixen meghatároznád, hogy milyen topikokban beszélhetnek valamiről, de nem biztosítanál arra lehetőséget, hogy esetleg egy újabb típustopik olvasói létrehozásával szélesebb mederben folyjon az eszmecsere (a szerkesztőség megkeres, topiklétrehozás kérvényez, topik szerkesztő által létrehoz verzió nem működik, mert amire esetleg reagálni tudunk, már lehet nem is aktuális a dolog).
Mackensen, minden tisztelettel és kötözködés nélkül, de úgy érzem, hogy egyszerűen nem vagy hajlandó figyelembe venni azokat az érveket, amiket mi hírírási, működtetési és moderálási oldalról felhoztunk és amik miatt a saját verziónkat támogatjuk. Én részemről egyszerűen nem tudok már mit hozzátenni ehhez, és nem is áll szándékomban folytatni ezt a vitát, mert értelmetlennek tartom. Befejezem a típusonkénti verziót, legfeljebb nem lesz bevezetve.