[BIZTPOL] Magyarország

Attól tartok konfrontatív forgatókönyve van rá... bizony a klasszikus eset ilyenkor, hogy a fegyveres testületek hová állnak. A rendőrség a TEK-et kivéve biztos nem mögé, igen utálják a rendőri állományban ma is tudtommal. A hadsereg? Az esetleg igen, tudják, hogy a ballib leépítéseket hozhat csak a honvédség számára. Persze ez önmagában még nem elég motiváció, ha nem látnak esélyt arra, hogy ha mondjuk a hatályos alkotmány védelme érdekében fellépve nem börtön vár rájuk a végén.
Persze lehet, hogy az dönt, ki tud több embert az utcára vinni (Bp-en elvileg az ellenzék, 1918 óta bármikor)
Az ellenzék vezetői egymásra licitálva most gyakorlatilag nem mutatkozhatnak puhánynak, még Karácsony volt az, aki némi józanságot is tanúsított ebben a témában. Bár '18-ban ő is kinyilatkozta, hogy az alaptörvény semmisnek számít, ha nyernek stb.
A fő problémája nyilván a bebetonozott emberek lennének az ellenzéknek, de hogy erre ne lenne más megoldás, mint a kvázi puccs? Szerintem elég hamar le lehet mondatni a kulcsembereket, ha nem áll mögöttük már egy kormánytöbbség. Ehhez nem kell alkotmányozni, de a kemény mag már 2011-ben beeállt abba, hogy az Alaptörvény nem legitim (pedig hát ez csak jogon kívüli érvekkel támasztható alá, mint hogy nem volt konszenzussal elfogadva), és ezek - mint Magyar Gyuri börtönkárpótlásokon meggazdagodott zugügyvéd - bár semmilyen társadalmi támogatottságuk nincs a belpesti értelmiségen kívül - az állandó nyüzsgésükkel elérték, hogy ez legyen a fő programpont.
De ki kit visz ki Pesten pl? Fidesz a foci ultrakat, ellenzek a gyikvallu szivarvanyosakat? A rendorok nem szamitanak, 2006-ota tudjuk hova tartoznak, ezert lett a TEK.

"Szánalmas kis lény az ember,önnön sorsán túl nem lát.Nagyon könnyen megtéveszti néhány jol irányzott hazugság"
2011től lehet szabadon munkát vállalni nyugaton-ez kb 700ezer munkavállalót vont ki a hazai munkerőpiacrol.A 2010es évek egy konjunktúrális időszak volt a világban,ráadásúl viszonylag alacsony energiaárakkal ("rezsicsökkentett" befagyasztott árak valójában 6-7 éven át magasabbak voltak,mint a piaci árak lettek volna).Mindenki gyarapodott,KKE látványosan feljött-mi éppenséggel a kevesebbet gyarapodók között voltunk,a többiek elhúztak mellettünk.A nem agitprop terhelte statisztikák mind szépen mutatják is,hogy a buleszekkel párban mi vagyunk már az EU szegényháza.
Szóval volt gyarapodás,de azt nem a kormányzat miatt,hanem a világ/EU gazdaság miatt volt.Arrol viszont már tehet a kormányzat,hogy a magyar nép ezalatt a konjunktúra alatt nem gyarapodott ugy,mint a környező országok népei az EUban.
Ilyen szegenyek legyunk a kovetkezo 100 evben azt kivanom.

Ilyen szegenyek legyunk a kovetkezo 100 evben azt kivanom.
Ami azt illeti,a NER a szándékosan alacsonnyan tartott melós fizetésekkel operál-viszont ez egy viszonylagos dolog.Mint minden.
Hosszú távon azonban ez az időszak elszalasztott (ellopott) lehetőségei bizony szegénységet fog okozni.Az oktatás,az egészségügy,az államszervezeti rendszer modernizációjának elmaradása versenyhátrányt fog okozni-marad az occsó melóssal való operálás,a térségbeli viszonylagos elszegényedés,ennek minden következményével.

Francba. Megint csalatkoztam. Cseppet többet vártam tőled, mert pár posztodból azt a -téves- következtetést vontam le, h szereted a hazád, meg kreatívabb sértést vágsz a fejemhez.
Dobok azért egy linket
ShotType1_540x540.jpg

Tehát miben lesz jobb neked? Vagy már erre sem megy a válasz? :)

A hazáját talán szereti. Mármint az egyiket.

nem fagyunk meg, csak nem eszünk...

nem építkezünk,
Hulyeseg. Ma voltam Aldiban es Pennyben, nagyon komoly sorok voltak, parkolok tele autoval. 900 ft a Metroban a lapocka, szoval ha nincs penz kenyerre kalacs helyett jo a porkolt is. Pick szalami ara 1 eve kb ugyanaz. Amugy meg allitolag mi vagyunk legjobban elhizva Europaban, szoval van tartalek nah.

Ami azt illeti,a NER a szándékosan alacsonnyan tartott melós fizetésekkel operál-viszont ez egy viszonylagos dolog.Mint minden.
Hosszú távon azonban ez az időszak elszalasztott (ellopott) lehetőségei bizony szegénységet fog okozni.Az oktatás,az egészségügy,az államszervezeti rendszer modernizációjának elmaradása versenyhátrányt fog okozni-marad az occsó melóssal való operálás,a térségbeli viszonylagos elszegényedés,ennek minden következményével.

Jó tudom, 12 év alatt minden cigánysorról tömegesen jöttek volna az informatikusok, akik sikeres startupjaikkal felvirágoztatják a nemzetet, a rabszolgatartó multis gyárakat meg így simán ki lehetne rugdosni az országból, úgyis rontják a co2 mérlegünket. Csak a gonoszorbán megakadályozta az oktatásegészségügyi csodát. (Hiszen csak ráolvasással Finnországot lehetne varázsolni hazánkból, csak a kapzsi puhos mindenáron jobbágyokat akar csak stb.)

Jó tudom, 12 év alatt minden cigánysorról tömegesen jöttek volna az informatikusok, akik sikeres startupjaikkal felvirágoztatják a nemzetet, a rabszolgatartó multis gyárakat meg így simán ki lehetne rugdosni az országból, úgyis rontják a co2 mérlegünket. Csak a gonoszorbán megakadályozta az oktatásegészségügyi csodát. (Hiszen csak ráolvasással Finnországot lehetne varázsolni hazánkból, csak a kapzsi puhos mindenáron jobbágyokat akar csak stb.)
????????Ez a hüleséget azért tőled nem vártam volna.

Hulyeseg. Ma voltam Aldiban es Pennyben, nagyon komoly sorok voltak, parkolok tele autoval. 900 ft a Metroban a lapocka, szoval ha nincs penz kenyerre kalacs helyett jo a porkolt is. Pick szalami ara 1 eve kb ugyanaz. Amugy meg allitolag mi vagyunk legjobban elhizva Europaban, szoval van tartalek nah.

Metroban vásárol még valaki? Még mindig kártya kell, mert papíron nagyker?

Az ocsem 8 euro/oraert nem talalt egy hetig embert erdore munkast kivinni. Az kb 3000 ft/ora. Na ekkora a szegenyseg.

????????Ez a hüleséget azért tőled nem vártam volna.

Csak ironizáltam. Arra utaltam, hogy a vágy egy dolog, a realitások meg azok, hogy az egész térségünk összeszereldékből és szolgáltatóközpontokból áll gazdaságilag, a munkabérekben tudunk csak alákínálni másoknak, amíg lehet. Meg persze a "munkahelyteremtési támogatásban".

Alacsony melós fizetés??? Aham...lassan 2000 nettó alatt nem jön munkára. 1200-n meg sem mozdul betanítottra senki. Hogy tartaná alacsonyan az állam, amikor növeli a bérigényt (pl. minimálbér, családi ak, stb), mert a gyermektelen is olyan bért kér, mint a jogosult?
Oktatásba elképesztő pénzborítás folyik; gondolom vizsgaközpontok teljes modernizációjáról nem hallottál (majdnem biankó csekk szinten vásárolhatnak mindent, ami kell). Eü-t ne is ragozzuk, dettó.

Csak ironizáltam. Arra utaltam, hogy a vágy egy dolog, a realitások meg azok, hogy az egész térségünk összeszereldékből és szolgáltatóközpontokból áll gazdaságilag, a munkabérekben tudunk csak alákínálni másoknak, amíg lehet. Meg persze a "munkahelyteremtési támogatásban".
Ez úgy igaz,hogy nem igaz.Egyrészt mert azért máshol jobban megmaradt a saját ipar és fejlesztés,és javitottak a hosszú távú lehetőségeket növelő alaprendszereken.És mégiscsak a magyar nép részesedett legkevésbé a konjunktúraidőszak növekedéséből.

Alacsony melós fizetés??? Aham...lassan 2000 nettó alatt nem jön munkára. 1200-n meg sem mozdul betanítottra senki. Hogy tartaná alacsonyan az állam, amikor növeli a bérigényt (pl. minimálbér, családi ak, stb), mert a gyermektelen is olyan bért kér, mint a jogosult?
Oktatásba elképesztő pénzborítás folyik; gondolom vizsgaközpontok teljes modernizációjáról nem hallottál (majdnem biankó csekk szinten vásárolhatnak mindent, ami kell). Eü-t ne is ragozzuk, dettó.
Érdekes, hozzánk nettó 1200 ért is tömegek jelentkeztek. De ez csak a XII kerület, nem valami fejlett BAZ megye...

Sokan lemaradtak róla. Utolsó pillanatban sikerült mentenem.
Újságírók ellen igen, de a maffia és a kémek ellen nem jó a Pegasus? – interjú Laborc Sándor volt NBH-főnökkel
DEZSŐ ANDRÁS
Jogszerűen vagy jogszerűtlenül, de az elmúlt tizenegy évben folyamatosan ellenőrizték, az élete nyitott könyv, ezért mulatságosnak tartja, hogy a Pegasust is bevetették ellene – mondta a hvg360-nak adott interjúban Laborc Sándor egykori hírszerző és kémelhárító, aki 2007 és 2009 között az Alkotmányvédelmi Hivatal jogelődjét, a Nemzetbiztonsági Hivatalt vezette. Laborc szerint csak azért, mert egy miniszter engedélyez egy titkos megfigyelést, az még nem lesz feltétlen jogszerű, a szolgálatoknál pedig akad olyan „kiskapu”, amit ki lehet használni, hogy akár az engedélyezőt is megtévesszék. De nem csak a Pegasusról kérdeztük az egykori titkosszolgát, aki az „Ovi-Bajusz” dossziéról, valamint az alvilág és a rendőrségi vezetők közötti hídemberek létezéséről is beszélt.
hvg360: Mi volt az első gondolata, amikor megtudta, hogy a Pegasus kémszoftverrel megfigyelhették?
Laborc Sándor: Az első gondolatom az volt, hogy teljesen felesleges pótcselekvés lenne engem megfigyelni. Az elmúlt tizenegy évben, főleg annak első felében – jogszerűen vagy jogszerűtlenül – folyamatosan ellenőriztek. Ebből fakadóan az életem, a kapcsolatrendszerem nyitott könyv. Az meg, hogy a volt kollégámmal együtt alkalmazták a Pegasust, végletesen mulatságos.
hvg360: Az elmúlt tizenegy év első felében több büntetőeljárás zajlott ön ellen, ezek az eljárások pedig összefüggésben voltak azzal, hogy korábban az Alkotmányvédelmi Hivatal jogelődjének, a Nemzetbiztonsági Hivatalnak állt az élén. Lehetséges, hogy ezen eljárások miatt került célkeresztbe?
L. S.: Annak idején több mint egy tucat ügyet koholtak ellenem! Tíz esetben meggyanúsítottak, ebből kilencben meg is vádoltak. De ezek a szerintem koncepciós perek körülbelül 2019-ig lefutottak, és egyetlen ügy kivételével jogerősen felmentettek a vádak alól. A nyomozati szakaszban megfigyeltek, de tudomásom van arról is, hogy akkor is megfigyeltek, amikor már bírói szakban voltak ezek az ügyek.
hvg360: A büntetőeljárásokra még visszatérünk, de előtte tisztázzuk: hogyan szerzett tudomást arról, hogy azokban az időkben megfigyelték?
L. S.: Szakmabeli vagyok, a több évtizedes pályafutásom alatt hírszerzőként és kémelhárítóként is dolgoztam. Ki tudom szúrni, ha megfigyelnek.
hvg360: Azt értem, hogy egy szakmabeli észreveszi, ha figyelik. De azt hogyan szúrja ki, ha a telefonját lehallgatják?
L. S.: Ha olyan hibákat vétenek, amik hibás beállításokból erednek, akkor ki lehet szúrni azt is. Például a vonal megszakad és aztán visszajátssza az előző beszélgetést, vagy a másik fél hallja az előző beszélgetést. Ez mind arról szól, hogy eléggé slendriánul dolgoztak a kollégák, így ez a laikusnak is feltűnik. De ennél sokkal egyszerűbb dolgok is vannak.
hvg360: Mondana erre egy példát?