[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

KkaH8a8Q5yM.jpg
Ehhe, én ennél hivatalosabbra gondolok :D

• Tetszik
Reactions: kriss02 and merleg
Pontosan mit definiálunk "támadás" alatt?
Az például támadás, ha bevonulnak az elszakadt népköztársaságokba?

Szerintem nem, és ebből a szempontból nem is történt semmi az elmúlt napokban, tulajdonképpen a de facto-ból de jure lett.
Igaz, ezáltal tagadhatatlanul közelebb kerültünk egy nagyobb csörtéhez.

• Tetszik
Reactions: grabo112
Nagyon szívesen meghallgatnék olyan embert aki ismeri jól a jelenben is mindkét oldalt. Szoktam aktuális utifilmeket (sajnos ritka) nézni ha lehet a keleti régiókról is. És ismervén a haldokló nyugatiasabb életformát (nyugat európa) , még egyszer sem éreztem azt, hogy keleten szeretnék élni. De néha csak úgy random a google utcatérképpel barangolni szoktam orosz utcákon, és ugyanúgy nem jön az érzés. Érdemes kipróbálni. De ettől függetlenül nem törnék pálcát felettük. Főleg hosszú távon nem.

Ő egy angol kazah feleséggel hol Moszkvában hol angliában élnek

• Tetszik
Reactions: nani1980
Most beszéltem egy barátommal, gondolom nem publikus hír még, de megosztom veletek.
Pár nap múlva úgyis lesz ebből valami hír, vagy tájékoztató.

Az MVM-nél válságértekezlet van.
A szerbeket megzsarolták, nem jön majd semmi onnan, a mai állás szerint.
Az elektromos ellátásunk is veszélybe került.

Most próbálják meg kitalálni hogyan tovább.
Ez oltári ciki.
Akár igaz, akár nem, szerintem ilyen információkat nem kellene publikusan megosztani a jelenlegi helyzetben, csak nemzetbiztonsági ügy.

Mi az USA külpolitikájának a legfőbb baja?
Két dolog
1. A nagyképűség
2. A tudatlanság

b166fdbea7795a4b38f3a751c84aec01.jpg

Mondja ezt egy olyan ország amely 1776-tól létezik!

És a Kijevi Rusz:

A Kijevi Rusz vagy Kijevi Nagyfejedelemség(óegyházi szláv nyelven Рѹсь vagy Кыѥвьска Рѹсь) a kelet-európai térség első szervezett államavolt, amely magába foglalta a keleti szláv törzsek területeit. A 9. század végén jött létre. Fővárosa, Kijev a mai Ukrajna fővárosa, azonban ez az államszövetség mégsem kizárólag Ukrajna, hanem a rutén fejedelemségekből létrejött államalakulatok elődjének, a mai modern Fehéroroszország és Oroszország kulturális és történelmi előzményének is tekinthető.

Sok érdekeltségük van benne, pl. az MVM üzemelteti a Mátravidéki Erőművet is. Ez gázturbinával állít elő áramot, 170 MW névleges teljesítménnyel. Magyarország legnagyobb teljesítményű gázüzemű erőműve a százhalombattai, 783 MW teljesítménnyel. Nem tudom, az MVM érdekeltség-e de itt ér össze közvetlenül a gáz a villamosenergiával.
MVM alá tartozik a gáztárolás/szolgáltatás is.

Most beszéltem egy barátommal, gondolom nem publikus hír még, de megosztom veletek.
Pár nap múlva úgyis lesz ebből valami hír, vagy tájékoztató.

Az MVM-nél válságértekezlet van.
A szerbeket megzsarolták, nem jön majd semmi onnan, a mai állás szerint.
Az elektromos ellátásunk is veszélybe került.

Most próbálják meg kitalálni hogyan tovább.
Ez oltári ciki.
Eszerint jelen pillanatban mi adunk nekik 190MW-ot.

az ukrán katonák betelepülnek a frontvonal civil házaiba, valamit csak várnak..