[BIZTPOL] Oroszország (a Szovjetunió utódállama)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 775
80 873
113
Nekem volt dolgom oroszokkal, ha kezet fogtunk és elhangzott az igen és a da, akkor ott a későbbiekben soha nem volt vita. Viszont volt dolgom több száz oldalas nyugati szerződéssel, ahol gyakorlatilag minden szóért meg kellett küzdeni, mert a későbbiekben problémák merültek fel a teljesítéssel is és a minőséggel is, érdekes módon nem a magyar fél részéről. Egészen olyan apróságokig kellett lemenni. hogy igaz mindkét fél által elismerve az adott mondat értelme, de az adott szövegkörnyezetben az a minőség nem azt a minőséget jelenti. Mindezt a nemzetközi szabvány értelmében.
Havert is rendesen átbaxták a németek. Euro ablakok gyártásával foglalkozott és németben szerzett egy 500 000 Eurós megrendelést. Hogy teljesíteni tudja felvett hiteleket, szerzett beszállítókat...stb. Majd amikor a németeknek fizetni kellett kitalálták hogy rossz a minőség és egy centet nem fizettek. A srác tönkrement ez miatt a végrehajtók által elvesztette mindenét.
 

Littlejohn

Well-Known Member
2010. április 20.
3 502
14 903
113
Te Ladagrant! Eddig ráhagytalak a többiekre, de ez már kiveri a biztit nálam is. Annyi köze van hozzá, hogy itt van! Neked mi közöd ahhoz, ha a szomszédod patkányt tenyészt, miközben gyerekeid játszanak az udvaron? A függetlenség relatív. Az rendben, hogy akarod, de lenni kell erőnek is, ami más számára is nyilvánvalóvá teszi. Anélkül csak szájhős vagy. Ez így van Amerikában is és Európa keleti felében is. Ha ezt nem érted meg, akkor.... no comment.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 732
64 924
113
A lenyeges kerdes az: Megis mi a fene koze van Putyinnak Kelet-Europahoz? Nehogy mar o mondja meg kivel apolunk barati kapcsolatot. Ha Ukrajna, Kazahsztan vagy Belorusszia NATO tag akar lenni akkor abszolut semmi koze hozza. Fuggetlen allamok, fuggetlen nepek.
Nos annyi kozuk van hozza amennyi nekunk az Oroszorszagban telepult orosz csapatokhoz, vagy a hadgyakorlataikhoz. Ha nekunk kozunk van hozza, akkor nekik is ahhoz hogy a Nato mit hova telepit.
 

szuvorov

Well-Known Member
2014. május 16.
7 376
23 017
113
Hát, 7 év alatt nem őrölték fel, és nem akar Ukrajna a nyugattal szembefordulni, sőt.
Nézd meg a gazdasági mutatókat, az emberek elégedetlenségét. Ukrajna nem a kormány ami hatalmon van. Az oroszok célja a lassú kivéreztetés. A két magy régió szembefordulása nyilvánvaló (a nyugat barát nyugat Ukrajna és az oroszbarát kelet Ukrajna).
Az oroszok nem akarnak háborúzni, a végső megildás Ulrajna ezen régiók mentén való kettészakítása de ez stratégiailag bukta azvoroszoknak, mert így a NATO közelebb kerül földrajzilag az orosz határhoz

 

Masztiff

Well-Known Member
2018. július 4.
4 159
7 957
113

“…Ennek az előzménye valószínűleg az az orosz politikai tudatban mélyen gyökerező legenda, miszerint az Egyesült Államok a kilencvenes évek elején garanciákat adott Gorbacsovnak, hogy a NATO nem fog keletre terjeszkedni, majd a Szovjetunió teljes összeomlásával megszegte azt. Bár egy ilyen megegyezés létezését semmilyen irat nem bizonyítja, Oroszország NATO általi elárulásának a mítosza mélyen befészkelte magát az orosz köztudatba...”

Az orosz igény tehát csak egy legenda, egy mítosz. Semmi alapja nincs az orosz igényeknek.
Kérem szépen, én nem vagyok a téma szagértője, de meg bírtam érdeklődésből nézni az "Amerika titkos történelme" (vagy ilyesmi) című Oliver Stone sorozat néhány részét - inkluzíve azt is, ahol elhangzik, hogy Gorbacsovot hogyan b@ták át a palánkon többek között azzal az ígérettel is (az igaz, hogy le nem írták soha, de az aktus megtörtént), hogy a NATO nem terjeszkedik Kelet-Európában. Ja, és ezt nem O.S. találta ki, hanem egykori amerikai külügyérek (akik résztvevői voltak az eseményeknek) nyilatkozták le. A mai napig szabadlábon rohangálnak Oliver Stone-nal együtt.....
A NATO pedig egy legendásan védelmi szövetség.
De akkor miért lopakodik évtizedről évtizedre egyre közelebb az orosz határokhoz?
Minden katonai szövetség védelmi jellegű: a NATO és a VSZ is az volt. Mint ahogy mindkettőre igaz, hogy olyan békeharcra készültek, hogy kő kövön nem maradt volna...
 

ladagrant

Well-Known Member
2019. január 30.
2 402
4 422
113
Te Ladagrant! Eddig ráhagytalak a többiekre, de ez már kiveri a biztit nálam is. Annyi köze van hozzá, hogy itt van! Neked mi közöd ahhoz, ha a szomszédod patkányt tenyészt, miközben gyerekeid játszanak az udvaron? A függetlenség relatív. Az rendben, hogy akarod, de lenni kell erőnek is, ami más számára is nyilvánvalóvá teszi. Anélkül csak szájhős vagy. Ez így van Amerikában is és Európa keleti felében is. Ha ezt nem érted meg, akkor.... no comment.
Ezek szerint Magyarorszag kulpolitikajat fuggove kellene tenni Putyin pillanatnyi hangulatatol? Ezert keltunk at Verecken hogy a ruszkik ugraltassanak?
 
  • Tetszik
Reactions: vasszekely

Allesmor Obranna

Well-Known Member
2010. április 30.
13 160
60 863
113
A jelenlegi politikacsináló ukrán elit minden egyes tagja konkrétan a személyes egzisztenciáját, a puszta létét köszönheti annak, hogy a hatalmon van. Nekik nagyon kell kapaszkodni.
A hatalmukat pedig az USA-nak köszönhetik, így értük, az érdekeik érvényesítésében bármeddig el fognak menni.
Különben végük.
Ez a tipikus kápó-függelmi viszony.
Amikor a drámai hangú sorokat olvassuk tőlük, hogy “a Nyugat elárulta Ukrajnát”, akkor ténylegesen a saját testi épségük miatt sírnak.
Ukrajnában oroszellenesnek lenni egy igen magas ló és nem egy életbiztosítás a nyergében egyensúlyozni.

És pont itt a baj. Az egész dolog kontraproduktív.
Az oroszellenes ukrán politika közvetlenül Oroszország tőszomszédságában, nagyszámú orosz “kisebbséggel” nagyon ki van szolgáltatva a nagyon messze levő Nyugatnak.
Emiatt adódik, hogy a mindenkori oroszellenes ukrán elit a hazai színtéren is előbb magára kell, hogy gondoljon, magát kell minduntalan bebiztosítani.
Az istenadta nép így csak az örök második lehet.
Így pedig nem lehet népszerűnek maradni.
Az olyan ukrajnai oroszellenes politikai entitás, ami konkrétan a Nyugat permanens támogatásának van kiszolgáltatva (azért definiálom így, mert elviekben akármilyen háttérrel lehet valaki Ukrajnában oroszellenes. Teoretice, akár egyiptomi, kenyai, perui, görög, vagy bárakármi) az egy önmagát felszámoló problémakört generál.

Az USA-nak csak addig van szüksége az ukránok “demokráciaépítésére”, amíg teljesen le nem ültetik Európát és/vagy az oroszokat (is).
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
4 844
27 246
113
A lenyeges kerdes az: Megis mi a fene koze van Putyinnak Kelet-Europahoz? Nehogy mar o mondja meg kivel apolunk barati kapcsolatot. Ha Ukrajna, Kazahsztan vagy Belorusszia NATO tag akar lenni akkor abszolut semmi koze hozza. Fuggetlen allamok, fuggetlen nepek.
Nem emlékszel, ki volt az, aki még azt is meg akarta mondani, h egy vidéki magyar városban, aminek a nevét kiolvasni sem tudja segítség nélkül, kinek lehet szobra?
 

Halfdan

Well-Known Member
2019. január 9.
2 038
2 730
113
Ukrajnát fel kell darabolni.
A nagy vagy a kis trianon palotában gondolod az aláírást ?
NATO-t fel kell oszlatni.
Ezt majd a tagok eldöntik.
Az USA meg takarodjon haza a kontinensünkről.
Támogatom, de a lengyelek-románok szerintem mâshogyan gondolják.
se Kínának, se az oroszoknak ne legyen piaca és üzletfele.
Dehát mindkettővel üzletelünk most is.
Az észak-afrikai Arab Tavasz, az ukrajnai illuzórikus ribillió, a mostani német kormány ámokfutása
Sőt kádárt, csaut, meg jaruzelszkit is csak a háttérhatalom mahinációi buktatták meg!!! :)
 

Vasgyar

Well-Known Member
2020. július 15.
344
1 636
93
Ezek szerint Magyarorszag kulpolitikajat fuggove kellene tenni Putyin pillanatnyi hangulatatol? Ezert keltunk at Verecken hogy a ruszkik ugraltassanak?
Tegyünk fel egy gondolat menetett mert látom nagyon baj van abba a buksiba. Nem tudom mennyit éltél kicsiny hazánkban.
Na de kezdjük.
Van egy roma család kb 20-25 fő, putri, tolvaj,erőszak. Szeretnéd a közvetlen szomszédosnak őket vagy inkább lakjanak 3 utcával odébb?
 
K

kamm

Guest
Három dolog:
Ukrajnát fel kell darabolni.
Antall óta MINDEN magyar miniszterelnök világosan tudja, hogy Ukrajna függetlensége életbevágóan fontos Magyarországnak. Orbán is tudja jól.
Ők a bufferorszag, ha ők eltűnnek, akkor megint ott a muszka a határon. Valamiért itt sokaknak rövid az emlékezetük: az orosz nekünk csak vért, szenvedést, fájdalmat és pusztítást hozott. Soha semmi mást.

A NATO-t fel kell oszlatni.
Erre nem tudom, mit irjak, akkora zoldseg. :)

Az USA meg takarodjon haza a kontinensünkről.
Nagyon ellenünk játszanak. Tönkretették Európát, hogy se Kínának, se az oroszoknak ne legyen piaca és üzletfele.
Ebben van igazság, de messze nem egységes ennyire az amerikai politika sosem, ezt kar belemagyarazni pl Clintonba.

Kicsit lépj hátra és oldalra, az Atlanti fölé és onnan nézzük vissza az elmult 30+ évet.

Clinton alatt már hangosak voltak a neoconok, de ő nem figyelt rajuk. Az ő lényeges húzása domestic.volt, gyakorlatilag 60-80 év szembenállása után összehozta a nagytoket (Wall St, military-industrial complex stb) és az átformált Demokrata Pártot, elvetette a 2008-as pénzügyi krach alapjait stb.
Előtte az öreg Bush még konkrétan tető alá hozta a német egyesülést, hiába tiltakozott kézzel-lábbal Thatcher és nem volt oda érte Mitterand, az tényleg amerikai érdem, a németek újraegyesítése, szabadsaga (ill. a német pénzeké, amit Gorbi kért és kapott cserébe.:p)
Őket nehéz lenne Európa-ellenesseggel vadolni.

Igazán Clinton után, a felhulye, ex-alkimo reborn evangelical Dubya alatt kezdődött az "old Europe" vs "new Europe" szándékos politikája, mert akkor mi boldogan fuvolaztunk az amerikai őrületnek, ami az iraki, majd teljes kozel-keleti, maig tartó káoszhoz vezetett, mikozben Nyugat-Europa látványosan hűvösen próbált kimaradni az egészből.
Ennek a legundoritobb oldalát idekint szemérmesen elhallgatják azóta: ez volt a legveresszajubb warmongering paraziták kora a State Dept meg a Pentagon élén, a totális neconservative őrület ideje - és ők bezony mind a neocon-globalista (ill nehany reborm evangelical) cionista-zsidó vonal volt, a.k.a. Project For The New American Century meg Enterprise Institute stb (think tanks.)
Talán még emlékszel a nevekre: Richard Perle, Paul Wolfowitz, Douglas Feith, Robert Kagan, William Kristol, Charles Krauthammer, David "Axis Of Evil" Frum, no meg ugye Rumsfeld es Cheney, a két (protestáns) háborús bűnös.
Ők 9/11 kapcsán felismerték a lehetőséget, amire a 70-es évek vége óta várták: ujrarajzolni a világ térképét erőszakkal, gátlástalanul a szerintük amerikai érdekek mentén.

Kötelező olvasmány Walt-Mearsheimertol a 2007-es The Istael Lobby (azóta is hörög a nevük hallatán mindem cionista, minden látogatóm kiszúrja az első kiadást a konyvespolcon, pedig a fel falat beboritjak a konyveim. Lehet, yeshivakban felmutatjak nekik, mint az ördög művét. :D)

Ekkor indult el egyébként az amerikai hadsereg is a lejtőn, amikor gyakorlatilag asszisztalniuk kellett az elmebeteg, szadista CIA kínzómestereknek, amiből aztán jött az egész Abu Ghraib, Guantanamo stb botrányok sorozata, majd annak eredmenyekeppen az arab világ felhaborodasabol az újabb és újabb jihad hullámok, amire csak olaj volt a tovabbi iraki stb jelenlét... rinse, repeat.

Utána Obama sajnos beleállt a "bekecsinalasba", hiába hirdette az ellenkezőjét még jelöltként - pillanatok alatt bedarálta és atprogramozta az addigra eszement méretűre dagadt military-industrial complex és háborús lobbi.
Annyit a javára kell írni, hogy mindvégig elutasította Dubya gyakorlatát, hogy úgy táncoljon, ahogy a dagadt, primitiv, közönséges bűnöző fütyül Izraelben, de ettől függetlenül a neocon globalista-cionistak újabb, ezúttal Demokrata-oldali parazitai uralták a kulugy jó részét sajnos, lásd a "kedvencem", Victoria "Fuck The EU" Nudelman Nuland és az ő "áldásos" tevékenységét nagyszülei egykori otthonában, az ukránok között.

Trump alatt aztán teljesen elszabadult a pokol. Ő gyakorlatilag egy nagyra nőtt trollkent viselkedett, de még ő sem tudott szembeszállni a military-industrial lobbival.
Emelett a veje ortodox zsidó (akinek az apját Chris Christie, a bálnaméretű volt NJ kormányzó, majd Trump ellen is induló, de végül oda hízelgő repub csukatta le csalásért, még fougyeszkent - igazi csodás ortodox zsido pedigree :D), ő simán kinevezte Kushnert kb mindennek a Közel-Keletre is, embassy Jeruzsálembe stb stb.

Az észak-afrikai Arab Tavasz, az ukrajnai illuzórikus ribillió, a mostani német kormány ámokfutása mind amerikai bomlasztás eredménye és Európa tartós leszedálására kellettek.
Ez Amerika érdeke.
Még egyszer: van benne igazság, de Amerika nagy és millió irányzat van. Ez nem így működik, nem is működhet igy, egyszerűen lehetetlen.
 

Allesmor Obranna

Well-Known Member
2010. április 30.
13 160
60 863
113
A nagy vagy a kis trianon palotában gondolod az aláírást ?

Ezt majd a tagok eldöntik.

Támogatom, de a lengyelek-románok szerintem mâshogyan gondolják.

Dehát mindkettővel üzletelünk most is.

Sőt kádárt, csaut, meg jaruzelszkit is csak a háttérhatalom mahinációi buktatták meg!!! :)
Ukrajnára nem az én fogam fáj, hanem a lengyeleké, románoké, oroszoké. Tőlem független folyamatok ezek.

Az, hogy a NATO-ban mit döntenek el a tagok, az egyenlő azzal, mit akar Washington. Ez 1949 óta így van. A többi csak porhintés.

A lengyelek és románok ékek a németek és az oroszok között. Ők a balekok, akiknek múltbéli nemzeti sérelmei ideális felvonulási tereppé és ütközőzónává tette őket. Washington rendesen ki is használja őket.

Pont ez a lényeg. Mivel Európának fontos gazdasági partner volt Oroszország és Kína, ahogy Oroszországnak és Kínának is fontos Európa, így az USA-nak elég csak kivonni a képletből Európát és máris tovább szűkül az ellenségük mozgástere. Az, hogy most még mit tehetünk meg, nem egyenlő azzal, hogy később mire lesz lehetőségünk.

A harminckét évvel ezelőtti kelet-európai rendszerváltás mögött a KGST tervutasításos gazdaságának kifulladása állt.
Az Arab Tavasz mögött pedig egy irányított felforgató tevékenység.
Líbiában Kadhafi az EU-val és az oroszokkal is komoly üzletekre készült, miután feloldották a velük szembeni szankciókat. Nem álltak a gazdasági összeomlás szélén.
Egyiptomban Mubarak elleni átfogó tüntetéshullam mögött se a gazdaság rossz állapota húzódott. Líbiában Kadhafi bukásával iszlamista káosz vette kezdetét, az ország megsemmisült.
Egyiptomban az Iszlám Testvériség került rövid időre hatalomra, de gyorsan megpuccsolták őket. Most Mubarak egyik volt tábornoka a főnök és újra rend van az országban.
Viszont az EU tradicionális észak-afrikai pozíciói nagyon meggyengültek, miközben komoly extra költségeket jelent az onnan jövő, de zömében máshonnan kiinduló tranzit migráció.
Szíriát pedig nem kell részletezni.
Aki begyújtotta tíz évvel ezelőtt az Arab Tavasz tüzét, az nagyon is jól tudta, hogy ezzel kiknek nehezíti meg igazán a dolgát.
 

Allesmor Obranna

Well-Known Member
2010. április 30.
13 160
60 863
113
Antall óta MINDEN magyar miniszterelnök világosan tudja, hogy Ukrajna függetlensége életbevágóan fontos Magyarországnak. Orbán is tudja jól.
Ők a bufferorszag, ha ők eltűnnek, akkor megint ott a muszka a határon. Valamiért itt sokaknak rövid az emlékezetük: az orosz nekünk csak vért, szenvedést, fájdalmat és pusztítást hozott. Soha semmi mást.


Erre nem tudom, mit irjak, akkora zoldseg. :)


Ebben van igazság, de messze nem egységes ennyire az amerikai politika sosem, ezt kar belemagyarazni pl Clintonba.

Kicsit lépj hátra és oldalra, az Atlanti fölé és onnan nézzük vissza az elmult 30+ évet.

Clinton alatt már hangosak voltak a neoconok, de ő nem figyelt rajuk. Az ő lényeges húzása domestic.volt, gyakorlatilag 60-80 év szembenállása után összehozta a nagytoket (Wall St, military-industrial complex stb) és az átformált Demokrata Pártot, elvetette a 2008-as pénzügyi krach alapjait stb.
Előtte az öreg Bush még konkrétan tető alá hozta a német egyesülést, hiába tiltakozott kézzel-lábbal Thatcher és nem volt oda érte Mitterand, az tényleg amerikai érdem, a németek újraegyesítése, szabadsaga (ill. a német pénzeké, amit Gorbi kért és kapott cserébe.:p)
Őket nehéz lenne Európa-ellenesseggel vadolni.

Igazán Clinton után, a felhulye, ex-alkimo reborn evangelical Dubya alatt kezdődött az "old Europe" vs "new Europe" szándékos politikája, mert akkor mi boldogan fuvolaztunk az amerikai őrületnek, ami az iraki, majd teljes kozel-keleti, maig tartó káoszhoz vezetett, mikozben Nyugat-Europa látványosan hűvösen próbált kimaradni az egészből.
Ennek a legundoritobb oldalát idekint szemérmesen elhallgatják azóta: ez volt a legveresszajubb warmongering paraziták kora a State Dept meg a Pentagon élén, a totális neconservative őrület ideje - és ők bezony mind a neocon-globalista (ill nehany reborm evangelical) cionista-zsidó vonal volt, a.k.a. Project For The New American Century meg Enterprise Institute stb (think tanks.)
Talán még emlékszel a nevekre: Richard Perle, Paul Wolfowitz, Douglas Feith, Robert Kagan, William Kristol, Charles Krauthammer, David "Axis Of Evil" Frum, no meg ugye Rumsfeld es Cheney, a két (protestáns) háborús bűnös.
Ők 9/11 kapcsán felismerték a lehetőséget, amire a 70-es évek vége óta várták: ujrarajzolni a világ térképét erőszakkal, gátlástalanul a szerintük amerikai érdekek mentén.

Kötelező olvasmány Walt-Mearsheimertol a 2007-es The Istael Lobby (azóta is hörög a nevük hallatán mindem cionista, minden látogatóm kiszúrja az első kiadást a konyvespolcon, pedig a fel falat beboritjak a konyveim. Lehet, yeshivakban felmutatjak nekik, mint az ördög művét. :D)

Ekkor indult el egyébként az amerikai hadsereg is a lejtőn, amikor gyakorlatilag asszisztalniuk kellett az elmebeteg, szadista CIA kínzómestereknek, amiből aztán jött az egész Abu Ghraib, Guantanamo stb botrányok sorozata, majd annak eredmenyekeppen az arab világ felhaborodasabol az újabb és újabb jihad hullámok, amire csak olaj volt a tovabbi iraki stb jelenlét... rinse, repeat.

Utána Obama sajnos beleállt a "bekecsinalasba", hiába hirdette az ellenkezőjét még jelöltként - pillanatok alatt bedarálta és atprogramozta az addigra eszement méretűre dagadt military-industrial complex és háborús lobbi.
Annyit a javára kell írni, hogy mindvégig elutasította Dubya gyakorlatát, hogy úgy táncoljon, ahogy a dagadt, primitiv, közönséges bűnöző fütyül Izraelben, de ettől függetlenül a neocon globalista-cionistak újabb, ezúttal Demokrata-oldali parazitai uralták a kulugy jó részét sajnos, lásd a "kedvencem", Victoria "Fuck The EU" Nudelman Nuland és az ő "áldásos" tevékenységét nagyszülei egykori otthonában, az ukránok között.

Trump alatt aztán teljesen elszabadult a pokol. Ő gyakorlatilag egy nagyra nőtt trollkent viselkedett, de még ő sem tudott szembeszállni a military-industrial lobbival.
Emelett a veje ortodox zsidó (akinek az apját Chris Christie, a bálnaméretű volt NJ kormányzó, majd Trump ellen is induló, de végül oda hízelgő repub csukatta le csalásért, még fougyeszkent - igazi csodás ortodox zsido pedigree :D), ő simán kinevezte Kushnert kb mindennek a Közel-Keletre is, embassy Jeruzsálembe stb stb.


Még egyszer: van benne igazság, de Amerika nagy és millió irányzat van. Ez nem így működik, nem is működhet igy, egyszerűen lehetetlen.
Szép összefoglaló, de egyúttal egy jókora önellentmondás is.
Ezek után tényleg az a legnagyobb veszély, hogy “akkor megint ott a muszka a határon”?
Az oroszok évente egymillió(!) fővel vannak kevesebben.
Nincs semmiféle fizikai lehetőségük tartósan megszállni és megtartani semmit és senkit Európában.
Ez a “jönnek a zoroszok” vízió egy hidegháborús politikai eszköz, melynek gyökerei a Fulton-i beszédre meg a hasonlókra vezetnek vissza.
Az oroszok azért gyalogoltak el Berlinig, mert ekkora pufferzóna kellett nekik 1945 után, hogy 1941 ne ismétlődhessen meg.
Ne feledjük, Berlintől keletre a szovjet határig mindenkinek volt oroszellenes érdeke, nem csak a lebensraum-os németeknek.
Moszkvából nézve Berlinig kellett pacifikálni a térséget.
Ezután, 1991-1994 között az oroszok visszahúzódtak előbb az 1941-es szovjet határig, majd még keletebbre.
És azóta is csak fogy a lakosságuk.
Miközben rájuk feni a fogát a “védelmi” NATO, még mindig úgy vannak beállítva, hogy “jajj, jön a muszka a határra, vegyünk gyorsan USA fegyvereket, meg szankciózzuk meg őket, mert hadgyakorlatot tartanak 100 ezer fővel!”

Erre meg te magad írsz a neocon think tankok, meg a mindent átszövő military-industrial complex világújrarajzoló háborús agrasszióiról.

Én megértem, hogy a kis magyar népnemzeti oroszellenesség az egy sajátos identitástudat.
Harminc évvel ezelőtti, a nyolcvanas évek szamizdat kutúrájának “ruszkik haza!” ideológiája ez.
Revansot venni a Don-kanyarért, a malenkij robotért, 56-ért, meg mindenért.
Sokaknál még mindig ez az úgynevezett jobboldaliság sarokköve.

Holott a csapatkivonás harminc éve volt.
Már húsz éve Putyin van.
Bizniszt akar. Gáz, atom, fegyver, mezőgazdaság, meg ami kell.
Meg, hogy hagyják őket végre feljönni a mocsárból, mert amúgy is szar a demográfiájuk.
Na ez az, amit viszont a jóságos Washington már nem tűr el.
 

ladagrant

Well-Known Member
2019. január 30.
2 402
4 422
113
Szép összefoglaló, de egyúttal egy jókora önellentmondás is.
Ezek után tényleg az a legnagyobb veszély, hogy “akkor megint ott a muszka a határon”?
Az oroszok évente egymillió(!) fővel vannak kevesebben.
Nincs semmiféle fizikai lehetőségük tartósan megszállni és megtartani semmit és senkit Európában.
Ez a “jönnek a zoroszok” vízió egy hidegháborús politikai eszköz, melynek gyökerei a Fulton-i beszédre meg a hasonlókra vezetnek vissza.
Az oroszok azért gyalogoltak el Berlinig, mert ekkora pufferzóna kellett nekik 1945 után, hogy 1941 ne ismétlődhessen meg.
Ne feledjük, Berlintől keletre a szovjet határig mindenkinek volt oroszellenes érdeke, nem csak a lebensraum-os németeknek.
Moszkvából nézve Berlinig kellett pacifikálni a térséget.
Ezután, 1991-1994 között az oroszok visszahúzódtak előbb az 1941-es szovjet határig, majd még keletebbre.
És azóta is csak fogy a lakosságuk.
Miközben rájuk feni a fogát a “védelmi” NATO, még mindig úgy vannak beállítva, hogy “jajj, jön a muszka a határra, vegyünk gyorsan USA fegyvereket, meg szankciózzuk meg őket, mert hadgyakorlatot tartanak 100 ezer fővel!”

Erre meg te magad írsz a neocon think tankok, meg a mindent átszövő military-industrial complex világújrarajzoló háborús agrasszióiról.

Én megértem, hogy a kis magyar népnemzeti oroszellenesség az egy sajátos identitástudat.
Harminc évvel ezelőtti, a nyolcvanas évek szamizdat kutúrájának “ruszkik haza!” ideológiája ez.
Revansot venni a Don-kanyarért, a malenkij robotért, 56-ért, meg mindenért.
Sokaknál még mindig ez az úgynevezett jobboldaliság sarokköve.

Holott a csapatkivonás harminc éve volt.
Már húsz éve Putyin van.
Bizniszt akar. Gáz, atom, fegyver, mezőgazdaság, meg ami kell.
Meg, hogy hagyják őket végre feljönni a mocsárból, mert amúgy is szar a demográfiájuk.
Na ez az, amit viszont a jóságos Washington már nem tűr el.
Most majdnem elkezdtem írni egy hosszú esszét amiben boncolgatom az orosz néplelket, de igazából tök mindegy.
Lehet itt barátságos kereskedőként leírni őket, de a tények magukért beszélnek. Háborúban elfoglalták Dél-Oszétiát, a Krímet meg Donbasszt. A közelmúltban történt, egyik reggel még béke volt, másik nap már háború. Mindegyik előtt esküdöztetek hogy soha nem tenne ilyet az úrputyin.
Ez így ment volna tovább ha az EU nem lép az oroszok tökére az embargóval. Most kivárás van. Vagy az oroszok szakadnak be vagy az ukránok.
 

Allesmor Obranna

Well-Known Member
2010. április 30.
13 160
60 863
113
Most majdnem elkezdtem írni egy hosszú esszét amiben boncolgatom az orosz néplelket, de igazából tök mindegy.
Lehet itt barátságos kereskedőként leírni őket, de a tények magukért beszélnek. Háborúban elfoglalták Dél-Oszétiát, a Krímet meg Donbasszt. A közelmúltban történt, egyik reggel még béke volt, másik nap már háború. Mindegyik előtt esküdöztetek hogy soha nem tenne ilyet az úrputyin.
Ez így ment volna tovább ha az EU nem lép az oroszok tökére az embargóval. Most kivárás van. Vagy az oroszok szakadnak be vagy az ukránok.
30 éve ment ki az utolsó szovjet katona tőlünk.
Azóta hallgatom egyfolytában, hogy ott van a muszka a határon és jön.
Nem jön.
Az USA 44-ben szarrá bombázott minket, 56-ban felültetett, 1989 óta meg le se szarja ezt a népet.
Csak mert sok honfitársunk kivándorolt a “lehetőségek hazájába” és jól el is bodogult, az Amerikai Egyesült Államok nem lett Magyarország barátja.
1999-ben csak azért csatlakozhattunk a NATO-hoz, mert kellett a sakktáblán nekik ez a mező, hogy innen kezelhessék a balkáni kérdést.
Azaz, Oroszországot.
És még mindig azt hisszük, hogy Oroszország az ellenségünk, Amerika meg a barátunk?

Ami pedig Dél-Osszétiát, a Krímet és Donbasszt illeti, nem volt alaptalan az orosz jelenlét, ahogy váratlan se a lépésük.
Nem egyik pillanatról a másikra történt, csak a lakossági híradások szerint így lett fazonírozva a történet.
A “gonosz oroszok” narratívába ez jobban beleillik, mint az, hogy igen, tudtuk előre, hogyha kekeckedünk velük, lépéskényszerbe fognak kerülni és lépni is fognak.

Csakhogy már az 1984-es Red Dawn film is azzal indít, hogy a békés amerikai kisvárosba ejtőernyővel megérkeznek az oroszok. Csak úgy, a semmiből. Az a bizonyos hidegháborús paranoia.
A félelemkeltés a legjobb politikai kontroll.
A semmiből megindult orosz invázió rémképe majd jobban eladja az adófizetőknek a csillagháborús tervet.

Képzeljük el, hogy Putyin megindul nyugatnak.
Meddig jut a százakárhány ezer fős csodaseregével? Eljut Pestig, Varsóig?
Ahhoz manapság is legalább 5-7 millió fős komplett sereg kéne.
Mert nem elég masírozni, meg is kell tartani az elfoglalt területeket.
Elfoglalja Budapestet? Leváltja a Karácsonyt, meg tömlőcbe veti Orbánt?
Kinevez egy Vlagyimirt városparancsnoknak és onnantól kezdve mindenkinek vigyázzban kell menetelnie az utcán és oroszul kell tanulnia az iskolában?
Végiggondolta-e már valaha valaki, hogy a XXI. században az oroszok meginduljanak Európa ellen?
Egyátalán miért tennék, amikor akár jóba is lehetnének velük?
Már ha ezt hagynák egyesek.