Nem érted mert nem vagy vallásos. A válasz igen kevesebbet fog érni az ember házassága az azonos neműek házasságától. Magam sem vagyok teológus biztos van itt olyan aki jobban el tudná ezt magyarázni... Az egész igazándiból el van magyarázva a Bibliában annyit kell tenned, hogy elolvasod... borzasztóan leegyszerűsítve ugye Isten Ádámból teremtette Évát ez általában megvan, szóval az eredetei teremtményt ha úgy tetszik 2 részre szedte, vagyis a 2 rész tesz ki immár egy egészet. Jézus beszél arról, hogy mi történik a halál után a férjel és feleséggel, kb azt mondja nagyon leegyszerűsítve a lelkük egyesül, vagyis a 2 fél ismét ki fog tenni egy egészet. Nekem a feleségem nem egy másik ember akit elvettem hanem a másik felem amit "kivett" belőlem Isten, mikor meghalunk a lenkünk egyesül és örökre együtt leszünk. Innen jön a magyar szó fele-ség. Szóval ezért nem tud házasodni két férfi mert az mindig csak az a 2 fél marad ami soha nem fogja kitenni az egészet. Ennyi erővel egy lovat is elvehetnél... tudom ez egy nem vallásos embernek baromság.. de az a helyzet a házasság a vallásból jön...