<blockquote rel="ghostface"><blockquote rel="beta"><blockquote rel="boki">Egyébként a biztpol topikoknak mint az ukrán vagy a szíriai topik koszonheti a HTKA a sokkal nagyobb számú regisztrált fórumozót vagy olvasót .
Ezt nem tartom épp pozitívnak. Ez ugye egy haditechnikai fórum, a biztpolnak itt mellékszálnak kéne lennie.</blockquote>
Én viszont kifejezetten pozitívnak tartom. Ugyanis szerintem a biztonságpolitika nem lehet mellőzve egy haditechnikai oldalon.
Szerencsére eddig ebben a HTKA példamutató volt. Szerintem kijelenthető, hogy talán ennek az oldalnak a fóruma volt eddig az ország legnaprakészebb és leginformatívabb az európai emberek szempontjából nagyon meghatározó két katonai konfliktus híreit illetően. Nem csak a konfliktusokban felhasznált haditechnikai eszközök típusairól vagy azok felhasználási módjáról, esetleges eredményességükről vagy pont a haszontalanságukról kaptunk híreket itt, hanem a szemben álló felek stratégiájáról, támogatóikról, módszereikről is. A kettő a való életben sem választható külön egymástól. De még ezer más aspektus is felszínre került, hála a biztpol topikok állandó és naprakész informátorainak, akik vagy meggyőződésből és/vagy fizetésért szállították és szállítják az infókat számtalan forrásból. S ezeket az infókat ki-ki a maga ideológiájára formálva vette fel. De a lényeg az információ. Ezért kell a biztpol egy haditechnikai oldalra. Ja és azért, hogy ne legyünk egy rakás kisiskolás fiú, akik autóskártyáznak a suliban. (Szerintem a legtöbben tudják, hogy milyen is volt az autóskártya)
Amúgy meg, ha már a sinodefence az etalon:
https://sinodefenceforum.com/world-armed-forces.f12/
De persze nem csak náluk van :
russiadefence.net/</blockquote>
Ha már elkezdted nézegetni, akkor olvasd át kicsit azt a topikot. Egy olyan kérdéssel foglalkozik mint a Dél-Kínai tenger.
https://www.sinodefenceforum.com/south-china-sea-strategies-for-other-nations-not-china.t7302/page-179
Miután átnéztél pár oldalt, akkor hasonlítsd össze az itteni ukrán topikkal. Láthatod majd, hogy mit is értek színvonalon és, hogy nagyjából mi a célom.</blockquote>
Hát lehet, hogy olvastam már korábban is.
Azért attól még nem lesz a fórum színvonalasabb, mert kevesebb lesz a "férgezés" meg az "Obamakizás" vagy a "Klingonozás" , max szalonképesebb.
Ezzel mind egyetértenék, ha nem süllyedtünk volna oda ahova és nem veszítettünk volna annyi tagot amennyit (pont azokat akik a hadtech topikokon voltak aktívak). Történetesen pont a haditechnikai topikok kerültek hátrányba és előretörtek a különféle biztpot topikok, amelyekkel egyáltalán nem lenne baj, ha egy rakás tag nem ott élné ki a gyűlöletét, bárki, vagy bármi ellen.
Tehát a rövidtávú cél a gyűlölködés leállítása és az egész diskurzus visszaterelése "a populáris de kiváló ismeretterjesztő középútra".
Gondolom egyetértesz, hogy ez is egy szintet jelent és ha ez alá adjuk, akkor lehet, hogy rengeteg tagunk lesz, csak nem lesz benne köszönet.
<blockquote>Egyrészt ez nem egy elit klub, másrészt az ismeretterjesztés, a honvédelmi nevelés, a katonai dolgokhoz kedvcsinálás, szerintem sokkal fontosabb, mint az akadémiai magasságú értekezések és belterjes beszélgetés.
Nyílt kapukat döngetsz, senki nem akar belterjes beszélgetést bőven elég a beszélgetés is, csak a beszélgetés, hogy beszélgetés maradjon van néhány minimális elvárás.</blockquote>
Igen, néhányan elmentek, de inkább iedológiai okokból, s nem azért, mert annyira nagyon bántva lettek volna.
Ha már bántás..
Molni stilusa (bocs molni, semmi személyes) miatt vajon hány fórumozónak lett volna már oka elhagyni a HTKA-t? Kb az összesnek? Mégsem tették. Szóval , aki maradni akar, az marad akkor is ha kap hideget, meleget. Aki meg menni akar, az úgyis elmegy.