[BIZTPOL] Oroszország (a Szovjetunió utódállama)

Az észérvek ezen a fórumon már akkor elfogytak mióta páran az orosz agressziót támogatják Európában.
Teljes elmebaj hogy kirablónknak, megnyomorítónknak szurkol valaki és várja hogy visszajöjjön. Kb mit a sátánisták szenteste.
Cinkos lennék a kommunisták mellett ha nem emelek szót ez ellen.
Nem tudom ez a hozzászólásod (már ami az ész érveket illeti általában) kb olyan mintha a borgia pápák prédikálását hallaná az ember a cölibátusról. A fórumra sok mindent szoktál írni, de az az esetek 99%-ban nélkülöz mindenféle józan észt és sokkal inkább hasonlít egy őrült elme hagymázas megnyilatkozásaira, mint egy józan gondolkodású ember véleményére. Nem igazán lehet komolyan venni a hozzászólásaid jelentős részét. Persze abszolút szíved joga ezt a cirkuszt csinálnod itt a fórumon, csak azért nem árt ha tudod, hogy ez egy kicsit erős még tőled is.

A mostani gázárakkal is meg kellene ezt futtatni, mert "békeidőben" ha ez is volt az arány, most a csövön jövő gáz is március óta tízszeresére ment fel. Az LNG nem tudom követi-e vagy annak hogyan mozog az árfolyama, de ha csak duplájára ment fel, akkoris már szinte versenyképes.

Csak nincs eladómert Ázsiai vevőknek adták el az eu elől,jobb áron,majd az eu taktikusan blokkolja a Ns2-t,mert úgysincs lng,akkor a földgáz sem kell!

• Imádom
Reactions: Miskolci Ogre
Ha jól lehozom ezt a vizsgaidőszakot remélhetőleg következő félévtől kapok majd egyetemtől némi ösztöndíjat, de addig szuvenírként a lengyel złoty mellett egy egyrubeles érme is szokott nálam lenni :D
szerintem az ösztöndíjadat egy négyes szorzóval szebnek látnád 1 HUF = 4,47 Ft

1köbméter LNG 600 normálköbméter (kereskedelmi mértékegység) főldgáznak felel meg.Szóval egy 200k köbméteres LNG hajó 120M normálköbméter főldgázt szállit......

Hát én erre egészen más adatokat találtam. Ezek szerint max 2x lehet.

A NATO háborúra készül, állítja Oroszország

A térképen látom Oroszországot(ahol a Krím a miénk), Osztrák-Magyar Monarchia a helyén , Németország szintén. De hol van Ukrajna és Lengyelország? 1914-es térkép, Bécsi múzeum.
269964463_622184125688907_4221627183294242617_n.jpg

A mostani gázárakkal is meg kellene ezt futtatni, mert "békeidőben" ha ez is volt az arány, most a csövön jövő gáz is március óta tízszeresére ment fel. Az LNG nem tudom követi-e vagy annak hogyan mozog az árfolyama, de ha csak duplájára ment fel, akkoris már szinte versenyképes.
Megnéztem és ezt találtam:

4-6 dollár a csővezetéken szállított és 57 dollár az LNG. Szóval ez inkább 10x különbség.

• Tetszik
Reactions: Miskolci Ogre
Hát én erre egészen más adatokat találtam. Ezek szerint max 2x lehet.

Kizárt dolog.Normál gáz halmazállapotban 0 fokon 1 köbméter cirka 70dekagramm,LNG gázként meg 450kilógramm......

Kizárt dolog.Normál gáz halmazállapotban 0 fokon 1 köbméter cirka 70dekagramm,LNG gázként meg 450kilógramm......
A normál M3 t 15 C fokon és 1bar nyomáson levő gázra használjuk. A súlya itthon 75-85 dkg attól függ mennyi próbán, bután, és egyébb hosszabb szenlancú gaz van meg benne. Zsótinknak leírtam tegnap hogy tudja át számolni Lng be, de azóta is számol. Tehát mégegyszer P*V=n*k*T a képlet ebből kb 640 szerves a szorzó a súlyok között.

• Tetszik
Reactions: Negan
Ha nem Kelet-Ukrajna irányából akkor majd az Azovi-tenger irányából támadnak az oroszok az ukránok szerint:-).
Ha onnan sem támadnak akkor majd Románia felől ha onnan sem akkor majd Magyarország, Szlovákia,Lengyelország vagy Fehéroroszország felől támadnak Grísáék, ez már annyira szánalmas......

De ez van ha egy humoristát választanak meg miniszterelnöknek....

Az orosz támadást az Azovi-tenger felől várják az ukránok.....​

Az ukrán vezetés szinte biztos benne, hogy Oroszország nem a szárazföld felől fogja megtámadni Ukrajnát egy esetleges támadáskor, hanem az Azovi-tenger irányából. Az esetleges támadásról Olekszij Danilov, a Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) titkára beszélt.

Most ott erősítik meg az ukrán haderő védelmi vonalait az Azovi-tenger irányában, ugyanis úgy vélik, hogy ez most a leginkább konfliktusok terhelte régió. Mivel a tengeren nincsenek meghúzva a konkrét határvonalak, az orosz hadihajók olyan közel merészkedhetnek az ukrán partokhoz, amennyire csak akarnak. Ezért a térség települései vannak most leginkább veszélyben – vélekedik az RNBO titkára.

Az ukrán haderő akkor is visszavág, ha abból az irányból indulna el az orosz offenzíva – fogalmazott a védelmi tanács titkára. Hozzátette, hogy elsősorban a hamarosan hadrendbe kerülő földi elhelyezésű Neptun szárnyas rakétákkal fogják visszaverni az ellenséget – írja a Kárpáthír.

Mint arról korábban az Index beszámolt, újabb katonai csapatokat koncentrált Oroszország az ukrán határ közelébe. Műholdas felvételek szerint a csapatmozgás már hetek óta megfigyelhető a térségben. Kiderült az is, hogy az orosz csapatok nem hadgyakorlat céljából közelítették meg Ukrajna déli és keleti határait. Ezeket a csapatösszevonásokat eleinte mindkét fél tagadta, később azonban az ukrán hírszerzés jelentette, hogy több ezer orosz katona állomásozik a határ közelében.

Múlt heti jelentések szerint orosz zsoldosok gyülekeznek Kelet-Ukrajnában, az orosz szakadárok által irányított területeken. Az erősítés érkezését azzal indokolták, hogy a szeparatisták az Ukrajna elleni védelmet akarják növelni. Ezzel szemben az amerikai hírszerzés úgy értesült, hogy az oroszok azok, akik offenzívát terveznének a jövő év elején. Később a helyi média közölte, hogy több mint tízezer orosz katona tért vissza állandó támaszpontjára egy hadgyakorlat után.

Ha nem Kelet-Ukrajna irányából akkor majd az Azovi-tenger irányából támadnak az oroszok az ukránok szerint:).
Ha onnan sem támadnak akkor majd Románia felől ha onnan sem akkor majd Magyarország, Szlovákia,Lengyelország vagy Fehéroroszország felől támadnak Grísáék, ez már annyira szánalmas......

De ez van ha egy humoristát választanak meg miniszterelnöknek....

Az orosz támadást az Azovi-tenger felől várják az ukránok.....​

Az ukrán vezetés szinte biztos benne, hogy Oroszország nem a szárazföld felől fogja megtámadni Ukrajnát egy esetleges támadáskor, hanem az Azovi-tenger irányából. Az esetleges támadásról Olekszij Danilov, a Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) titkára beszélt.

Most ott erősítik meg az ukrán haderő védelmi vonalait az Azovi-tenger irányában, ugyanis úgy vélik, hogy ez most a leginkább konfliktusok terhelte régió. Mivel a tengeren nincsenek meghúzva a konkrét határvonalak, az orosz hadihajók olyan közel merészkedhetnek az ukrán partokhoz, amennyire csak akarnak. Ezért a térség települései vannak most leginkább veszélyben – vélekedik az RNBO titkára.

Az ukrán haderő akkor is visszavág, ha abból az irányból indulna el az orosz offenzíva – fogalmazott a védelmi tanács titkára. Hozzátette, hogy elsősorban a hamarosan hadrendbe kerülő földi elhelyezésű Neptun szárnyas rakétákkal fogják visszaverni az ellenséget – írja a Kárpáthír.

Mint arról korábban az Index beszámolt, újabb katonai csapatokat koncentrált Oroszország az ukrán határ közelébe. Műholdas felvételek szerint a csapatmozgás már hetek óta megfigyelhető a térségben. Kiderült az is, hogy az orosz csapatok nem hadgyakorlat céljából közelítették meg Ukrajna déli és keleti határait. Ezeket a csapatösszevonásokat eleinte mindkét fél tagadta, később azonban az ukrán hírszerzés jelentette, hogy több ezer orosz katona állomásozik a határ közelében.

Múlt heti jelentések szerint orosz zsoldosok gyülekeznek Kelet-Ukrajnában, az orosz szakadárok által irányított területeken. Az erősítés érkezését azzal indokolták, hogy a szeparatisták az Ukrajna elleni védelmet akarják növelni. Ezzel szemben az amerikai hírszerzés úgy értesült, hogy az oroszok azok, akik offenzívát terveznének a jövő év elején. Később a helyi média közölte, hogy több mint tízezer orosz katona tért vissza állandó támaszpontjára egy hadgyakorlat után.

?????Azovi tenger felól?Oszt mégis mit és hogyan?

Munkanélküliek aránya a volt szovjet tagköztársaságokban(2020)
Zászló után az ország, majd a világranglistán elfoglalt helye, végül a munkanélküliek aránya %-ban

z5Z-ihRaskU.jpg
Moldávia kifejezetten meglepet engem - úgy háromszorosára tippeltem volna a munkanélkuliséget ... :cool:

A térképen látom Oroszországot(ahol a Krím a miénk), Osztrák-Magyar Monarchia a helyén , Németország szintén. De hol van Ukrajna és Lengyelország? 1914-es térkép, Bécsi múzeum.
269964463_622184125688907_4221627183294242617_n.jpg
Léteznek azért olyan térképek is, ahol még Oroszország nincsen szinte sehol. ;):oops:

Ha nem Kelet-Ukrajna irányából akkor majd az Azovi-tenger irányából támadnak az oroszok az ukránok szerint:).
Én nemrég a román oldalon találtam egy Bugeac térségbe való invázio felvetését:

A Bugeac forgatókönyve [Dél-Bessarábia] Putyin asztalára kerülhet. De el tudja játszani?​

https://www-defenseromania-ro.trans...38.html?_x_tr_sl=auto&_x_tr_tl=hu&_x_tr_hl=sk

• Tetszik
Reactions: Kim Philby
Mikor a lakás minden ablaka be volt csukva, Vizy odalépett Katicához és valami hideglelős, édeskés mosolykával ezt suttogta:
- Megbuktak.
A cselédet nem érdekelte a dolog, vagy nem mutatta. De a gazdája eléje állott. Miután felesége még nem jött haza, valakit keresett, hogy kiöntse szívét.
- Katica - ismételte -, megbuktak a vörösök.
A cseléd csak egy csodálkozó tekintettel felelt, hogy az úr ennyi bizalomra érdemesíti.
- A gazemberek - tette hozzá Vizy táguló orrcimpával, a bosszú édes mámorával.
Alig hogy kiejtette ezt, dörömböltek a külső ajtón.
Vizy elsápadt. A levegőbe nézett, mintha a szót keresné, melyet az előbb kimondott és hogy eltüntesse nyomát, utánanyúlt, mint mikor cigarettafüstöt hessegetünk.
- Majd én - szólt s hirtelen elhatározással az előszobába ment ajtót nyitni, mintegy a veszedelem elé sietve.
Mindenre elszántan lépkedett.
Ez járt fejében: túsz-szedés, házkutatás, vésztörvényszék! És az, amit védelmére hoz föl: húszéves közpálya, szociális lelkiismeret, marxizmus, melyet elvben helyesel, csak túlzó kinövéseiben nem!
Már más ember volt. Nem érezte magát a bolsevizmus mártírjának, talán inkább a régi rend áldozatának, mely bizony sokszor háládatlanul mellőzte. Kabátja zsebében megtapogatta szakszervezeti igazolványát. Szerencsére még nem tépte szét, amint délután akarta.
Egy emberke állott előtte a folyosón, vörös hajtókás postás, kabátban, melynek gallérja otthonosan ki volt gombolva.
  • Méltóságos uram - harsogta az emberke, oly hangosan, hogy az egész ház lakói meghallhatták - méltóságos uram.
  • Elvtárs - üdvözölte Vizy -, hát maga az, elvtárs?
  • Alázatos szolgája, méltóságos uram.
  • Jöjjön be, Ficsor elvtárs.
Így társalogtak igazi világtörténelmi udvariassággal, mindketten bizonytalanul, kölcsönösen előnyt adva egymásnak.
Vizy Kornél miniszteri tanácsos négy hónap múltán most hallotta először régi címét. Egy kis örömöt érzett, de egy kis csalódást is, hogy nem azok érkeztek, kiknek jöttére már elkészült. Ficsor pedig, az Attila-utca 238. számú ház házmestere le volt forrázva, hogy a ház tulajdonosa még most is elvtársnak titulálja.
A házmester belépett az előszobába, kezet nyújtott a méltóságos úrnak. Vizy megszorította kezét.
A kezelést a proletárdiktatúra idején Vizy kezdte, aztán mindig Ficsor ajánlotta föl, előzékenységből.
  • Megbuktak - lelkendezett Ficsor, még mindig hangosan. - Megbuktak a zsiványok. Már szedik a sátorfájukat.
  • Hm - hümmögött Vizy, mintha újságot hallana.
  • Igen, méltóságos uram, a Váron már künn leng a nemzetiszín zászló. A sógorom tűzte ki.
  • Az a fontos - válaszolt kitérően Vizy -, hogy végre béke legyen és nyugalom.
  • A szép piros-fehér-zöld - bólongott Ficsor, folytatva hazafias álmodozását s oldalt kémlelte Vizy mozdulatlan arcát. - Lesz itt tánc, méltóságos uram, lesz most itt tánc.
Vizy figyelte e kocapolitikus vergődését, de elzárkózott, nem felelt.
Ficsor zavarba jött.
  • Tudniillik - hebegte -, a csengettyű. Most volna egy kis időm. Gondoltam, megcsinálom a méltóságos úréknak.
  • Ott a telep - mutatott Vizy a konyha felé.
  • Tudom, méltóságos uram - mosolygott Ficsor, ki fájó sértésnek tartotta a föltevést is, hogy ő, a házmester, ne tudná, hol a háziúrék telepe. - Csak egy létrát kérnék.
Katica a szép ünneplő ruhájában bosszúsan hozta a létrát. Üggyel-bajjal helyezték el a szűk, barátságtalan konyhában, mely csak a vakudvarról kapott világítást és nappal is sötét volt. Ficsor föl akarta csavarni a villanyt. A körte azonban már rég eltört. Gyertyát kért.
Kezében a gyertyával fölkapaszkodott a telephez s a létra tetejéről magyarázta a háziúrnak, mi a csengő baja. Fontoskodva beszélt, túlozva munkája érdemét és értékét, de alázatos tisztelettel, mely által nyilván azt a félszeg helyzetet is igyekezett tompítani, hogy ő pillanatnyilag ily magasan áll, a méltóságos úr fölött.
Az ingó létra tetején, melyet Katica támogatott, mohón látott a munkához. Azt, amit elmulasztott, egyszerre pótolni akarta. Babrálta az elemeket, egyenként leemelte, a konyhaasztalra helyezte. Kapargatta bicskájával a rozsdás drótokat. Az üvegekbe konyhasót tett, vizet öntött.
Ekkor az ajtón újra zörögtek.
Lila pongyolában nyúlánk, előkelően magas hölgy lépett be hajadonfőtt.
- Kezét csókolom, méltóságos asszony - hajlongott Ficsor a konyhából s hogy nem kapott választ, megint. - Kezét csókolom.
A nő ekkor sem viszonozta köszönését, fejét félrefordította, bement az ebédlőbe.
Vizy utána.
Itt átölelte feleségét, kitört fékezhetetlen boldogsága. Az örömtől vicsorgott.
  • Tudod?
  • Mindent. Azt beszélik, hogy még ma éjjel megszállnak. A románok.
Khm...nem tudom mire vélni az idézetet egy nyíltan szabadkőműves, nyugatos (fosztóképző) írótól, aki kb. annyit látott-tudott az úri világról, mint én a haszid életmódról. Ez ügyben Gárdonyi: Az öreg tekintetes c. művét (ahogy Kosáriné Réz Lola: Különös ismertetőjele nincs regényét is) irányadóbbnak tartom.

Moldávia kifejezetten meglepet engem - úgy háromszorosára tippeltem volna a munkanélkuliséget ... :cool:

Léteznek azért olyan térképek is, ahol még Oroszország nincsen szinte sehol. ;):oops:

Én nemrég a román oldalon találtam egy Bugeac térségbe való invázio felvetését:

A Bugeac forgatókönyve [Dél-Bessarábia] Putyin asztalára kerülhet. De el tudja játszani?​

https://www-defenseromania-ro.trans...38.html?_x_tr_sl=auto&_x_tr_tl=hu&_x_tr_hl=sk
Ebben az elképzelésben lenne logika amennyiben egy nagyszabású orosz támadás része lenne, de ez részemről csak egy gondolatkísérlet, mivel az oroszok nem fognak támadni....