Visszajelzések és javaslatok

Status
Not open for further replies.
Másnál is így van, hogy telefonon, világos módban csak alul vannak lapozó fülek, sötét nézetben viszont van alul felül, az sokkal kényelmesebb :)

Pl az adminnak kéne jóváhagyni a regisztrációt, a " gyanús zemélyeket" nem engedélyezni.
Mitől lesz valaki gyanús? Komolyan érdekel, hogy képzeled ezt, alacsony fals-pozitív rátával, alacsony admin plusz terheléssel, alacsony felhasználói elégedetlenséggel, ami a regisztrációs kedvet nagyon letörné (amúgy sem pörög szeirintem annyira az "organikus" regisztráció, legalábbis kevés új arcot látni a fórumokon.).

Mitől lesz valaki gyanús? Komolyan érdekel, hogy képzeled ezt, alacsony fals-pozitív rátával, alacsony admin plusz terheléssel, alacsony felhasználói elégedetlenséggel, ami a regisztrációs kedvet nagyon letörné (amúgy sem pörög szeirintem annyira az "organikus" regisztráció, legalábbis kevés új arcot látni a fórumokon.).
Már az előbbi -a topikokat tele spammoló név is gyanús volt.

Amúgy sztem egy captha bőven elég lenne a spambotok kiszűrésére

Attól is függ milyen captcha.

Igazából most is a regisztrációs űrlap része a Google recaptcha v2, csak azon azért át tudnak mászni a komolyabb botok - akár önerőből, akár emberi segítséggel. Utóbbihoz: létezik a "captcha farms" nevű jelenség, miszerint is egy tál rizsért ki van szervezve hús-vér embereknek a captcha megoldása. A spambot szembesül a captcha-val, küld egy kérést a catcha farmnak, onnan visszakapja a megoldást, és azzal átmegy a "nem vagyok robot" captcha-n.

Persze ekkor itt még nem tud kommentelni, hiszen...

A BMS4 fórumon egy admin küld levelet és arra válaszolni kell.

... hiszen a regisztráció után bár egyből aktív a fiókja, de "email alapú megerősítésre vár" státuszban van. Egészen addig, amíg a regisztrációkor automatikusan kiküldött emailben lévő linkre nem kattint a user. Amíg ez nem történik meg, addig nem tud hozzászólást írni, max. a saját profil oldalára.

Ilyenből azért akad, olyan botból mint a mai azért kevés van, úgy érzésre évente 2-3 ha betalálja az oldalt.

-----

A xenforo spam védelmi rendszere amúgy tud szöveges kérdés-válasz alapú captcha-t is. Ha az magyarul van, lényegében 100%-os hatékonysággal megakasztja a spam botokat :)

Gondolok itt arra, hogy a google racpatcha doboz helyett X db kérdés-válaszból jelenít meg random. Pl.:

"A fürge róka átugrotta a lusta kutyát." - Milyen a róka?
amire azt a választ fogadja el, hogy: fürge (meg ékezet nélkül is)

Anno egy messzi, messzi galaxisban 10+ éve használtunk ilyet.

Valami hiba van a rendszerben ! DanielBoymn néven valaki/mi teleszemeteli a fórumot !
Pedig már kezdtem örülni, mikor megláttam a htka.hu nyitóoldalán hogy mennyi érdekes topikban van ma új hozzászólás...
De amikor megláttam a fórumban az "Új hozzászólások"-ra kattintva, hogy mindet ugyanaz írta, már sejtetem hogy mind spam lesz. o_O

Attól is függ milyen captcha.

Igazából most is a regisztrációs űrlap része a Google recaptcha v2, csak azon azért át tudnak mászni a komolyabb botok - akár önerőből, akár emberi segítséggel. Utóbbihoz: létezik a "captcha farms" nevű jelenség, miszerint is egy tál rizsért ki van szervezve hús-vér embereknek a captcha megoldása. A spambot szembesül a captcha-val, küld egy kérést a catcha farmnak, onnan visszakapja a megoldást, és azzal átmegy a "nem vagyok robot" captcha-n.

Persze ekkor itt még nem tud kommentelni, hiszen...

... hiszen a regisztráció után bár egyből aktív a fiókja, de "email alapú megerősítésre vár" státuszban van. Egészen addig, amíg a regisztrációkor automatikusan kiküldött emailben lévő linkre nem kattint a user. Amíg ez nem történik meg, addig nem tud hozzászólást írni, max. a saját profil oldalára.

Ilyenből azért akad, olyan botból mint a mai azért kevés van, úgy érzésre évente 2-3 ha betalálja az oldalt.

-----

A xenforo spam védelmi rendszere amúgy tud szöveges kérdés-válasz alapú captcha-t is. Ha az magyarul van, lényegében 100%-os hatékonysággal megakasztja a spam botokat :)

Gondolok itt arra, hogy a google racpatcha doboz helyett X db kérdés-válaszból jelenít meg random. Pl.:

"A fürge róka átugrotta a lusta kutyát." - Milyen a róka?
amire azt a választ fogadja el, hogy: fürge (meg ékezet nélkül is)

Anno egy messzi, messzi galaxisban 10+ éve használtunk ilyet.
Lejetne mondjuk kultúrális captcha:
Mennyi?
30?
Mi 30?
.....?
:D

• Vicces
  • Tetszik
Reactions: zeal and Wilson
Status
Not open for further replies.