Zumwalt osztály / DDG-1000 (USA)

DDG-1000 USS Zumwalt kép, leszámítva, hogy badass, érdemes megnézni: továbbra is üres a hátsó felépítményen a két kisebb torony helye, ahova eredetileg az 57mm-es Mk.110 ment volna, és végül az 35mm-es Mk.46 kerül. Egyébként úgy tervezik, hogy idén végrehajtják az első kísérleti rakétaindítást is róla, mivel az Mk.57 VLS-ből nem csináltak még ilyet a hajóról.
Csak jelzem, hogy 2016 októbere óta hadrendben van.... ez esetben fegyverzete: 2db 155mm-es löveg... A II.Vh alatt még rombolónak se nagyon ment volna ez így el, talán korvettnek...
Nem tudok szebben fogalmazni, a kreténség csúcsát látjuk.

Szegény Zumwalt osztály, még mindig nem dőlt el, mi lesz vele...

Most az US NAVY az FY19-re kér 90 millió dollárt, hogy integrálhassák hozzá az SM-6 aktív radaros rakétát (csak az SM-3 és az SM-6 jöhet szóba, mert nincs célmegvilágító radarja ugye, hogy félaktív rávezetésű rakétát használjon), és a Tomahawk tengerészeti (több célú, hajó elleni és szárazföldi célok elleni) verzióját. Az új tervek szerint a három Zumwalt légvédemi és tengeri / szárazföldi célok elleni nagy hatótávolságú csapásmérésre kapna lehetőséget az új fegyvereivel. Ezzel a Zumwalt rakétafegyverzete az ESSM Block II, az SM-6 és a Tomahawk lenne.

Az elgondolás kapcsán "apró" probléma, hogy anno ugye úgy döntöttek, hogy a Zumwaltnak elég lesz 80 VLS indító, a többi helyet a két AGS foglalja el. Na most 80 VLS az ugye kevesebb, mint akármelyik Burke osztályú egységnél lévő, szóval egy túlméretes, korlátozott Burke lesz így a Zumwalt-osztály....

Viszont el kell ismerni, hogy nagyon SF-be illő a kinézete
180201-N-N2201-001.JPG

Badass, nem vitás, de egy 4 milliárd dolláros harci eszköznél azért nem árt, ha valódi harci képességekkel bír. És az sem baj, ha többel, mint a másfél milliárd dollárba kerülő alternatívájának...

Eljutunk oda,hogy hajónként 1 milliárdért kiszerelik az egyik löveget és VLS-megy a hejére...

Nem is értem, miért akarnak rá egyáltalán fegyvert tenni? Ekkora mértékű bénázásnál már ez az apróság igazán nem kéne számítson.

Off: Ha rossz lelkű volnék, akkor azt is írhattam volna, hogy muszáj volt kikötni, különben elsüllyed :D

De nem az vagyok, - mivel a nevem nem "u" betűvel kezdődik. :)

On
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Tetszik
Reactions: borisz and fishbed
Off: Ha rossz lelkű volnék, akkor azt is írhattam volna, hogy muszáj volt kikötni, különben elsüllyed :D

De nem az vagyok, - mivel a nevem nem "u" betűvel kezdődik. :)

On

Ha realista lennél.;):hadonaszos:

• Tetszik
Reactions: jani22

Uraim ! Arra válaszoljanak hogy hogy lehet hogy nem lehet megoldani 2 feladatot egy platformmal? Ma már a modularitás alap dolog. Nem lehet hogy az alap hajóra az adott feladattól függően szerelnek fel fegyverzetet. Vagy az egyiket légvédelmi, a másikat támogató egyverzettel látják el.
Persze itt gondolom gond a támogató fegverzet mert az elektromos ágyú nagyon drága, de ma már vannak olcsóbb megoldások is.

Uraim ! Arra válaszoljanak hogy hogy lehet hogy nem lehet megoldani 2 feladatot egy platformmal? Ma már a modularitás alap dolog. Nem lehet hogy az alap hajóra az adott feladattól függően szerelnek fel fegyverzetet. Vagy az egyiket légvédelmi, a másikat támogató egyverzettel látják el.
Persze itt gondolom gond a támogató fegverzet mert az elektromos ágyú nagyon drága, de ma már vannak olcsóbb megoldások is.

Az úgy olcsó.Sokkal drágább ha két hajót tervezel(ez is volt a terv csak elkaszálták a másik hajóosztályt).

A kérdést sem értem. Meg lehetne, ha akarnák. De nem úgy tervezték a hajót. Ennyi. Sok feladatot meg lehet oldani egyetlen kisebb hajóval is. A kérdés az, hogy milyen szintű képességet teszel rá.

A Gorskov fregattot linkelem nem túl rég. linkeltem.
https://forum.htka.hu/threads/orosz-hadiflotta.1471/page-47#post-622497

Szóval a kérdés az, hogy oké, hogy van pl. SAM a hajón, de mit vársz el?

• Régi egycsatornás Sea Sparrow toronyot?
  • Vagy több célcsatornás rendszer, pl. AEGIS?
  • Vagy több célcsatornás, de kisebb HMZ-z rendszer, mint pl. a Tor-M1?
  • Vagy a kettő között, a Buk-M1 vagy a Stihl-1?
ASW terén mit akarsz?
  • Helipad?
  • Helipad és hangár?
  • Helipad és hangár és vontatott szonár?
Akkor a fentiekből összelegózott hajó mit tudjon? Lásd a HT Összefoglaló. Hiába 12 ezer tonnás a Arleigh Burke osztály, mint olyan, ami mindet tudja.
A Gorkov fregatt all around, csak ott a hangárról mondtak le és közepes hatótávolságú SAM van nagy helyett, de van vontatott szonár.

A Zumwalt osztály egész egyszerűen szarul van balanszolva és az alapcélja is ökörség az én szememben.

A kérdést sem értem. Meg lehetne, ha akarnák. De nem úgy tervezték a hajót. Ennyi. Sok feladatot meg lehet oldani egyetlen kisebb hajóval is. A kérdés az, hogy milyen szintű képességet teszel rá.

A Gorskov fregattot linkelem nem túl rég. linkeltem.
https://forum.htka.hu/threads/orosz-hadiflotta.1471/page-47#post-622497

Szóval a kérdés az, hogy oké, hogy van pl. SAM a hajón, de mit vársz el?

• Régi egycsatornás Sea Sparrow toronyot?
  • Vagy több célcsatornás rendszer, pl. AEGIS?
  • Vagy több célcsatornás, de kisebb HMZ-z rendszer, mint pl. a Tor-M1?
  • Vagy a kettő között, a Buk-M1 vagy a Stihl-1?
ASW terén mit akarsz?
  • Helipad?
  • Helipad és hangár?
  • Helipad és hangár és vontatott szonár?
Akkor a fentiekből összelegózott hajó mit tudjon? Lásd a HT Összefoglaló. Hiába 12 ezer tonnás a Arleigh Burke osztály, mint olyan, ami mindet tudja.
A Gorkov fregatt all around, csak ott a hangárról mondtak le és közepes hatótávolságú SAM van nagy helyett, de van vontatott szonár.

A Zumwalt osztály egész egyszerűen szarul van balanszolva és az alapcélja is ökörség az én szememben.

Köszönöm a választ. Akkor ezek szerint az USA-ba is van korrupció nem csak az Oroszoknál :) Bár mostanában nagyon divatos az Oroszokat szídni és lenézni.
Az Amerikaiak azért igyekeznek foglalkoztatni a gyáraikat. Odafigyelnek hogy mindenkinek jusson megrendelés. Vagy a gyártók fizetnek a megrendelésekért??? :)

Köszönöm a választ. Akkor ezek szerint az USA-ba is van korrupció nem csak az Oroszoknál :) Bár mostanában nagyon divatos az Oroszokat szídni és lenézni.
Az Amerikaiak azért igyekeznek foglalkoztatni a gyáraikat. Odafigyelnek hogy mindenkinek jusson megrendelés. Vagy a gyártók fizetnek a megrendelésekért??? :)
Nem egészen erről van szó.

Ha a megrendelő hülyeséget kér, akkor az ipar az szállítja le. Az amerikai ipar is tudna Gorskov szerű XXI. századi OHP osztály kérni. De ha nem ezt kérte a US Navy, akkor nem azt gyártják...
Ha Indepencede és a másikat kérte a US Navy, akkor azt kapja.

A US Navy saját maga sorvasztotta el az OHP osztályt is. Az RAN meg Adelaide osztály néven használja azokat korszerűsítve. Van rajta kis VLS, ugyanúgy van ASW képessége.