Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Elfogadom a véleményedet.
Bár én a Zumwaltos innovációkkal megvártam volna amíg eljön az idő az AB-k utódlására.
A 406 mm -es ágyú túl nagy (hely, súly), a 200mm-nél kisebb esetén túl kicsi a lövedék. 155mm-ből is lehet (a Zumwalté is ilyen) de a kis lövedék miatt max kisebb parti célok támadhatók pl járművek. Hajót nem tudsz 50kg-os lövedékkel alaposan megrongálni, parti bunkert/hevenyészett betonszerkezetet sem. 120...150 kg-os lövedéknek az átütőereje (késleltett gyújtással) már jó. Továbbá 200mm-nél kisebb szabvány űrméreteknél igencsak feszegetve vannak az ágyú lehetőségei, lecsökken a cső élettartam, ha 200km-es távolságokra akarsz lődőzni (über kell pakolni hajítótölettel). 200mm fölött a cső élettartam a szokásos tartományban tartható.406 mm-s kaliberből is lehet űrméret alatti lövedéket kilőni. Meg 20 mm-s kaliberből is. Ez nem érv a 200 mm mellet, szerintem.
Hány VLS van ezen a hajón?
Elfogadom a véleményedet.
Bár én a Zumwaltos innovációkkal megvártam volna amíg eljön az idő az AB-k utódlására.
200mm-ből lőhetsz kaliber alatti nyíllövedéket ami a hatótávolságot 150 km fölé emeli. Elvileg ez jóval olcsóbb mint robotrepülőzni, bármilyen kis értékű célpontra bár a Zumwalt PGM -jei érthetetlen okból túl drágára sikeredtek.
arbalest
Szerintem az AB vonalat érdemes lenne még tovább vinnie az USA-nak. Ugyanis nekem úgy tűnik, hogy az AB még mindig egy elég jó konstrukció. Szerintem még nem avult el, mint hajóosztály. Szóval én is úgy gondolom, hogy 2030-as évekig még simán szolgálatban lesznek az AB osztályú hajók.
Az alapvető kialakítása lehet, hogy ma már az, ehhez képest közelében nincs hasonló mértben semmilyen más létező tömegesen gyártott hajóosztálynak ma sem. Vagy rosszul látom?Az AB elavult konstrukció. Vesd össze egy olyan hajóegységgel, amelyet 2000 után terveztek
Az alapvető kialakítása lehet, hogy ma már az, ehhez képest közelében nincs hasonló mértben semmilyen más létező tömegesen gyártott hajóosztálynak ma sem. Vagy rosszul látom?
A következő hajó esetén lehet, hogy a Navy-nek nem kellene feltalálni újra a kereket, csak ráncfelvarrni dolgokat... Vagy esetleg kétszintű megoldásban gondolkodni, mert Perry méretben is ma kis túlzással csodát lehet tenni. Nem kell mindenre 10+ ezer tonnás romboló, ami valójában szinte már cirkáló...
Az alapvető kialakítása lehet, hogy ma már az, ehhez képest közelében nincs hasonló mértben semmilyen más létező tömegesen gyártott hajóosztálynak ma sem. Vagy rosszul látom?...
Emlékeim F-35 kapcsán is nettó kretének voltak szegények...Én sajnos már kiábrándultam a Warisboring-ból. Néha elképzető zöldségeket írnak le. Most sem különb a helyzet.
T. ötlete meg szép, de a most is emberihányos Navy honnan akaszt le embereket több hajóra?
Valaki leírnáé nekem hogy miben különbözik az mk-41 indító az mk-57.től?