A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

Te voltál az a magas bajszos? Vagy az alacsonyabb?
:D
nem csak messengeres beszélgetés volt azzal aki kapott lehetséget az interjúra. Engem olyanok érdekeltek, mit szól az USA az európai Kállay-kettőshöz Kínával kapcsolatan, ( ue Budapest Moszka onalon) vagy pld ahhoz, hogy az új német kormány fontolgatja, hogy "b.szódjon meg más+ alapon kivonja magát (zöldek) a nemzetközi katonai szerepválallalásból, ilyesmik.

az 1956-os mecselki ellenállási góc az k a kabarétréfa színonala volt, csaxolok., infrás uav meg akkor csak a mesében volt..

Pont mint ahogy a Skyranger meg a Mistral 3 -asok is pont a "mesében voltak" akkoriban. Aztán a Mecsek északi térségéből lehet kétszer is meggondolnád merre mennél tovább, ha a hátadban egy "kabarétréfa" (akár UAV -okkal, automata aknavetőkkel stb.) masszírozhatná az utánpótlásvonalaidat ...

MH egésze a hadszervezet
Hadrend a harcoló sereg szervezeti rendje.
Allomanytabla a hadrend konkrét kitöltése.
Harcrend a csapatok felállása harchoz
Hadrend és nem hadszervezet, amennyiben nem értesz hozzá, ne légy túl okoska. Az állománytábla az alárendelt szervezetek rendszeresített létszámát és eszközeit tartalmazza. Ha nem hiszed, járj utána. Mint előzőleg megjegyeztem erről többet nem fogok vitázni, részemről végeztem.

257921376_613726403404535_4525055182293677785_n.jpg

Ez mi akar lenni ?
A kérdés hogy a HBO-t vajon veszi e?!:eek:

Ha tartalékosokkal is számolnak, akkor fontos, hogy rövid idejű komplex gyakorlatokat tudjanak szervezni, azaz fontos lenne a közeli lőtér és gyakpálya. Nem vehet el napokat a kitelepülés, utaztatás.

Szerintem egyértelmű, ahol laktanya van, ott helyben kell lenni a gyakorló térnek. Illetve a közelben, egy legalább, szakasz szintű éleslövészet végrehajtására is alkalmas lőtérnek.

257921376_613726403404535_4525055182293677785_n.jpg

Ez mi akar lenni ?
Azt nem tudom, de lehet elsiklottunk egy érdekes apróságon, aminek egy ilyen "mütyür" is részese lehet:
RM INIOCHOS V - 2009-ből
Rheinmetall Defence to equip Hungarian Army with command and control systems
"A Rheinmetall hasonló rendszereket szállított Görögország, Svédország és Spanyolország hadseregei számára, ahol rendkívül hatékonynak bizonyultak."
Hungary goes for Rheinmetall C2
Nem tudom, @krisss ,ebből mi valósult meg és milyenek a publikus elemei...

Harcrendje egy konkrét harcfeladatot végrehajtó harcászati kötelékeknek van.

Régen, :) Az utolsó parancs szétbontakozáskor ez volt a BMP-1 harcjármű rádióban ,a század parancsnoktól. " Harcrend, harchoz előre" persze hogy az alegység kötelékében lévő harcjárművek, katonák, harcban meghatározott elhelyezkedését definiálja.

Az új helyőrségek nyitása, vagy régiek deaktivalasa, a Z26 egyik legnagyobb eredménye lesz.
Így a haderő mérete és struktúrája a szomszédainkhoz hasonló szintre emelik az MH-t.
Ki tudunk törni a szervezetbe kódolt működésképtelenségből.
Nem hiába prédikáltunk itt évek óta a strukturális problémákról, vizfejről, nem hatékony szervezetekről.
:)

Az új helyőrségek nyitása, vagy régiek deaktivalasa, a Z26 egyik legnagyobb eredménye lesz.
Így a haderő mérete és struktúrája a szomszédainkhoz hasonló szintre emelik az MH-t.
Nem hiába prédikáltunk itt évek óta a strukturális problémákról, vizfejről, nem hatékony szervezetekről.
Régiek deaktiválása?

• Vicces
Reactions: Kim Philby
Gondolom deaktiválás helyett reaktiválását akartál írni... o_O

Ez egy remek dolog lenne ha végrehajtják. Erre Írtam korábban, hogy ha a választások a többség véleménye szerint alakul, akkor a 37 ezer körüli számot feltolják 50 ezer körülire. Igen mielőtt mindenki mantrázni fogja, hogy nem lesz ember stb. én pozitívan állok, hozzá lesz. Nem hiába volt vezető váltás. Volt egy Pálffy György nevezetű altábornagy annak volt egy haderő újra felépítési terve 1948-ban nézzétek meg!

• Tetszik
Reactions: Kim Philby
Az öt új lövész zászlóaljjal (remélem mind az lesz), értelmet nyer az RM 8x8-as fejlesztése is.
A meglévő zászlóaljakhoz mehet a Hiúz, az eztán feltöltendőkhöz meg a 8c8 kerekes GYHJ.
Az egyéb változatok (katonai rendőr, sebesült szállító, ABV felderítő, légvédelmi, vezetési pont) biztosítják a gazdaságos gyártást.

Az öt új lövész zászlóaljjal (remélem mind az lesz), értelmet nyer az RM 8x8-as fejlesztése is.
A meglévő zászlóaljakhoz mehet a Hiúz, az eztán feltöltendőkhöz meg a 8c8 kerekes GYHJ.
Az egyéb változatok (katonai rendőr, sebesült szállító, ABV felderítő, légvédelmi, vezetési pont) biztosítják a gazdaságos gyártást.
Szerintem kapnak 8x8-ast az eddigiek is.