A február az év 2. hónapja, aminek a 22. napja egyszersmind az év 53. napja, azaz 2 plusz 53! Ami egyben látva ugye 253. Az meg épp 22!
Ugyanis, ha összeadod a számokat 1-től 22-ig, az éppen 253-at ad ki!
A 253 miért fontos?
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
A február az év 2. hónapja, aminek a 22. napja egyszersmind az év 53. napja, azaz 2 plusz 53! Ami egyben látva ugye 253. Az meg épp 22!
Ugyanis, ha összeadod a számokat 1-től 22-ig, az éppen 253-at ad ki!
Azért vigyázni kell, nehogy arra a nagy arcra ráfagyjon a vigyor.Most mekkora arcuk lesz az ukránoknak velünk és az oroszokkal szemben. Nem is beszélve a románokról.
.Egyes szakértők ettől a tervezettől nagyon be van tojva, hogy ennek elfogadása esetén, nincs visszaút és jön a háború.
Mondjuk ha Kína velük van (a többi USA ellenében állást foglaló országgal egyetemben), Európa meg rájuk szorul, olyan nagyon nem lesznek elszigetelve szvsz....
"Éppen ma tárgyalja az orosz parlament azt a képviselői beadványt, amely kezdeményezi, hogy Oroszország hivatalosan ismerje el a két szakadár tagköztársaság függetlenségét."
.
.
Remélem, nem igaz a hir. Nem vagyok szakértő, de ezt én is aggasztó fejleménynek érezném, ez ugyanis kész helyzetet teremtene, mert eljön a pont, amikor Ukrajna és az őt támogatók arcvesztés nélkül nem léphetnek ki ebből, és amikor már a tárgyalásos megoldáshoz is túl kész tények vannak.
.
De ha az oroszok valahogy meg is ússzák ezt háború nélkül, akkor is rosszul járnak, mert ezután a világ nagyon összezár ellenük, és kb Észak-Korea szinten elszigetelődnének évekre. Nem tudom, az a két eleve leharcolt, azóta részben szét is lőtt város (Donyeck és Luhanszk) megéri-e ezt.
.Ja, már az atv. is hozza. Így már biztos igaz..![]()
Moszkva: megkezdődött az orosz erők visszatérésének előkészítése a hadgyakorlatról - ATV
Megkezdték a felkészülést az állomáshelyükre történő visszatérésre az orosz déli és nyugati katonai körzet azon csapatai, amelyek részvétele véget ért az Oroszország területén zajló hadgyakorlaton - jelentette be Igor Konasenkov, az orosz védelmi minisztérium szóvivője kedden Moszkvában.www.atv.hu
.Mondjuk ha Kína velük van (a többi USA ellenében állást foglaló országgal egyetemben), Európa meg rájuk szorul, olyan nagyon nem lesznek elszigetelve szvsz...
Nem is fogja oket nagyszabású támadás érni. Az oroszok vélhetoen egész ido alat lokális háborúban gondolkodtak és az északon fesorakozot csapatok csak elrettentésre szolgáltak. Befognak vonulni az általuk addigra elismert donbaszi "népkoztársaságokba", megpróbalva "felszabadítani" a régiók teljes teruletét és nyugatra toluk létre próbalnak hozni valami új "szeparatista" tákolmányt.Kijev nem gondolja, hogy február 16-án vagy 17-én Ukrajnát nagyszabású orosz támadás érhetné - jelentette ki Olekszij Danyilov, a Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) titkára hétfői sajtótájékoztatóján.
Japán se lenne rosz szovetséges - mindkettonek ugyanúgy esetleges kínai expazióra kell készulniuk - csupán négy sziget lenne annak az ára ....
.
Az a baj, hogy Kina egyedül önmagával van.
.
Szerintem az oroszok legjobb szövetségese Európa lehetne. Pl vicces poltikai fogás lenne, ha az oroszok azzal állnának elő, hogy oké, legyen Ukrajna NATO tag, ha őket, az oroszokat is felveszik a NATO-ba. Ugyanez az EU felé is, legyen Ukrajna EU tag, ha ők is lehetnek. És adjanak be formális jelentkezést tagfelvételi kérelemként.
Kína a saját érdekeit nézi, neki nem hinném, hogy érdeke lenne szankciózni az oroszokat az usa kedvéért.
.
Az a baj, hogy Kina egyedül önmagával van.
.
Szerintem az oroszok legjobb szövetségese Európa lehetne. Pl vicces poltikai fogás lenne, ha az oroszok azzal állnának elő, hogy oké, legyen Ukrajna NATO tag, ha őket, az oroszokat is felveszik a NATO-ba. Ugyanez az EU felé is, legyen Ukrajna EU tag, ha ők is lehetnek. És adjanak be formális jelentkezést tagfelvételi kérelemként.
A hír márpedig igaz. De! Szerintem ez a kártya abban az az esetben lesz kijátszva ha Ukrajna neki megy az LNR/DNR-nek. Ebben az esetben hasonló forgatókönyv lesz mint a 2008-as Grúz háború esetében..
"Éppen ma tárgyalja az orosz parlament azt a képviselői beadványt, amely kezdeményezi, hogy Oroszország hivatalosan ismerje el a két szakadár tagköztársaság függetlenségét."
.
.
Remélem, nem igaz a hir. Nem vagyok szakértő, de ezt én is aggasztó fejleménynek érezném, ez ugyanis kész helyzetet teremtene, mert eljön a pont, amikor Ukrajna és az őt támogatók arcvesztés nélkül nem léphetnek ki ebből, és amikor már a tárgyalásos megoldáshoz is túl kész tények vannak.
.
De ha az oroszok valahogy meg is ússzák ezt háború nélkül, akkor is rosszul járnak, mert ezután a világ nagyon összezár ellenük, és kb Észak-Korea szinten elszigetelődnének évekre. Nem tudom, az a két eleve leharcolt, azóta részben szét is lőtt város (Donyeck és Luhanszk) megéri-e ezt.
.Kína a saját érdekeit nézi, neki nem hinném, hogy érdeke lenne szankciózni az oroszokat az usa kedvéért
Elég reálisan látja.
Jól megmondta a nagy semmit!
Putyin már viccelődik az ukrán invázióval - Portfolio.hu
ÁÁ hát csak vicc volt az egész...! Megnézném putyin papa arcát ha az egész Nato felsorakozna a Lett határon hogy, áá csak erre jártunk egy fél évre,semmi komoly...!
nem is lenne képes a nato egy 150.000 es hadgyakorlatra.Repkedés, gyakorlatok folyamatosak arrafelé. Persze messze nem akkora erőkkel, ez tény.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..