[HUN] Honvédségi kézifegyverek és fegyver kiegészítők

És a CG hez milyen lőszerkinálat van? mármint a piacon? fejlesztés alatt?valami?
hát az rgw?

van olyan amivel le lehet kartácsolni az égről valami dronrajt akár? közeli zárt alakzatba?

Mi értelme van rendszeresíteni két közel azonos pisztolytípust?
(A CZ P07 és CZ P07 pisztolyokra gondolok)

A cz p09 a normál méret a p07 pedig a kompakt.
A p07:
Katonai részen a knbsz, illetve a pilóták kapják mert kicsi és rejthető.

A rendőröknél pedig a civil ruhás közegek.
Egy fotón láttam valahol hogy egy magyar katonánál az új CZ pisztoly van egy spirál szerű, régi telefonkagyló-kábelekre emlékeztető biztosítóval az övéhet rögzítve. Ez tök elterjedt megoldás Honvédségnél?
Kb. második világháborús képeken láttam utoljára, hogy a pisztoly zsineggel a tiszt nyakába volt rögzítve...

Igazából olyan kicsi a különbség a P07 és P09 között hogy szerintem a kisebb típus is elég lett volna mindenkinek - pláne, hogy a pisztoly mennyire nem releváns fegyver manapság. Szinte minden lövedékálló-mellény felfogja 9x19-est...
Kb. 2cm méretbeli és 3 lőszeres tárkapacitásbeli különbség miatt két típust rendszeresíteni és gyártani pazarlásnak tűnik.

Egy fotón láttam valahol hogy egy magyar katonánál az új CZ pisztoly van egy spirál szerű, régi telefonkagyló-kábelekre emlékeztető biztosítóval az övéhet rögzítve. Ez tök elterjedt megoldás Honvédségnél?
Kb. második világháborús képeken láttam utoljára, hogy a pisztoly zsineggel a tiszt nyakába volt rögzítve...

Igazából olyan kicsi a különbség a P07 és P09 között hogy szerintem a kisebb típus is elég lett volna mindenkinek - pláne, hogy a pisztoly mennyire nem releváns fegyver manapság. Szinte minden lövedékálló-mellény felfogja 9x19-est...
Kb. 2cm méretbeli és 3 lőszeres tárkapacitásbeli különbség miatt két típust rendszeresíteni és gyártani pazarlásnak tűnik.
Látod, ez van, amikor nem olvasol vissza! :rolleyes:

• Vicces
Reactions: Venom85 and kaktusz

A telefonzsinór lopásgátló és világszerte elterjedt. A legtöb. Pisztolyon ott van neki az akasztó

A telefonzsinór lopásgátló és világszerte elterjedt. A legtöb. Pisztolyon ott van neki az akasztó
Nálunk is kb. mindenki használja akinek pisztolya van a Honvédségben?
Fotón ritkán látni...utcán, rendőrök esetében több értelmét látom mint a harctéren, ahol kb. mindenkinek van fegyvere...