[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 794
25 385
113
Szerintem a realitás az, hogy a dnr-lnr területre bejövő orosz erőket ágyútűz éri, cserébe az ellentámadással kirakják a két megyéből az ukránokat. A kérdés az, hogy megállnak-e ezek határánál, vagy akkor már elrendezik az egész országot annak szellemében, ahogy Putyin belengette.
Az egész azon múlik véleményem szerint, hogy mennyire készültek fel az oroszok a szankciókra előre mennyi pénzt vittek haza külföldről, amit így nem zárolhatnak, illetve a kínaiakkal miben állapodtak meg. Az EU nyugati fele valószínűleg csúnyán beszopta ezzel (abban bízom, hogy nekünk most valamennyire kifizetődik, hogy Orbán végig jó viszonyra törekedett Putyinnal).
 

theo

Well-Known Member
2016. június 1.
2 334
9 634
113
Valszeg, de legalábbis időben tolódik, mert az EU nem fogja engedni, hogy az oroszok építsenek nekünk erőművet. De őszintén szólva, ez legyen a legnagyobb problémánk, én úgy gondolom...
Én úgy gondolom, hogy abban a titokzatos 5 órában kiderült, hogy van egy sokkal jobb kazah cég aki atomerőmű építésével foglalkozik és a kazah állam is talált kedvezményes hitelt hozzá. ;)
 

monster

Well-Known Member
2016. február 21.
2 312
10 705
113

Bubu bocs

Well-Known Member
2021. január 6.
3 701
15 487
113

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 448
34 406
113
Az eu bármekkora idióták gyülekezete is lecsörög a tantusz nagyhamar. és pár héten bellül. (ém max 2 őt adok akkora váltás lessz...) Nem lessz a ruszki annyira rossz és gonosz sőt igazából jogos s lessz amit csinál... 1 hónap mulva meg mintha mi sem történt vólna...
 

Capslock27

Well-Known Member
2017. október 30.
2 596
6 024
113
"Lettország kedden! Javelin típusú páncéltörő rakétákat küld Ukrajnának."
.
A lettek-litvánok-észtek jobb lenne ha most csendben lennének, mert könnyen képbe kerülhetnek Putyinnál ők is, és kiderül, ők is atomfegyvert épitenek.
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 448
34 406
113
Biden szerintem nem erre célzott, mármint, hogy az orosz haderő donbassz-ba megy be békefentartónak, ráadásul a tűzvonalba. Putyin már megint egy olyat húzott, amire senki sem számított. Sok a kérdőjel.
nem a putyin huzott váratlant az ukránok fognak hülyeséget csinálni.
támadnak és miután csufosan kapnaka pofjukra az eu kifarol usa kifarol...
az eu és usa béküli akar majd az oroszokkal... békülni is fog mert az orosz eléri célját egy időre...

komolyan valaki aztvárja az eu tol hogy tökös legény módjára viselkedik majd...
megprobálkozik szankciós fenyegetéssel de semmi nem lessz amit 1-2 túlbuzgó túlon túl hamar meg is hoz oly hamar és csendben elis lessz törölve...
 

monster

Well-Known Member
2016. február 21.
2 312
10 705
113
Biden szerintem nem erre célzott, mármint, hogy az orosz haderő donbassz-ba megy be békefentartónak, ráadásul a tűzvonalba. Putyin már megint egy olyat húzott, amire senki sem számított. Sok a kérdőjel.
Senki?
Elég hülyék odafent, ha senki nem számított erre, már ezen a fórumon is reális, mi több, valószínű forgatókönyvként volt szó erről hetekkel ezelőtt. De a hogyan továbbal kapcsolatban sok a kérdőjel az biztos, mert nem lehet tudni, hogy most ki hogyan fog erre reagálni. Meg persze azt sem tudjuk még, hogy az oroszok ténylegesen milyen céllal kezdtek ebbe bele.
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 448
34 406
113
Lavírozik. Nem lesz ez így jó, a két szék közé fogunk esni a végén.
dehogy fogunk... tudják jóól a katonai vezetők hhogy semmit nem tud tenni se az eu se a nato... inettől kezdve szajkarate megy az eu ba mert valamit tenni kell gyors döntés nem várható csak látszatintézkedés ami nagyhamar visszavonható...
és itt hidd el ikérik a katonai vezetők véleményét bármily barmok is llnek a pukott parlamentbe.
 

monster

Well-Known Member
2016. február 21.
2 312
10 705
113
Lavírozik. Nem lesz ez így jó, a két szék közé fogunk esni a végén.
Fene tudja. Lavírozásban elég jó Orbán, Európában az egyik legjobb. Ettől még persze leeshet(ünk) a pad alá, de mindenképp jobbak az esélyeink hosszú távon, ha nem vagyunk a keleti hatalmak ellenségei igazából.