Magyar. De en azt hittem Krav Maga-at oktatnak de lehet keverem a TEK-kel?Szerinted az honnan van?
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Magyar. De en azt hittem Krav Maga-at oktatnak de lehet keverem a TEK-kel?Szerinted az honnan van?
A TEK el kevered, a honvédségnél nem tudon kategorizálni mit oktatnak.Magyar. De en azt hittem Krav Maga-at oktatnak de lehet keverem a TEK-kel?
Ez így van a karate egy sport, az aikidó más. hidd el az aikidó nagyon brutális, ha tényleg használni akarod. Nem hiába minden közelharc kiképzés erre építi az alapokat.Mindenhonnan is (aikidoból is bőven)
De a tradícionális küzdősport és harművészet csak korlátozottan alkalmas jelenleg katonai közelharcra.
Isten nyugosztalja Furkó Kálmán bácsit, de a munkássága ebből a szempontból jól bevitte a málnásba a honvédséget.
Az alapokat, bár ha jól emlékszem az aikidóban vannak fogások páncélos ellenfél ellen? Mert jelenleg kb ez a tendencia.Ez így van a karate egy sport, az aikidó más. hidd el az aikidó nagyon brutális, ha tényleg használni akarod. Nem hiába minden közelharc kiképzés erre építi az alapokat.
Mármint páncélos lovagok ellen? Vagy termobarikus töltenek ellen? Esetleg a biológiai fegyverek ellen? Persze. Értem mit mondasz csak hülyén írtad ezt le. Manapság nincs közelharc, fontosabb a fegyverhasználat . De ha a katona pohos puhány akkor ezeket a feladatokat sem oldja meg.Az alapokat, bár ha jól emlékszem az aikidóban vannak fogások páncélos ellenfél ellen? Mert jelenleg kb ez a tendencia.
Páncélos lovagok ellen jól gondoltad. Egy kevlár mellény marha sokat védi a testet fizikai trauma ellen és így azok a tradícionális gyenge pontok jönnek vissza mint amik egy szamurájnak voltak.Mármint páncélos lovagok ellen? Vagy termobarikus töltenek ellen? Esetleg a biológiai fegyverek ellen? Persze. Értem mit mondasz csak hülyén írtad ezt le. Manapság nincs közelharc, fontosabb a fegyverhasználat . De ha a katona pohos puhány akkor ezeket a feladatokat sem oldja meg.
Páncélos lovagok ellen jól gondoltad. Egy kevlár mellény marha sokat védi a testet fizikai trauma ellen és így azok a tradícionális gyenge pontok jönnek vissza mint amik egy szamurájnak voltak.
Mivel az aikidót tényleg ez alapján alakítottak ki ( szamuráj kard technika) nem lényeg a páncél az ellenfelén.Páncélos lovagok ellen jól gondoltad. Egy kevlár mellény marha sokat védi a testet fizikai trauma ellen és így azok a tradícionális gyenge pontok jönnek vissza mint amik egy szamurájnak voltak.
Ezért is van ahogy mondod, hogy az aikido az egyik alapja a modern katonai közelharci fogásoknak.Mivel az aikidót tényleg ez alapján alakítottak ki ( szamuráj kard technika) nem lényeg a páncél az ellenfelén.
Hat az aikidó az inkább egy életforma, csinalni mindig öröm.![]()
Hat, arra biztosan jo, mert mint modern martial arts szerintem nem sokra jo (bar en csak kivulrol ismerem, judo kapcsan.)Mivel az aikidót tényleg ez alapján alakítottak ki ( szamuráj kard technika) nem lényeg a páncél az ellenfelén.
Ezzel az erovel szlovak is lehetne, bar valoban magyar zsido volt. Nem az apjatol tanult verekedni, aki valami rendorfonok volt...?Magyar. De en azt hittem Krav Maga-at oktatnak de lehet keverem a TEK-kel?
Amúgy az Elbit második embere egy Joseph “Yossi” Gaspar nevű (szinte tuti, hogy magyar származású) pénzügyi top vezető. Ugyan nem a keresztneve Gáspár, de hát akkor is Gáspár na!![]()
Ez az a "magyar BMS" amit @krisss emlegetett párszor?A MH Tábori vezetési és irányítási (C2) szoftverrendszer (HUNTACCIS) integrációs feladatai 1.
2016-bankezdődött meg a HUNTACCIS tábori C2 vezetési és irányítási szoftverrendszer fejlesztése, amelynek befejezését követően tervben van a rendszer továbbfejlesztése, magasabb vezetési szintekre történő kiterjesztése.
A továbbfejlesztésnek előreláthatóan kiemelt feladata lesz a rendszer összekapcsolása a Magyar Honvédség más informatikai rendszereivel, szoftvereivel, beépítése a Zrínyi 2026 honvédelmi és haderőfejlesztési program keretében beszerzett egyes haditechnikai eszközökbe, valamint integrálása a tervezett digitális katonaképességekkel.
A várható integrációs feladatokban több szereplő is érintett lesz, eredményes együttműködésük alapvető feltétele a használt fogalmak egységes értelmezése. Ennek érdekében jelen publikáció célja, hogy rendszerezze a HUNTACCIS-rendszer várható integrációs feladataihoz kapcsolódó fogalomrendszert...
Lesz ha a cikkben leírt további fejlesztések végbemennek.Ez az a "magya BMS" amit @krisss emlegetett párszor?
Milyennek ítéled ezt a rendszert? Van benne potenciál?Lesz ha a cikkben leírt további fejlesztések végbemennek.
Töredékére volt eddig rálátásom, amit tudok róla nem tudon megítélni, hogy jó-e rossz-e.Milyennek ítéled ezt a rendszert? Van benne potenciál?
A legnagyobbak egyike volt, de csaknem a legelavultabb is.Nem teljesen ide tartozik, de sztem érdekes. Meglepődtem, hogy a Monarchia serege létszámban milyen magas volt évtizedekig.
Ami nagyon érdekes az a nemet magyar katonai minőségi fölény! Mekkora seregeket voltak képesek tönkre verni feltartóztatni. A te.ű angolszászok nemhiába félnek.Nem teljesen ide tartozik, de sztem érdekes. Meglepődtem, hogy a Monarchia serege létszámban milyen magas volt évtizedekig.
Szerintem inkabb az ordit, hogy miert volt kritikus a franciaknak, hogy szetvagjak a Monarchianak meg a maradekat is...Ami nagyon érdekes az a nemet magyar katonai minőségi fölény! Mekkora seregeket voltak képesek tönkre verni feltartóztatni. A te.ű angolszászok nemhiába félnek.
Igen igaz a franciákat sem lehet kihagyni belőle.Szerintem inkabb az ordit, hogy miert volt kritikus a franciaknak, hogy szetvagjak a Monarchianak meg a maradekat is...
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..