[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

W

Wilson

Guest

A szankciókra adott válaszok...​


FL5uDH8XsAM0e3f


Biden bejelentette az Oroszország elleni szankciók listáját:

1. Az USA szankciókat fog bevezetni Oroszország államadósságára.
2. Az USA szankciókat fog bevezetni a Vnyesekonombank és a Promszvjazbank ellen.
3. Az USA folytatja a tárgyalásokat Németországgal az Északi Áramlat 2 blokkolásáról.
4. Az USA szankciókat fog bevezetni az orosz elit egyes tagjaival szemben.
5. Az USA folytatni fogja csapatainak növelését Kelet-Európában, ha Oroszország nem vonja ki csapatait Fehéroroszországból.
6. Az USA meg fogja védeni a NATO minden egyes centiméterét. De nem Ukrajnát. Ukrajna továbbra is csak katonai támogatást fog kapni.
7. Az USA még szigorúbb szankciókat fog bevezetni, ha Oroszország folytatja Ukrajna elfoglalását.
8. Az USA elismeri, hogy az Oroszország elleni szankciók sújtani fogják az amerikai gazdaságot, de ezt a Biden-kormányzat támogatni fogja.

Miután felolvasott egy listát a langyos szankciókról, Biden eltűnt a színfalak mögött a válaszokat követelő újságírók zavart kiáltásai közepette.
Ennek fényében a rubel azonnal emelkedett.

Nem sokkal korábban az EU szankciókat jelentett be:

1. Az orosz elit nem vásárolhat Milánóban, nem bulizhat Saint-Tropez-ban, és nem vehet gyémántot Antwerpenben. Az év legviccesebb szankciója. Köszönet Josep Borelnek. További ilyen szankciók.
2. Az EU személyi szankciókat fog alkalmazni a Duma azon tagjaira, akik a DNR és az LNR elismerése mellett szavaztak.
3. Az EU személyi szankciókat fog alkalmazni az LNR-hez és a DNR-hez kapcsolódó személyekkel szemben.
4. Az EU szankciócsomagot készít elő számos orosz bank és magánszemély ellen.
5. Érdemes megjegyezni azt is, hogy Nagy-Britannia szankciókat vezetett be 5 orosz bank, valamint Timcsenko és Rothenbergék ellen.

Moszkva szerint a nyugati szankciók várhatóak és kiszámíthatóak voltak.
Mindent egybevetve, ez az egész szankciós történet kiváló módon veri tovább a szögeket az orosz nyugatizmus koporsójába. Az aranymilliárd és a Lisszabontól Vlagyivosztokig tartó európai menetelésnek vége. A probléma az, hogy sokan azok közül, akik a "civilizáció pillérútján" Nyugatra meneteléssel 30 éves kísérletet hajtottak végre az országon, sehová sem jutottak. És míg az ország lakosságának többsége csak nevetni fog a Milánóról és Saint-Tropez-ról szóló vicceken, addig az orosz elit egyes tagjai számára ez tényleg az a bizonyos kövér pont a világnézeti katasztrófában.

FL0fciqWYAAkxcM


Colonelcassad
 

theo

Well-Known Member
2016. június 1.
2 334
9 634
113
Biden bejelentette az Oroszország elleni szankciók listáját:

1. Az USA szankciókat fog bevezetni Oroszország államadósságára.
Csak hipotetikusan.
Mi történik ha Kína vegy orosz kötvényt, nyilván csillagászati kamattal, az amcsi 1-2%-os helyett?

Ez elég kétélű fegyver lehet.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 061
83 313
113
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby

Vindicare

Well-Known Member
2022. február 1.
262
1 399
93
Az ukránok elkezdtek mobilizálni.Behívják a tartalékosokat.Innen már szerintem tökmindegy mi történik a harctéren.Ukrajna nem fog megmaradni mint állam.
Nem hiszem hogy általános mozgósítás lesz,de meggyorsítja a lakosság menekülését.Az ukrán hátország ahol amúgy is bizonytalanság van,mivel az oligarchák leléceltek,és elvitték a pénzt, az első komolyabb veszteségek hatására,káoszba fullad.Az FSB meg rá is fog játszani.
 

velizar

Member
2015. június 11.
38
41
18
Az oroszok szerint a háború írja a jogot. Fjodorov is azért mondja, hogy vissza kell állítani a SZU-t, mert a SZU nyerte meg a II. világháborút és ilyenformán a SZU-nak felhatalmazása van a világ szabályainak, nemzetközi jogának kialakítására, újraírására. Tehát ahhoz, hogy élhessenek ezzel a joggal, fel kell támasztaniuk a SZU-t, és akkor élhetnek a II. vh. győzteseinek jogával, amellyel visszaállíthatják az 1945-ös határokat.
Szerintük az USA is pont a II.vh.-s győztesi jogán hozhatta létre azt a nemzetközi rendszert, amelyben most élünk, és amely most Oo.-ot szankciózza.
Ha viszont Oo. SZU-vá alakul, akkor éppolyan joggal élhetnek a nemzetközi jogrend átalakítására vonatkozóan, mint az USA.
Ugyanis az USA semmiképpen nem volt jobban győztese a II.vh-nak, mint a SZU.
Tehát a SZU-nak éppen ugyanannyi felhatalmazása van a világ jogrendjének újraírására, mint amilyen joggal az USA élt akkor, amikor megalapították a II. vh. utáni nemzetközi szervezeteket és világrendet, amelyben most élünk.
Ez a jelenlegi világrend nem "A Világrend", hanem egy világrend, a lehetségesek közül.
Tehát a jog, amiben gondolkozol, nem "A Jog", hanem egy jog, a lehetségesek közül. Amelyeket a vh-s győztesek írhatnak meg.
a jog alkalmazása az, amiben gondolkozok, mert erről volt eddig szó, és nem arról, hogy az erősebb kutya él nemi életet c. történetben mikortól nyílik lehetőség jogalkotásra. abban nagy vonalakban egyetértünk, hogy mi az oroszok szándéka.
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 290
33 959
113
Az eu bármekkora idióták gyülekezete is lecsörög a tantusz nagyhamar. és pár héten bellül. (ém max 2 őt adok akkora váltás lessz...) Nem lessz a ruszki annyira rossz és gonosz sőt igazából jogos s lessz amit csinál... 1 hónap mulva meg mintha mi sem történt vólna...

nem a putyin huzott váratlant az ukránok fognak hülyeséget csinálni.
támadnak és miután csufosan kapnaka pofjukra az eu kifarol usa kifarol...
az eu és usa béküli akar majd az oroszokkal... békülni is fog mert az orosz eléri célját egy időre...

komolyan valaki aztvárja az eu tol hogy tökös legény módjára viselkedik majd...
megprobálkozik szankciós fenyegetéssel de semmi nem lessz amit 1-2 túlbuzgó túlon túl hamar meg is hoz oly hamar és csendben elis lessz törölve...

dehogy fogunk... tudják jóól a katonai vezetők hhogy semmit nem tud tenni se az eu se a nato... inettől kezdve szajkarate megy az eu ba mert valamit tenni kell gyors döntés nem várható csak látszatintézkedés ami nagyhamar visszavonható...
és itt hidd el ikérik a katonai vezetők véleményét bármily barmok is llnek a pukott parlamentbe.
ezt írtam ma/tegnap élyfélkor... kicsit gyorsabbak vóltak mint vártam :p
 

Raszputyin

Well-Known Member
2022. február 20.
1 587
4 826
113
a jog alkalmazása az, amiben gondolkozok, mert erről volt eddig szó, és nem arról, hogy az erősebb kutya él nemi életet c. történetben mikortól nyílik lehetőség jogalkotásra. abban nagy vonalakban egyetértünk, hogy mi az oroszok szándéka.

Jó, akkor gondolkodj el, hogy a Jog Istentől létezik-e, vagy az erősebb kutya írja. A mai világrendet az USA határozta meg a II.vh után.
 

Raszputyin

Well-Known Member
2022. február 20.
1 587
4 826
113

... és most az USA-Nyugat azt próbálja beállítani, hogy a II.vh. után létrejött nemzetközi rend az egyedüli mérce (mintegy Istentől való), nem változtatható meg. Teszi a szépet, holott ő is az erősebb kutya elvén hozta azt létre.
Oroszo. pedig azt állítja, hogy neki a SZU révén pont ugyanannyi joga van lefektetni a nemzetközi rend alapjait, mint az USA-nak.
Ezeken olyan dolgok múlnak, mint pl. határok, országok legitimitásának elismerése, nemzetközi pénzrendszer, világgazdaság kereskedelmének szabályai, ki háborús bűnös és ki nemzeti hős, és még sok egyéb.
 

Laci1970

Well-Known Member
2016. július 23.
1 781
3 235
113
Pár napja írtam,hogy nem vaklárma aza 100+ ezer Orosz katona,ez csak a kezdet,Vlagyimir,Vlagyimirovics+stábja most elemzi az eddig elértak hatását,és hamarosan mennek tovább.
Nem lehet innentől nem behúzni egész Ukrajnát,semmi értelme sincs ott hagyni a zsarátnokot a hamu alatt,amíg 3 négyzetkilóméter Ukrajna van,addig a kedves angolszászok ott fognak szerepelni,hogy tomahaukokat telepíthessenek mackó papi lágy altestébe,ezt mackó papi nem kedveli.
Lehet itt nyafizni,rossz,csúnya Oroszok,invázió,Don kanyar,56,szuverin Ukrajna,és különbek is,meg a többi baromság.
Az alap problémát elfelejti mindenki,a nato keleti bővítése nem viccből történt,egy hete sincs,hogy az amcsi topikba tettem be egy videót,ahol a Klarsson srác,egy,amcsi,ellenzéki képviselőnőt ,aki elmondta,hogy az amerikai szenátusban,egy szenátor azt akarta,hogy mérjenek megelőző atomcsapást Oroszországra,erre hagyok időt.

;)

Nem kell itt meglepődni,hogy a Medve kirúgta a barlang ajtját,tokostul.

;)

Egyébként alku van,usánka nem szankcióz,csak nem engedi amerikai cégeknek,magánszemélyeknek,hogy a DNR,LNR-ben befektessenek,majd a nyomorult EU kiszankciózza maga alól a csupasz faszát is a kedvükért.Az eu a 3 legfontosabb orosz exportcikket akarja szankciózni,az olajat,gázt,meg talán a pénzügyi ügyleteket,aztán,mivel usánka nem szankcióz,a Gazprom eladhatja ezeket amcsi cégeknek,akik tovább adhatják,némi profittal,az eu-nak,pl....
Szóvcal business az usual.
Azért asápitozások közepette,emésztgessétek ezt az Oroszok elleni megelőző atomcsapást,és úgy helyezzétek kontextusba a történteket,és ami történni fog.
Usánka a földön fetrengve röhög,a fostos eu-n,csont nélkül ment át a muszlim betelepítés,az lmbtq,a me too,bármi is,ésmost ugyanígy,bőnyállal elvágja magát az Orosz energia hordozóktól.
Ukrajnáért.
Bízzunk benne,hogy Záhonynál megállnak.
Az utolsó mondtad a lényeg! Kurvara senkit nem érdekel itt Ukrajna. Felőlem elfoglalhatjak az egészet. De utána mi lesz?
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 786
25 338
113
Az oroszok szerint a háború írja a jogot. Fjodorov is azért mondja, hogy vissza kell állítani a SZU-t, mert a SZU nyerte meg a II. világháborút és ilyenformán a SZU-nak felhatalmazása van a világ szabályainak, nemzetközi jogának kialakítására, újraírására. Tehát ahhoz, hogy élhessenek ezzel a joggal, fel kell támasztaniuk a SZU-t, és akkor élhetnek a II. vh. győzteseinek jogával, amellyel visszaállíthatják az 1945-ös határokat.
Szerintük az USA is pont a II.vh.-s győztesi jogán hozhatta létre azt a nemzetközi rendszert, amelyben most élünk, és amely most Oo.-ot szankciózza.
Ha viszont Oo. SZU-vá alakul, akkor éppolyan joggal élhetnek a nemzetközi jogrend átalakítására vonatkozóan, mint az USA.
Ugyanis az USA semmiképpen nem volt jobban győztese a II.vh-nak, mint a SZU.
Tehát a SZU-nak éppen ugyanannyi felhatalmazása van a világ jogrendjének újraírására, mint amilyen joggal az USA élt akkor, amikor megalapították a II. vh. utáni nemzetközi szervezeteket és világrendet, amelyben most élünk.
Ez a jelenlegi világrend nem "A Világrend", hanem egy világrend, a lehetségesek közül.
Tehát a jog, amiben gondolkozol, nem "A Jog", hanem egy jog, a lehetségesek közül. Amelyeket a vh-s győztesek írhatnak meg.
Na akkor ki vele @haubagoi! Hogy sikerült hát elfelejtened a jelszavadat? :D
Nagy buli lehetett... :D :cool:
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 290
33 959
113
Nincs támadás az ok. De bizony két, a nemzetközi jog szerint ukrán területre bevonultak. Úgy, hogy már egy ideje megy ez a csak hadgyakorlatot tartunk duma. Az a két terület ukrán szempontból elveszett.
a nemzetközi jog 1. tétele a népek önrendelkezése. és a szakadár donyeck lughankszi novoruss nép önrendelkezett amit népszavazással anno megerősített fegyeres ellenállásal nyomatékosított. most meg már állam. tehát 2.3.4. ik is vonatkozik rájuk.
csűrés csavarás. értelmezés kérdése
 

velizar

Member
2015. június 11.
38
41
18
Az ukránoknak sincs joguk: nemzetiségek diszkriminálásához, alapvető jogaik megvonásához, iskoláik elvételéhez, ukránosításhoz, erőszakos asszimilációhoz és nem utolsósorban legyilkolásukhoz, a civil lakosság ágyúzásához.
A bécsi döntéseknél Szu-ról beszélünk, nem Oo-ról.
általános jogi alapelv, hogy jogtalanság nem alapít jogot. a békefenntartásnak megvannak a bevett keretei, miért nem alkalmazza azokat oo?
a bécsi döntéseknél arról beszélünk, hogy az etnikai alapú revíziót jóváhagyta minden nagyhatalom, de az nem akadályozta meg a háborút, mert a végcél nem az volt, csak egy állomás az oda vezető úton. putyin sem fog megállni donyecknél.
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby
W

Wilson

Guest
Kár, hogy Oroszországnak nincsenek ICBM elleni védelmi rendszerei, mert amit már müvelnek az angolszászok az már türhetetlen. Atommal kéne a világot rendbehozni. Rend és nyugalom lenne a világon az angolszászok nélkül.
Boki szerintem ezt te hirtelen felindultságodban írtad nem gondoltad át kellőképpen, mivel bármekkora atomozás nagy eséllyel a jelenlegi emberi civilizáció véget jelentené....