Ez csak egy sima teszt, minden mozzanat az erősebb biztonsági előírások szerint van végrehajtva. Szerintem csak a csőhátrasiklás és helyretoló berendezést valamint a ballisztikai paramétereket elemzik.
Nekem ezzel elsősorban a lépcsőn fel le rohangálással és a szintkülönbséggel van a bajom. A Hawkeye-nál elvileg jobb a helyzet, mert kicsi a szintkülönbség, és egy kis fellépő van.
A Brutus viszont szerintem kifejezetten balesetveszélyes, ha gyorsan akarják üzemeltetni nagyon könnyen zakó lehet belőle 1,5 méterről. Márpedig a gyors üzemeltetés (helyváltoztatás) miatt rakták fel ezeket a platóra.
Persze ez csak okoskodás, és tökéletesíthetik a működtetést. Nekem azonban így egy kicsit gyenge megoldás, annak tükrében, hogy automata és félautomata megoldásból már nem egy van. Caesar, Archer, EVA, Nora, ATMOS, stb
Ott a kontraszt, hogy a DARPA évi 3,4Mrd dollárt kap a katonai fejlesztésekre, közben meg full kézi töltésű ágyúkkal kísérleteznek.
Ha már tengerészgyalogság, akkor talán hozzájuk a Hawkeye sokkal inkább illik (szállítási szempontból), a kaliberétől függetlenül.