[BIZTPOL] Oroszország (a Szovjetunió utódállama)

Szerintem teljesen mindegy, hogy milyen státuszt aggatnak rájuk bármelyik oldalon, a lényegen nem változtat.
Itt van ez a f@sz kalap Dmitríj Kuleba, aki állandóan hülyeségeket beszél.
57833509_403.jpg

1f5f4be80d2a47b2a4173eb437b44839.jpg

251010783_0:204:3689:2048_1920x0_80_0_0_8ff33e51b1ab16a020d86f4938f4f17f.jpg

A tervek szerint 2022-ben az orosz hadsereg ennyi mindent fog kapni.
boevaya-tehnika-armii-rossii-v-2022-godu-1641828814.png

21 db ICBM, 1 db Borey-A "Generalisszimusz Szuvorov", 2 db Tu-160M, 1.000 db kézi légvédelmi rakéta "Gibka-Sz" és "Verba", 2 db partvédő rakéta komplexum, 5 db Sz-400 osztály, 257 db új és modernizált harci repülőgép, 5 db diesel Taj., 11 db korvett, 3 db naszád;
61d19b9fae5ac96ffa6abf0c.png

zvezdanews.jpeg

Gibka-Sz
1562932482_0:130:1572:1014_1920x0_80_0_0_6bafc4fe2a733419c708cc1e17fae43c.jpg

orosz-tank-hadsereg-oroszorszag.jpg

bfdf262750.jpg

1640578022_5.jpg
Viszont látom, a Topolok tényleg kivonásra kerülnek, mert pont annyi van még rendszerben belőlük, amennyi Jarszot kapnak.

Köszönöm a kiigazítást.
Nincs mit. Az infografika nem részletezte a TA típusát. Viszont én személy szerint nem bízom benne, hogy idén sikerül átadni az Archangelszk atomtengeralattjárót-projekt 885M(Jaszeny-M), mivel még nincs vízre bocsátva. A Krasznojarszkot még tavaly júliusban bocsátották vízre és most készítik a kikötői tesztekre. Így marad csak 4 tengeralattjáró.

Nincs mit. Az infografika nem részletezte a TA típusát. Viszont én személy szerint nem bízom benne, hogy idén sikerül átadni az Archangelszk atomtengeralattjárót-projekt 885M(Jaszeny-M), mivel még nincs vízre bocsátva. A Krasznojarszkot még tavaly júliusban bocsátották vízre és most készítik a kikötői tesztekre. Így marad csak 4 tengeralattjáró.
Harckocsikkal és egyéb páncélozott (harc)járművekkel mi a helyzet? Helik?

A NATO és az Egyesült Államok válasza az orosz biztonságbiztosítási javaslatokra a közepes hatótávolságú nukleáris erőkről szóló szerződés (INF) újjáéledésének valószínűségére utal. Erről a The New York Times számolt be

T-90M/AM. Mivel a T-14-es egy ideig még nem lesz tömeg gyártva, addig a T-90-esek modernizált változatai fogják részben helyettesíteni őket. Érdekesség, hogy ezek tartalmaznak több konstrukciós elemet a az Armatából, azért is hasonlítanak rá.
És van is belőle, vagy csak ez az egy?

Köszönet Ghostridernek a jó kis képeket!
Ha lehetne egy tiszteletteljes kérésem, akkor ezt a relés ügyet el kellene egy kicsit engedni. Köszönet érte, én sem voltam/vagyok képben az elektromos világ finomságaival, tehát jó kis kitérő volt.

Gacsat:
Az alsó képen egy tank van.
Viccet félretéve ha a bordázott kötegekre gondolsz, akkor lőállás fedezék elemek, amelyekkel gyorsbban lehet kiépíteni egy-egy fedezéket, ráadásul valszeg többet bír, mint egy mezei földhányás.
:);)

Csak két dízel-elektromos TA van az 5-ben. Egyik az UFA-Kilo-osztály és a másik pedig a Kronstadt-Lada-osztály. A többi a Belgorod -speciális atomtengeralattjáró(Poseidon-hordozó) a másik kettő pedig Jaszeny-M osztályú vadásztengeralattjáró.
Na, az már valami.

Olvastam egy érdekes elméletet az egész ukrán helyzettel kapcsolatban, érdekelne a véleményetek.

Eszerint az egész ukrán téma csak terelés, Putyin valódi célja Fehéroroszország.
Teljesen integrálni akarja a Fehéroroszokat a föderációba, Lukasenkát pedig lefokozza.
Ezzel a nyugat egyáltalán nem foglalkozna, valószínű emberáldozat nélkül sikerülne átvenni a hatalmat, Putyin tekintélye pedig megnőne.

Olvastam egy érdekes elméletet az egész ukrán helyzettel kapcsolatban, érdekelne a véleményetek.

Eszerint az egész ukrán téma csak terelés, Putyin valódi célja Fehéroroszország.
Teljesen integrálni akarja a Fehéroroszokat a föderációba, Lukasenkát pedig lefokozza.
Ezzel a nyugat egyáltalán nem foglalkozna, valószínű emberáldozat nélkül sikerülne átvenni a hatalmat, Putyin tekintélye pedig megnőne.
Mind a kettőt akarja. legszivesebben lenyelné Ukrajnát, csakhogy az ukránok nagy része utálja az oroszokat. Így csak a baja nőne vele.

Nagyon jó meglátás, jobban örültem volna , ha valakinek a saját fejéből pattan ki az a verzió. Annyit javítok rajta, hogy az Úniós államot akarja megerősíteni Putyin.
Úgy néz ki, hogy a hadgyakorlatok után maradnak némi orosz erők Belaruszban állandó jelleggel. A Belarusz sajtó már arról ír, hogy egy légibázist is kapnak az oroszok Belarusz déli részén, 40 km-re a Ny-Ukrán határtól, ahol Szu-35Sz és Szu-30SzM gépek fognak állomásozni. Állítólag belarusz cégek már kaptak megbízásokat is az orosz személyzet számára lakások és egyéb infrstruktúra építésére. Az orosz VM ezt nem cáfolta és nem is erősítette meg.

Érdekes mindenesetre.