Visszajelzések és javaslatok

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Status
Not open for further replies.

hendrick

Well-Known Member
2018. június 30.
2 813
4 986
113
Sajnos azt kell mondjam, hogy a politikai ellenségképformálás már elindult a következő választásokra a széles médiában, és kezd ide is becsöpögni. Egyre kevesebb az értelmes hozzászólás, a politikai megmondóemberkedés viszont egyre jobban megy, és még a normális hozzászólások is félresiklanak ebben a környezetben. Még marha messze vannak a választások, hogy ez egészen addig ilyen szinten menjen. Ladagrant nem az első és nem is az utolsó volt. Csak reménykedni lehet, hogy mások is észreveszik magukat, ámbár illúzióim azok nincsenek.
 
M

molnibalage

Guest
Ebbe a pusztába kiáltom, hogy 'szameg nincs semmi érdemleges haditechnikai/történelmi bejegyzés, csak nagyon elvétve!:mad::mad::mad::mad::mad:
Most volt nem rég a Dvina videó.
A fórum minőségi hiánya meg a közösségen is múlik...

Tessék előfizetni a Militaviára, ott van extra tartalom. Full cikk hosszúságú. A jövő héten kikerül a Dvináé, ami az AGM-45-ről fog szólni.
 

arcas

Well-Known Member
2013. március 20.
6 881
22 272
113
Semmi személyes, csak egy visszajelzés, ...remélem @formosa1 erre is nyomsz egy mosolyt :cool:

36d7643b16eb153037630a1d02441d3b.jpg
 

Leonidas

Well-Known Member
2019. október 16.
2 636
3 434
113
Semmi személyes, csak egy visszajelzés, ...remélem @formosa1 erre is nyomsz egy mosolyt :cool:

36d7643b16eb153037630a1d02441d3b.jpg
Had legyek én most az ördög ügyvédje ! :D Más ilyen névvel magát illető személlyel személyekkel persze nem szabad engem "összemosni" vagy asszociálni ilyenre, mert ahhoz / azokhoz semmi közöm nincs és nem is volt. :p

Rendelkezem a védelemhez szükséges jogi ismeretekkel. Ugye egy védőügyvéd első és alapvető dolga a vád / vádak szétverése, semmissé tétele. Csak ezen lehetőségek teljes kimerítése után fordul a védelem az ártatlanság bizonyításához. Tehát az a lehetőség még egyenlőre a jövő távolának homályába vész, és valószínűleg sosem lesz rá szükség. :)A védelemnek SOHA nem szabad megkérdőjeleznie a vádlott ártatlanságát, még ha az egy maffiafőnök is. Ez evidencia, ilyen ez a popszakma. :D (közben nagyon jó zenéket nyomnak a rádióban ! :eek::D)

Tehát kezdjük is védelmet. :DA vád a lájkolásokra vonatkozik. Vagyis hogy milyen politikai beállítást tükröznek a lájkok, milyen összhatást alakítanak ki. Nos itt már meg is bukott a vád ! :D Ugyanis magyaroszágon törvény mondja ki a diszkrimináció TILALMÁT. Ez egy nagyon széles terület amelybe sok-minden beletartozik, pld. a rassz szerinti, nemi, nemi irányultság szerinti, politikai társadalmi nézetek szerinti, egészség, testi épség szerinti (pld. amputált stb. egészségkárodás), személyes kedvelés / utálat, frizura, nyelv, vallás, tetoválás stb. stb. szerinti diszkrimináció. Mindegy melyikről van szó, mert mind törvény szerint tiltott. :eek::p (Az Alaptörvény XV. cikk (2) bekezdése) Persze ezt most NEM "arcas"-nak írom, hanem MINDENKINEK SZÓL ! :p Akkor folytassuk. (ne röhögj fiam/lányom mert kapsz egy intőt ! :eek::D:D)

Van ez bővebben is törvénybe foglalva, íme:
2003. évi CXXV. törvény
az egyenlő bánásmódról és az esélyegyenlőség előmozdításáról *
Az Országgyűlés

elismerve minden ember jogát ahhoz, hogy egyenlő méltóságú személyként élhessen,

azon szándékától vezérelve, hogy hatékony jogvédelmet biztosítson a hátrányos megkülönböztetést elszenvedők számára,

kinyilvánítva azt, hogy az esélyegyenlőség és a társadalmi felzárkózás előmozdítása elsősorban állami kötelezettség,

tekintettel az Alaptörvény II. és XV. cikkére, valamint a Köztársaság nemzetközi kötelezettségeire és az európai közösségi jog vívmányaira.

Akkor tulajdonképpen a védelem ellátta feladatát, a vádak semmisnek tekinthetőek. (nem röhög mert kiküldelek és kapsz egy egyest is ! :D)

Gyakorlatilag a tárgyalás véget ért, a bíróság az alaptalan vádat elutasítja és a tárgyalást berekeszti. Az ítélet ellen 30 napon belül fellebbezést lehet benyújtani. A tárgyalási költségeket a vádat képviselő viseli. :)

Ugyan a tárgyalás lezárult, de még az ártatlanság bizonyítása előtt lehetőség lett volna magát a bizonyítékot is ízekre szedni, ami szintén a vád megalapozottságának elutasításával végződött volna, tehát esély sem lett volna a vádak bizonyítására, ez "helyből" egy vesztett ügy. :D

Azt mindenki tudja már rólam szerintem, hogy én soha senkihez nem húzok, igyekszem teljesen semleges lenni és hűvösen kivülállóan megítélni a történteket.

Remélem mindenkinek hasznos volt ez a kis jogi ujjgyakorlat. A szubjektív személyes megítélés a jog és a törvények előtt a legtöbbször nem állja meg a helyét. Ezért érdemes jogilag tájékozódni mielőtt valaki fejjel megy a falnak és feleslegesen pénztárcát kell nyitni a bíróságnak, ügyvédnek, ellenérdekű fél pert indít (becsületsértés, rágalmazás stb. másodlagos perek))

Jó volt a zene közben a háttérben :D
Viva espana ! - Bon-Bon
 
  • Tetszik
Reactions: arcas

Leonidas

Well-Known Member
2019. október 16.
2 636
3 434
113
Esküszöm azt hittem feltörték az account-ját és az illetéktelen kezekbe került... ezért is jeleztem az 'anomáliákat' (bot), de természetesen elnézést kérek, ha tévedtem!
:rolleyes:
:)
SOHA nem lehet tudni, erre az esély mindig megvan. :) Nem is azért írtam egyébként mert te ezt kiírtad, hanem ez egy neuralgikus probléma a fórumozók között, és nem tegnap vagy tavaly kezdődött. Viszont talán segít sok embernek más nézőpontból tekinteni az ilyen ügyekre. Így talán csökken a kardcsörtetések száma. Szóval én nem bánom hogy megírtad azt a postot, így reflektálhattam rá. Tehát igazából NEM neked szólt, csak olyan általános levezetés. :D Persze vannak más esetek is, mint pld. ladagrant ámokfutása nem is oly rég. Az egész más.
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 027
66 480
113
@Tcat nem lehetne a https://forum.htka.hu/threads/kf-x-program.593/ KF-X topicot átnevezni a normális nevére?
KF-21 보라매 na jó, ne szivassuk a népet de akkor is legalább KF-21 Boramae.
Ha egy random orosz project repülő nevet kap 2 nap múlva már át van nevezve. Ez diszkrimináció! :)
Arról nem is beszélve, hogy a KF-21 nem 5 hanem 4.5++ Gen. :)

Előre is köszike.
Ha lenne vadászgép gyáram, a következő típust, csak hogy megőrjítsem a világon a skatulyázókat, 4,87543261700012. generációsnak adnám meg. :D
 

Leonidas

Well-Known Member
2019. október 16.
2 636
3 434
113
@Tcat nem lehetne a https://forum.htka.hu/threads/kf-x-program.593/ KF-X topicot átnevezni a normális nevére?
KF-21 보라매 na jó, ne szivassuk a népet de akkor is legalább KF-21 Boramae.
Ha egy random orosz project repülő nevet kap 2 nap múlva már át van nevezve. Ez diszkrimináció! :)
Arról nem is beszélve, hogy a KF-21 nem 5 hanem 4.5++ Gen. :)

Előre is köszike.
El van nyomva a HTKA-n a dél-Koreai vadászgép gyártás ? De erre nem vonatkozik a diszkriminációs törvény ! :D
 

hendrick

Well-Known Member
2018. június 30.
2 813
4 986
113
Nincs valami plugin, ami pl linkelt youtube videónál berántja valamilyen kereshető formába a videó címét is? Ne adj 'sten a descriptiont is? Mert amikor beágyazza az ember, gyönyörűen látszik megjelenítéskor, csak keresni nem lehet - pl hogy valaki más linkelte-e már. Kell legyen valami erre, tuti nem mi vagyunk az első hely ahol ez felmerül.
De persze az is élhetőb lenne ha a beágyazott videó linket a kereső kiadná ha valaki beágyazta már - mert most nem adja ki.
 
M

molnibalage

Guest
Nincs valami plugin, ami pl linkelt youtube videónál berántja valamilyen kereshető formába a videó címét is? Ne adj 'sten a descriptiont is? Mert amikor beágyazza az ember, gyönyörűen látszik megjelenítéskor, csak keresni nem lehet - pl hogy valaki más linkelte-e már. Kell legyen valami erre, tuti nem mi vagyunk az első hely ahol ez felmerül.
De persze az is élhetőb lenne ha a beágyazott videó linket a kereső kiadná ha valaki beágyazta már - mert most nem adja ki.
Ezért szoktam sokszor saját videóhoz pár mondatot írni, amivel vissza tudom keresni. Jobb ötletem sajnos ennél nem volt.
Meg az értékes és érdekes kommenteket elteszem bookmarkba. Meg videókat is lejátszási listába.
 
  • Tetszik
Reactions: Törölt tag 008
Status
Not open for further replies.