A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

T-50 jó lenne, de nem sokkal többért már Gripent kapsz jobb képességekkel.
T-50 gyakorlónak túl jó és drága, harcigépnek viszont gyenge...
Na igen 50.milla USD az ára vajon M-346 mit kóstál? De az eltévett gépeket csak ólcsobb ilyenekkel befogni L-39-es alkalmatlan és persze akarunk e ilyen gépeket.

Na igen 50.milla USD az ára vajon M-346 mit kóstál? De az eltévett gépeket csak ólcsobb ilyenekkel befogni L-39-es alkalmatlan és persze akarunk e ilyen gépeket.
Akkor már vegyünk használ felújított, modernizált C/D Gripeneket 6-8 darabot - 2 legyen belőle kettő kétüléses és tréningezzünk azzal!
Szerintem 50 millióért simán kapunk ilyen Gripeneket...

Nigéria vett 24 M346-ot 1200 millió dolcsiért, vagyis 50millió/db az ár, bár ebbe biztos más is van mint pusztán a gépek.

A kivastagitott részeken azért ne lépjünk túl....

úgy tudjuk, Magyarország Lynx harcjárművekre szerelhető, 30 milliméteres és statikus védelemként szolgáló 35 milliméteres Skyranger-rendszereket is vásárolni tervez vagy vásárolt már. A pontos darabszám nem ismert és az sem, hogy sor kerül-e a légvédelmi rendszerek hazai gyártására, de igencsak valószínű.
30-as Skyranger még évekmúlva lesz csak kész - itt valami előszerződés vagy szándék nyilatkozat lehet csak.
A 35-öst mondjuk vehettünk elvileg C-RAM képesség nagyon hasznos lenne...

....
Februárban bejelentették, hogy az izraeli Vaskupola által is használt ELTA-radarokat gyártják majd Nyírteleken, erre várhatóan egy új üzem épül majd.
Szlovákia rendelt 17 db ELTA radart 2021. március 25-én. Ha ezek is nálunk készülnek, akkor nagyon is lenne értelme egy hazai üzemenek...

• Tetszik
Reactions: Kim Philby
30-as Skyranger még évekmúlva lesz csak kész - itt valami előszerződés vagy szándék nyilatkozat lehet csak.
A 35-öst mondjuk vehettünk elvileg C-RAM képesség nagyon hasznos lenne...

Szlovákia rendelt 17 db ELTA radart 2021. március 25-én. Ha ezek is nálunk készülnek, akkor nagyon is lenne értelme egy hazai üzemenek...
Ha nálunk készülnek a szlovákok nem vennék meg.

Na áugrottam nyélből az utolsó 6 oldalt. Történt valami?
volt egy portfólió összefoglaló az idei fejlesztésekről, de neked biztos nem mond újat...