Beszélgető

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

M

molnibalage

Guest
Ez micsoda?

T

Törölt tag

Guest
Ez micsoda?
Zefram Cochren első kísérletei? Elvégre rohamléptekkel rohanunk a kapcsolatfelvétel felé ;)

T

Törölt tag

Guest
Hát nem.
A lényeges különbség a kötésben van, Szerves-szervetlen. Nem mindegy a talajnak! Amúgy meg a kijuttatott N kb. 20%-a hasznosul, a többi meg szivárog el/le a talajba, vizekbe!

Az meg mekkora biznicc, hogy a boltba veszed a Nitrogént, közben itt van levegőben!!?? :cool:
Az amit a pillangósok megkötnek, az pont olyan formában, pont ott van ahol a növények fel tudják venni! Csak azon nincs profittyy....
Ne haragudj, de ezt kifejtenéd nekem? Nem egészen értem mire gondolsz, és kíváncsi vagyok, hogy ezt hogy érted.

• Tetszik
Reactions: Blitz97

Blitz97

Well-Known Member
2020. május 13.
4 909
12 141
113
Van valaki köztetek, aki járatos különböző katonai ruhadarabok gyűjtésében?

Érdekelne, hogy szerintetek egy eredeti ausztrál katonai slouch hat (illusztrációként lásd az alábbi képen) mennyit érhet?

r340_213_2219_1435_w1200_h678_fmax.jpg

Blitz97

Well-Known Member
2020. május 13.
4 909
12 141
113
Szakadó esőben felbecsülhetetlen. Amúgy melyik korszak?
Pontosan nem tudom. Az illető, akitől a családom birtokába jutott, még jóval a rendszerváltás előtt került ki Ausztráliába, majd ott állampolgárságot szerezve belépett a hadseregbe. Érzésem szerint min. 30 éves lehet, de szinte egy az egyben úgy néz ki, mint ami a fenti képen is van.

T

Törölt tag

Guest
Pontosan nem tudom. Az illető, akitől a családom birtokába jutott, még jóval a rendszerváltás előtt került ki Ausztráliába, majd ott állampolgárságot szerezve belépett a hadseregbe. Érzésem szerint min. 30 éves lehet, de szinte egy az egyben úgy néz ki, mint ami a fenti képen is van.
Nem ismerem amúgy az ausztál kalapok értékét, numizmatikában, ill egyéb hasonló területeken viszont ez rengeteget számít. Dédapám rohambilije jóval többet ért a gyűjtőknek, mint nagyapámé ért volna, ha megmarad. Pedig kvázi ugyanolyan, csak egy vh különbség. Így rákeresve volt 20 dollárért és 100 ezer dollárért is ilyen. Szóval ne haragudj a kvázi trollkodásért, csak szerintem a hozzáértőknek is fontos, hogy melyik korszak, melyik ezred stb.

• Tetszik
Reactions: Blitz97

Blitz97

Well-Known Member
2020. május 13.
4 909
12 141
113
Nem ismerem amúgy az ausztál kalapok értékét, numizmatikában, ill egyéb hasonló területeken viszont ez rengeteget számít. Dédapám rohambilije jóval többet ért a gyűjtőknek, mint nagyapámé ért volna, ha megmarad. Pedig kvázi ugyanolyan, csak egy vh különbség. Így rákeresve volt 20 dollárért és 100 ezer dollárért is ilyen. Szóval ne haragudj a kvázi trollkodásért, csak szerintem a hozzáértőknek is fontos, hogy melyik korszak, melyik ezred stb.
Jaa persze, ez tök jogos kérdés volt, csak sajnos én nem vagyok járatos a témában. :D
Ha valaki igazán ért hozzá, az valószínűleg két pillanat alatt megmondja, hogy melyik időszakból származik. Amúgy nem szeretnék megszabadulni tőle, csak érdekelt volna mit is ér.

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
17 703
65 143
113
A kelták úgy mondják:"fuck the tax man",és brown envelope-nak mondják a cash-t.
Mielőtt valaki beleájulna a nyugat popójába,itt sem ad számlát senki,sem a szerelő,sem a fogorvos,sem a patikus,autómosó,hacsak nem kérsz,de akkor többet ott nem kapsz időpontot,csak ha előre szólsz,hogy kell számla.
;)
A kisebb cégek,ill a régi alkalmazottak,akikben megbíznak,ugyanúgy kapnak számlára fizut,meg kp-t is,mint otthon,itt is a melósnak kell a főnök popójára figyelni,nehogy túl sok adót kelljen csólingernek fizetnie.
A heti 600 nettó környékén van adókulcs változás,ott szokott megvilágosodni az egyszeri bányatulaj/egyéb kis vállalkozó,ill most itt is kitört a gazdasági fellendülés,egyből összerezzen a munkáltató,ha a fizu,adó,túlóra varázsszavak hagyják el a melós szűzi ajkait.
:D
Mint Ausztriában.... :)

Venom85

Well-Known Member
2020. augusztus 20.
7 679
21 744
113
Sajnos én pont nem így látom, a világnézetünk egy telep szar, és a vargairén meg a berkikrisztián mondja meg az igazságokat az életről-halálról. Szerintem! :)
De csak ebben az országban sztárolunk bűnözőket, megbukott politikusokat, pszichopata meg szociopata írástudatlanokat!! Ennek itt nagy divatja van! Tükrözi a népesség aktuális lelkiállapotát! :)

jani22

Well-Known Member
2016. augusztus 31.
12 980
27 920
113
Mert már takaritva lett nem is olyan régen! De veszélyesebb volt mint a T-72 topik meg a biztpol magyarország topik együttvéve! És hozzáadnám + az UFO topikot is!
Az UFO-sat ne bántsd! Ott legalább lehet álmodozni.

Ha bajod van, akkor írd le konkrétan, hogy mi nem tetszik, ne csak a levegőbe dobd, hogy nem ok számodra.

És a Humor topic? Ott minden rendben?