Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Az egy elég extrém átalakítást igényelne szerintem.6x6 ba még akár úszókpes is lehetne nem túlpáncélozva.
A Patria AMV úszik is...bár azt hiszem Fuchs is...6x6 ba még akár úszókpes is lehetne nem túlpáncélozva.
az elvileg nem jelent gondot ha a motor vizet kap de jobb lenne ha a motortér vízmentes lenne és ez esetben felhajtóerőt is termel a páncél burkolat.Az egy elég extrém átalakítást igényelne szerintem.
Szerintem az már olyan áttervezést ami pont az olcsó gyorsan összedobható alapjármű elgondolást fúrja meg. Akkor érdemesebb egy erre kitalált platform mint, hogy fából vaskarikát hegesszünk.az elvileg nem jelent gondot ha a motor vizet kap de jobb lenne ha a motortér vízmentes lenne és ez esetben felhajtóerőt is termel a páncél burkolat.
Van még egyéb költői kérdésed?A tatai dandár páncéltörő-tüzér osztálya mivel lesz felszerelve a rakétás BRDM-ek helyett?
Az első Gidránokat ugyan ők kapták, de mi lesz végső konfig? Lynx? Rakétaindítós Gidrán?
Na de mire gondol a költő?Van még egyéb költői kérdésed?![]()
![]()
szerintem nem kellene egy meghosszabodott test esetén annyira szétberhelni elég ha a kotor kartelvédő páncélja kerül áttervezésre.Szerintem az már olyan áttervezést ami pont az olcsó gyorsan összedobható alapjármű elgondolást fúrja meg. Akkor érdemesebb egy erre kitalált platform mint, hogy fából vaskarikát hegesszünk.
Sajnos a magyar nemzeti sertés (Német Sziszkó mellett) a mangalica és nem az eurómilliókkal kitömött perselymalac.
T-72-re.Na de mire gondol a költő?![]()
Bingo. Arra ott van a 8x8, az ugyis uszokepes lesz eleve, lefogadom.Szerintem az már olyan áttervezést ami pont az olcsó gyorsan összedobható alapjármű elgondolást fúrja meg. Akkor érdemesebb egy erre kitalált platform mint, hogy fából vaskarikát hegesszünk.
Háát, elvileg a lengyelek megszerezték - ha jól emlékszem - Patria 6x6 licence-ét. De javítsatol, ha rosszul emlékszem!a legjobb szerintem az lenne ha lengyel/magyar test német meghajtás német/magyar torony esetleg valami törökkel megspécizve.
elektronika meg kinek mi kell úgyis... szűrők szenzorok vezérlők kopó alkatrészek szerintem már most mehetnének ipar terén. ha más nem civil ipar bevonással... Akár a mercedes is beszállíthatna... kisebb szériákat valami alkatrészből...(vagyhátt a magyar beszállítói)
az acél lemezen kívűl (nem páncél mert azt is össze tudnánk állítani) már minden itt van az országba ami a beszállítói láncba kell egy harcjármű testéhez.
Arra gondol, hogy a jelenlegi Gidránt nyújtanák meg a Komondor 6x6 mintájára.Az a korai szornyszulott? Brrr, szoba ne hozd. Igazi otvar, halistennek, azon a gruz vagy azeri exporton kivul - @Vlad mar megirta korabban - nem lett belole semmi es jott helyette a 4x4 Jelcin, ami jol sikerult.
és tapasztalatával. (és máris mehet a neve mögé egy 2 es és voala nagy múltal rendelkező konstruktció) a gárdának nem az első alkotása komondor) rdo komondorral máris összekapcsolható és amikor nézegetik a csáveszok a wikit hivatkoznak rá külföldön majdArra gondol, hogy a jelenlegi Gidránt nyújtanák meg a Komondor 6x6 mintájára.
...írtad a 6x6-os Patria AMV-re.Szerintem tutira nem olcsobb...
A Gidrán egészen más elvek mentén tervezték meg, mint a Patria 6x6-ot,vagy a Fuchsot.6x6 ba még akár úszókpes is lehetne nem túlpáncélozva.
lehet de én a koondort csak azért is benyomnám a marketingbe mint "ős" bizonyos rendszerek tesztjárműve. és kisszériába gyártott eszköz...A Gidrán egészen más elvek mentén tervezték meg, mint a Patria 6x6-ot,vagy a Fuchsot.
Az úszás szempontjából iszonyú orrnehéz a Gidrán. A PMPV ami hasonlít a kialakításához, de ott annyira megnyújtották a motorteret a delhajtóerő miatt, hogy ott a test súlypontja nagyon közel esik a Fuchséhoz (előretolt középmotor).szerintem nem kellene egy meghosszabodott test esetén annyira szétberhelni elég ha a kotor kartelvédő páncélja kerül áttervezésre.
habokkal lehet játszani vízkiszorítás terén.miközben egyéb szigetelők és ha kilövik nem ömlik bele a víz)
a pürhab az egy nagyon nagy találmány![]()
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..