[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Agresszív Sügér

Well-Known Member
2020. december 8.
421
2 141
93
https://karpathir.com/2022/02/22/li...a-arrol-mivel-tudnak-segiteni-a-vedekezesben/
"LISTÁT KÜLDÖTT MAGYARORSZÁGNAK UKRAJNA ARRÓL, MIVEL TUDNAK SEGÍTENI A VÉDEKEZÉSBEN
Ukrajna átadta a magyar félnek a védelmi képességeinek erősítését szolgáló igényeinek listáját – közölte Nepop Ljubov, Ukrajna magyarországi rendkívüli és meghatalmazott nagykövete írásos válaszában az Azonnali megkeresésére.
A lista hosszú, amely egyebek között:
  • különböző kaliberű lőszereket,
  • védősisakokat
  • golyóálló mellényeket,
  • különböző katonai felszereléseket, beleértve a pilóta nélküli légi járművek elleni védekezési eszközöket,
  • optikai megfigyelőeszközöket,
  • digitális kommunikációs eszközöket és
  • speciális egészségügyi járműveket tartalmaz.
A listán szerepelnek a nem halálos katonai-technikai segítségnyújtás eszközei is: katonai élelmiszercsomagok, mobil konyhák, sátrak, hordozható víztisztító állomások, dízelgenerátorok stb. A nagykövet hangsúlyozza: Ukrajna nem várja el, hogy bárki is harcoljon érte, de a megfelelő fegyverekkel könnyebb lesz az ellenállás az esetleges orosz támadással szemben... "



Többek közt a jelenlegi helyzetben egyrészt magunkat gyengítenénk ( önként, és potenciálisan velük szemben) , másrészt potenciálisan ellenünk ( is) fegyvereznénk fel őket...
Szerintem a víztisztító állomásaink átadása nem fogja lerombolni az orosz kapcsolatainkat. :D
 

Raszputyin

Well-Known Member
2022. február 20.
1 582
4 821
113

nani1980

Well-Known Member
2010. október 30.
695
1 913
93
De felmerül egy egyszerű logikai kérdés:

Egy közép-európainak a Nyugat tényleg annyira vágyott világ az orosz realitáshoz képest.
Milánó, Firenze, Brüsszel, Hamburg, Köln, Amszterdam, Párizs, Los Angeles, Chicago, San Francisco, Berlin annyival jobb hely, mint Magnyitogorszk, Norilszk, Cseljabinszk, Vorkuta, Omszk, Tomszk, Novoszibirszk, Ufa.
De mégis az előbbi helyeken hódít öles léptekkel a woke-bolsevizmus.

Ez volna a fejlett Nyugat felsőbbrendűségének végső állomása?
Hogy végül jódolgában, széltől óvott, vitaképtelen, safe space fedezékből ignorálva a kihívásokat, belefordul a nárcisztikus-totalitárius-kvótázós neo-bolsevista woke őrület mocsarába?
Ez a kultúrfölény? Hogy végül oda lyukadnak ki maguktól, ahová a cári orosz birdodalom külső befolyással 1917-ben? Vagy közép-európa népei a szovjet megszállási övezet részeként 1949 után?
Ha akkora nagy a nyugati szellemi és erkölcsi fölény, akkor hogyhogy nem immunis mindazzal szemben, amin most keresztülmegy?
Csak nem kifogyóban van a patron?

Az alapján véleményt alkotni Putyin jelenlegi politkájáról, hogy ki, mikor járt húsz-harminc éve az USA-ban... hát az USA akkor még nem az a hely volt, mint most.
Putyin mostani politikáját, az orosz társadalom, az orosz életszínvonal alakulását atekintetben kell mérlegelni, hogy milyen lesz a világ Nyugaton tíz-húsz éve múlva.
Nagyon szívesen meghallgatnék olyan embert aki ismeri jól a jelenben is mindkét oldalt. Szoktam aktuális utifilmeket (sajnos ritka) nézni ha lehet a keleti régiókról is. És ismervén a haldokló nyugatiasabb életformát (nyugat európa) , még egyszer sem éreztem azt, hogy keleten szeretnék élni. De néha csak úgy random a google utcatérképpel barangolni szoktam orosz utcákon, és ugyanúgy nem jön az érzés. Érdemes kipróbálni. De ettől függetlenül nem törnék pálcát felettük. Főleg hosszú távon nem.
 

Raszputyin

Well-Known Member
2022. február 20.
1 582
4 821
113
Nagyon szívesen meghallgatnék olyan embert aki ismeri jól a jelenben is mindkét oldalt. Szoktam aktuális utifilmeket (sajnos ritka) nézni ha lehet a keleti régiókról is. És ismervén a haldokló nyugatiasabb életformát (nyugat európa) , még egyszer sem éreztem azt, hogy keleten szeretnék élni. De néha csak úgy random a google utcatérképpel barangolni szoktam orosz utcákon, és ugyanúgy nem jön az érzés. Érdemes kipróbálni. De ettől függetlenül nem törnék pálcát felettük. Főleg hosszú távon nem.

Ez nem így működik, hogy te hol szeretnél élni. Most lesz egy olyan háború, ami Nyugat-Európát is úgy megrogyasztja, hogy azok után garantálnan nem szeretnél majd ott sem élni.
Aztán újrasúlyozódanak az erőcentrumok, és simán lehet, hogy az EU nem lesz többé, és Németországot is beleértve szét lesz lőve minden, és NDK-ig bezárólag Moszkvához fog tartozni egész Közép-Kelet-Európa. És aztán ott fogunk élni, ha egyáltalán élünk még akkor.
Mivel akkor Moszkvának ismét lesz egy 300+ millió fős gazdasági tömbje, így Oroszo. vagy akkor inkább már az új SZU, nem lesz olyan gazdasági "törpe" mint Oo.
ésígytovább.
Hogy milyen lesz a jövő, azt nem tudhatjuk, lehet ilyen, lehet semmilyen, de egyet tudhatunk, a világ a mai formájában megszűnt létezni.
 

Raszputyin

Well-Known Member
2022. február 20.
1 582
4 821
113
Ami pedig az "érzést" illeti, láttam egy videót, amelyben orosz fiatalok koszorúztak szovjet háborús síremléket, és amikor megláttam egy lányt, akinek olyan volt az arca és a haja, mint amilyeneké azoknak, akik meghaltak anno a Nagy Honvédő Háborúban, akkor eszembe jutott, hogy milyen a sors, hogyan elevenedik meg és ismétli magát a történelem, és könny csordult a szemembe.
Nekem ilyesmiktől "jön meg az érzés", hogy kelet vagy nyugat, nem attól, hogy hol jobb az életszínvonal.
 

Raszputyin

Well-Known Member
2022. február 20.
1 582
4 821
113

Trump: Putyin zseniális!​

február 22., kedd 23:05



„Független állam!” „Milyen okos!” „Zseniális!” „És odamegy békefenntartóként...” „Ezt kéne csinálnunk nekünk is a déli határon...” „Ennyi tankot még soha nem láttam...” „Ez a csávó nagyon érti...” „Ismerem jól, nagyon jól” – lelkendezett Donald Trump volt amerikai elnök Mar-a-Lagóban, ahol rádióinterjút adott Clay Travisnek és Buck Sextonnak.
https://444.hu/2022/02/22/trump-putyin-zsenialis


"I went in yesterday and there was a television screen, and I said, “This is genius.” Putin declares a big portion of the Ukraine — of Ukraine. Putin declares it as independent. Oh, that’s wonderful.

So, Putin is now saying, “It’s independent,” a large section of Ukraine. I said, “How smart is that?” And he’s gonna go in and be a peacekeeper. That’s strongest peace force… We could use that on our southern border. That’s the strongest peace force I’ve ever seen. There were more army tanks than I’ve ever seen. They’re gonna keep peace all right. No, but think of it. Here’s a guy who’s very savvy… I know him very well. Very, very well."

https://www.clayandbuck.com/president-trump-with-cb-from-mar-a-lago/

Trump egyébként nem győz vihorászni ezen, hogy milyen piszok jó paktumot kötött az USA Oroszo.-gal. Ezért örül annak a rengeteg tanknak, amit Oo. fölvonultatott. Azok - ha nem is direktben, de végső soron - mind az EU-t fogják szétverni.
 

hendrick

Well-Known Member
2018. június 30.
2 802
4 966
113
Ez nem így működik, hogy te hol szeretnél élni. Most lesz egy olyan háború, ami Nyugat-Európát is úgy megrogyasztja, hogy azok után garantálnan nem szeretnél majd ott sem élni.
Aztán újrasúlyozódanak az erőcentrumok, és simán lehet, hogy az EU nem lesz többé, és Németországot is beleértve szét lesz lőve minden, és NDK-ig bezárólag Moszkvához fog tartozni egész Közép-Kelet-Európa. És aztán ott fogunk élni, ha egyáltalán élünk még akkor.
Mivel akkor Moszkvának ismét lesz egy 300+ millió fős gazdasági tömbje, így Oroszo. vagy akkor inkább már az új SZU, nem lesz olyan gazdasági "törpe" mint Oo.
ésígytovább.
Hogy milyen lesz a jövő, azt nem tudhatjuk, lehet ilyen, lehet semmilyen, de egyet tudhatunk, a világ a mai formájában megszűnt létezni.
Igen, minden valószínűség szerint ez a kívánt cél, de a nyugati viráglelkű civilek nem értik/hiszik. És épp ezért valóban felbátorodhat rá. (80% a nagypolitikában is biztos vagyok, hogy scifinek tartják) Pedig kibetűzte, hogy mi a három követelése, amikből nem enged, hogy csak ezek teljesítése esetén van szó további tárgyalásról. Megérdemli a nyugat amit kap? Egyre jobban úgy néz ki igen, pedig ő már december 17-én nyilvánosságra hozta mit akar, de falrahányt borsóra vették.
 
  • Szomorú
Reactions: Ramzana and zsolti

hendrick

Well-Known Member
2018. június 30.
2 802
4 966
113
Minden tiszteletem az egyesek által Thrawnként tisztelt Putyiné, mert nagyon beérett mindez, és bejelentette előre, hogy mit fog csinálni, de pont az történt amire számított, hogy nyugat most is úgy veszi Oroszországot, mint a kutyát a karaván mellett.

Amivel viszont a ruszofilek nem számolnak:
Az infrastruktúra üzemeltetése a néhai keleti blokk és SZU államaiban ma már nyugati technológiával történik, a sokat hangoztatott érv, hogy nem minden a számítógép itt pont nem fog helyt, mert már "gonosz" nyugati számítógépek vezérlik a távközlési infrastruktúrát (telefon internet, média) a városi tömeg és egyéni közlekedési rendszereket (érzékelők, lámpák, kamerák, tömegközlekedés), a szennyvíztisztítótelepeket, az ivóvizet biztosító hálózatot, és akkor nem beszéltünk az üzemek termelésirányításáról.

Amit most bejelentett Putyin és amit senki nem vesz komolyan, ezért realisztikusan ezen infrastruktúra lecserélése előtt volt eljátszható.

Ma ezek az infrastruktúrák, ha katonailag el is foglalják őket, feltételezhetően sosem lesz igazán az irányításuk alatt és a szankciók miatt karban tartani sem tudják őket bármilyen meghibásodás esetén, célpontok kibertámadásoknak, lletve potenciális természetszerű meghibásodások várhatóak idővel, mivel az alkatrészek kifogynak illetve ma már van ahol nem is tartanak, mert van egy "hot spare" és amazonról 1 nap alatt itt van pót-hot spare...
Az infrastruktúra óhatatlanul lerongyolódik alattuk ha bemennek valahova, azaz pont az fog történni mindenhol, mint amit panaszol Ukrajnával kapcsolatban, hogy a szovjet infrastruktúra legatyásodott.... hát mert nem akarnak tőlük alkatrészt venni, nyugati technológiai váltás zajlik, és bármelyik már átállított terület katonai elfoglalása esetén ugyanez a folyamat fog visszafele eljátszódni. Az orosz ipar milyen gyorsan tudná a teljes infrastruktúrát átállítani "keleti" technológiára? Nem számosítható, mivel még a szövetségi rendszere sem állt fenn, de a fő probléma ezzel, hogy úgy tűnik Kína nem állt mellé.

Mindez ugyebár akkor lesz érdekes, ha az oroszok nem állnának meg Luhanszk/Donyeck határánál...
 
  • Tetszik
Reactions: gergo55

hendrick

Well-Known Member
2018. június 30.
2 802
4 966
113
ÉS az emberek nem örülnek neki ha lerohad alattuk az infrastruktúra. Ezt tudja Putyin is. Ez egy korlátja a vágyaknak, mert bizony sok évtizede már nyugati technológiával épül a néhai keleti blokk infrastruktúrája ...
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby
W

Wilson

Guest
Milyen jó, hogy amerikaiak döntenek róla, hogy egy Németország és Oroszország közötti gázvezetéket szabad-e használni.

Rahr német politológus: Az orosz gázra vonatkozó szankciók bevezetése öngyilkosság lenne Európa számára.....

Megjegyezte, hogy Európának égetően szüksége van további gázmennyiségekre Oroszországból.

Alexander Rahr német politológus értékelte az orosz gáz elleni szankciók bevezetésének lehetőségét és az Északi Áramlat 2 tanúsításának felfüggesztéséről szóló döntést.

A szakértő szerint Európa számára ez "öngyilkosság" lesz. A helyzet az, hogy az európai országoknak szükségük van orosz gázra - „görcsösen” további kék üzemanyag-ellátásra van szükségük.

- Senki nem fog beleavatkozni a gázszállításba, mert Európának égetően szüksége van további gázmennyiségekre Oroszországból. Kevés itt a gáz, félig üresek a tárolók... Senki nem fog szankciókat bevezetni az orosz gáz ellen. Öngyilkosság – véli a politológus. Erről az Esti Moszkva című kiadványnak mesélt .

Emlékezzünk vissza arra, hogy Olaf Scholz német kancellár bejelentette , hogy leállítják az Északi Áramlat 2 gázvezeték tanúsítását . A német kormányfő azt mondta, ez egy reakció Moszkva azon döntésére, hogy elismeri a DNR és az LNR függetlenségét.

https://www.kp.ru/online/news/4640383/
 
W

Wilson

Guest
Minden tiszteletem az egyesek által Thrawnként tisztelt Putyiné, mert nagyon beérett mindez, és bejelentette előre, hogy mit fog csinálni, de pont az történt amire számított, hogy nyugat most is úgy veszi Oroszországot, mint a kutyát a karaván mellett.

Amivel viszont a ruszofilek nem számolnak:
Az infrastruktúra üzemeltetése a néhai keleti blokk és SZU államaiban ma már nyugati technológiával történik, a sokat hangoztatott érv, hogy nem minden a számítógép itt pont nem fog helyt, mert már "gonosz" nyugati számítógépek vezérlik a távközlési infrastruktúrát (telefon internet, média) a városi tömeg és egyéni közlekedési rendszereket (érzékelők, lámpák, kamerák, tömegközlekedés), a szennyvíztisztítótelepeket, az ivóvizet biztosító hálózatot, és akkor nem beszéltünk az üzemek termelésirányításáról.

Amit most bejelentett Putyin és amit senki nem vesz komolyan, ezért realisztikusan ezen infrastruktúra lecserélése előtt volt eljátszható.

Ma ezek az infrastruktúrák, ha katonailag el is foglalják őket, feltételezhetően sosem lesz igazán az irányításuk alatt és a szankciók miatt karban tartani sem tudják őket bármilyen meghibásodás esetén, célpontok kibertámadásoknak, lletve potenciális természetszerű meghibásodások várhatóak idővel, mivel az alkatrészek kifogynak illetve ma már van ahol nem is tartanak, mert van egy "hot spare" és amazonról 1 nap alatt itt van pót-hot spare...
Az infrastruktúra óhatatlanul lerongyolódik alattuk ha bemennek valahova, azaz pont az fog történni mindenhol, mint amit panaszol Ukrajnával kapcsolatban, hogy a szovjet infrastruktúra legatyásodott.... hát mert nem akarnak tőlük alkatrészt venni, nyugati technológiai váltás zajlik, és bármelyik már átállított terület katonai elfoglalása esetén ugyanez a folyamat fog visszafele eljátszódni. Az orosz ipar milyen gyorsan tudná a teljes infrastruktúrát átállítani "keleti" technológiára? Nem számosítható, mivel még a szövetségi rendszere sem állt fenn, de a fő probléma ezzel, hogy úgy tűnik Kína nem állt mellé.

Mindez ugyebár akkor lesz érdekes, ha az oroszok nem állnának meg Luhanszk/Donyeck határánál...
Szerintem ez egy több ismeretlenes egyenlet, először is nem tudja egy átlagember, hogy az orosz infrastruktúra üzemeltetését mennyire tudták az oroszok függetleníteni a nyugati technológiától volt rá nekik 8 évük, hogy ezt minél teljesebb mértékben végrehajtsák, aztán a már többször belengetett amerikai szankció csomag részletei, még nem ismertek, és ugye ezeknek a szankcióknak az élesítését az oroszok Ukrajna elleni katonai inváziójához kötöttek, már vannak olyan hangok, hogy a szakik elismerésével megkezdődött az oroszoknak ukrajnai inváziója, de Binden eddig csak pnagyon lightos szakciokat írt alá....
 

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 217
30 265
113
Rahr német politológus: Az orosz gázra vonatkozó szankciók bevezetése öngyilkosság lenne Európa számára.....

Megjegyezte, hogy Európának égetően szüksége van további gázmennyiségekre Oroszországból.

Alexander Rahr német politológus értékelte az orosz gáz elleni szankciók bevezetésének lehetőségét és az Északi Áramlat 2 tanúsításának felfüggesztéséről szóló döntést.

A szakértő szerint Európa számára ez "öngyilkosság" lesz. A helyzet az, hogy az európai országoknak szükségük van orosz gázra - „görcsösen” további kék üzemanyag-ellátásra van szükségük.

- Senki nem fog beleavatkozni a gázszállításba, mert Európának égetően szüksége van további gázmennyiségekre Oroszországból. Kevés itt a gáz, félig üresek a tárolók... Senki nem fog szankciókat bevezetni az orosz gáz ellen. Öngyilkosság – véli a politológus. Erről az Esti Moszkva című kiadványnak mesélt .

Emlékezzünk vissza arra, hogy Olaf Scholz német kancellár bejelentette , hogy leállítják az Északi Áramlat 2 gázvezeték tanúsítását . A német kormányfő azt mondta, ez egy reakció Moszkva azon döntésére, hogy elismeri a DNR és az LNR függetlenségét.

https://www.kp.ru/online/news/4640383/
Mi is volt nagyon hangsúlyozva február első felében? Mindenkinek rendelkezésére áll az a gázmennyiség és olyan áron, amiről élő szerződése van. Nekünk van egy 15+10 évre szóló. Németeknek milyen van? A többi európai országnak?
 
W

Wilson

Guest

"A front helyzete teljesen megváltozik"...​


Украинские военные рассказали о том, что изменилось на линии фронта после признания Россией

Fotó: yaizakon.com.ua

Az ukrán hadsereg elmagyarázta, mi változott a frontvonalon, miután Oroszország elismerte az önhatalmúlag kikiáltott Donyecki Népköztársaságot.

Az Orosz Föderációs Tanács beleegyezését adta az orosz csapatok LDNR-ben való alkalmazásához. Ez azt jelenti, hogy az orosz hadsereg reguláris egységei valószínűleg a lehető leghamarabb nyíltan belépnek a köztársaságok területére. És minden jel szerint az ukrán fegyveres erők állásaival szemben a demarkációs vonalon fognak állni. Ez pedig teljesen új helyzetet teremt a fronton. Mivel az ukrán és az orosz hadsereg a közeljövőben szembe kerül egymással.

Hogy mit gondolnak erről a fronton lévő ukrán katonák, a "Strana" kiderítette.

Szergej U., őrmester: "Putyin beszéde és az LDPR elismerése után a frontvonal sokkal csendesebb lett. A feszültség azonban nem csökkent. A személyzet körében teljes a zűrzavar. Nem világos, hogy mi fog történni ezután. Úgy tűnik, hogy a parancsnokok is teljes lelkiállapotban vannak. A lényeg az, hogy nincsenek egyértelmű utasítások arra vonatkozóan, hogy mi a teendő ágyúzás vagy közvetlen támadás esetén, amikor orosz csapatok vannak ott. Visszavonulás vagy harcba bocsájtkozás. Ezért nincs kevesebb idegesség, mint amikor minden éjjel lövések dördültek a lövészárkokból".

Georgy A., katona: "Éjszaka is lőnek a fronton, de kevesebbet, mint korábban. Hiába mozgatjuk ide-oda az eszközt Senki sem érti, mi folyik itt. A parancsnokok nem adnak egyértelmű parancsot, hogyan kell eljárni, ha a másik oldalról oroszok jönnek a frontra.

Jurij S., főhadnagy: "Valószínűleg többen nézték a lövészárkokban Putyin beszédét, mint Oroszországban. Az már mindenki számára világos, hogy az orosz reguláris csapatok mostantól ellenünk fognak állni. Az egy dolog, ha a mi gránátunk vagy aknánk egy el nem ismert "köztársaság" területére repült, és megölt két-három embert gépfegyverrel. Egészen más a helyzet, amikor a reguláris orosz hadsereg katonáját éri. A visszahatás végzetes lehet. Bármilyen súlyosbodás nem a mi javunkra fog válni. A helyzet tehát egyelőre olyan, hogy a "csend rendeletet" szigorúan be kell tartanunk. Számítunk arra, hogy az oroszok is ezt a rendet tartják. Még ezt megelőzően is hivatalos tilalom volt arra, hogy tüzet nyissunk. Bár ezt néha megsértették. De most már minden érett lesz. Nagyon szigorú ellenőrzés lesz, hogy senki ne lőjön. És hogy őszinte legyek, ez talán jó dolog. Az LNR számára nincs különösebb vágy az oroszok meghekkelésére.

Jaroszlav A., altiszt: "Megegyezés van arról, hogy nekünk nem kell ez a fogantyú nélküli bőrönd - Donyeck és Luhanszk. Még a donbászi területeinken is sok helyi lakos arról álmodik, hogy Putyin idejön. Ezen az oldalon már régóta senki sem tekintette magát Ukrajnának. Miután világossá vált, hogy az oroszok belépnek az LDPR-ba, parancsnokaink minden váltásnál provokációkról beszélnek, mondván, hogy minden lövést, ami a mi oldalunkról eldördül, az ellenség biztosan támadásra használja fel".

Igor R., százados: "Az általános érzés az, hogy nem fogunk háborúzni az orosz hadsereggel. A felszerelésünket a második vagy harmadik vonalba vonják vissza. Ahhoz, hogy további árkokat vagy árokpartokat építsünk, szinte a szektor parancsnoktól kell hozzájárulást kapnunk. Egyesek még azt is gondolják, hogy hamarosan kiadják a parancsot a visszavonulásra. Itt vagy, és ne adj le egyetlen lövést sem. A katonák odajönnek, és megkérdezik: "Mit fogunk most csinálni? Nincs mit mondanom nekik.

Strana

Colonelcassad
 
W

Wilson

Guest
Mi is volt nagyon hangsúlyozva február első felében? Mindenkinek rendelkezésére áll az a gázmennyiség és olyan áron, amiről élő szerződése van. Nekünk van egy 15+10 évre szóló. Németeknek milyen van? A többi európai országnak?
Mint egy korábbi cikkben leírták a jelenlegi Ukrán helyzet egyik legnagyobb haszonélvezői az amerikai LNG ipar.....
 

zolkas

Well-Known Member
2016. október 19.
5 165
12 242
113
"Ukraine has not registered its borders since 12/25/1991. The UN has not registered the borders of Ukraine as a sovereign state. Therefore, it can be assumed that Russia is not committing any rights violations in relation to Ukraine.
..
According to the CIS Treaty, the territory of Ukraine is an administrative district of the USSR. Therefore, no one can be blamed for separatism and forcibly changing the borders of Ukraine. Under international law, the country simply has no officially recognized borders.
..
In order to solve this problem, Ukraine needs to complete the demarcation of borders with neighbouring countries and obtain the agreement of neighbouring countries, including Russia, on their common border. It is required to document everything and sign treaties with all neighbouring states."

ezek után kérem a napszemüvegem egy ernyőt és a koktélomat:D