[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

W

Wilson

Guest

Frankivszkban robbanások után leégett az egyik repülőtér épülete​

SVETLANA KIZILOVA – 2022. FEBRUÁR 24., CSÜTÖRTÖK, 09:04
ico_eye.svg
25784
0
Hozzáadás a választékhoz

937322b-273879727-4603256383134099-7115580216647636091-n.jpg


FOTÓ KURS.IF.UA

Ivano-Frankivszkban robbanások dörögtek a repülőtér közelében, ami után kigyulladt a repülőtér üzemanyag- és kenőanyag-épülete. Légiriadót rendeltek el a városban.

Forrás: kurs.if.ua , Ukrinform az Állami Sürgősségi Szolgálatra hivatkozva, Ivano-Frankivszk polgármestere, Ruslan Martsinkov a Facebookon

Részletek: Az Állami Sürgősségi Szolgálat nem ismertette, mi okozta a tüzet. Ugyanakkor a város lakói a Facebookon azt sugallják, hogy az agresszor bombázhatja a repülőteret, vagy rakétatámadásokat indíthat katonai infrastruktúra ellen.

Ivano-Frankivszk polgármestere, Ruslan Martsinkiv arra kérte a lakosságot, hogy maradjanak nyugodtak beszédében. Elmondása szerint a mai napon szünetel az oktatás az iskolákban és az óvodai intézményekben. Lehetőség szerint mindenkit távmunkára és a katonaság segítésére kérnek.

 

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 366
30 872
113
Ki fog nagy számban menekülni? Az orosz? Az minek menekülne? Az eddig is nyugaton dolgozó több milliónyi vendégmunkás? Az sem, max azok családja, oda, ahol a család többi része már egzisztenciával és helyismerettel rendelkezik. Nyilván lesz a felett, meg minket is érint. Legfőképp Lengyelország a fő cél.
Most néztem. A kormány 600 ezer menekülttel számol -ha minden igaz. De, hogy ezt mi alapján, vagy ez egy elméleti maximum, azt nem tudom.
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 667
46 813
113
Nem csak téged lepett meg Putyin hanem engem is, még tegnap is arról beszélt, hogy az orosz hadsereg nem fog beavatkozni a szakadárok és az ukránok határvitajaba, bele sem merek gondolni mi lenne akkor ha beavatkozna....:).Szerintem nem fog a NATO katonákat küldeni Ukrajnába már nem lenne semmi értelme, Putyin sajnos a szemünk láttára csinál történelmet, Európában 1945 óta Oroszország először támad meg nyíltan katonai erővel egy másik európai országot. Nagyon úgy néz ki, hogy a magyar külpolitikában is valamilyen szintű változás fog bekövetkezni, mert szerintem a Nyugat erre rafogja kényszeríteni...Ennek a támadásnak a gazdaságra gyakorolt hatását pedig még nem is lehet felmérni,hiszen még csak most jönnek az igazán durva szankciók Oroszországgal szemben....
Akkor most nagyvonalúan nem kérem tőled, hogy avatart változtass, a "naiva" -ra. OK? :cool:
Te legalább hamut szórtál a fejedre.
 

Centquri prime

Well-Known Member
2021. december 22.
4 915
24 604
113

‘Everybody was panicking’

Al Jazeera’s Sara Cincurova says she was on a train headed for Kramatorsk in eastern Ukraine when news of Russia’s invasion broke.

“Everybody was panicking … there was an old man asking what was going on and the train attendant told him ‘the war has just begun’,” Cincurova said.


“There was another passenger, an old lady whose son is in the army, who started crying. Other people were wishing each other good luck … and there was a big discussion about whether we should all get off in the next village,” she added.

“Some people decided to head east to meet with their families, but others got off.”


Ezt csak azért, mert emberekről van szó. Utazol a vonaton, és a következő percben, már csak abban reménykedsz, hogy a fiad nem esik el.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 988
66 246
113
https://rusvesna.su/news/1645678750
24.02.2022 - 7:59
"Villám: A DNR és az LNR hadseregei támadásba lendültek

A Donyecki és Luganszki népköztársaságok hadseregei offenzívát indítottak.
Megkezdődött az egykori Donyeck és Luganszk régiók területének ukrán megszállók alóli felszabadítására irányuló hadművelet.

Eduard Basurin szerint a Donyecki Népköztársaság erői az Ukrán fegyveres erők állásait támadják a teljes frontvonal mentén, minden rendelkezésre álló romboló eszközt felhasználva.
Az LNR egységei támadást indítanak a Kijev által ellenőrzött Scsasztje város ellen - közölte a köztársasági belügyminiszter egyik tanácsadója."
Erre vartunk 8 eve, csak ugyesen.
 
W

Wilson

Guest
Herszon, Dnyipro és Zaporozsje kifutóján traktorokat helyeztek el , hogy megakadályozzák az orosz katonai repülőgépek esetleges leszállását csapatokkal. A járatokat is ennek megfelelően korlátozták.

 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 940
48 714
113
Akkor a kárpátaljai feleségem ma reggeli hozzászólása:
Mondom neki, hogy:
- Teljes háború indult!
Mire ő:
  • De kik és hol harcolnak?
  • Hát az orosz-ukrán határon, a fehérorosz-ukrán határon, Odesszában, Mariopulban, a Krim felől, és persze a levegőben repülőkkel, rakétákkal, … (válaszolok).
Mire ő:
  • De Kárpátalján is harcolnak?
  • Nem, ott nem (mondom)
  • Akkor nincsen teljes háború (vetett véget a beszélgetésnek és aludt tovább).
A feleséged jó reálpolitikus lenne
 
W

Wilson

Guest
Az Ukrajna elleni orosz támadás első áldozatai: halottak, sebesültek és megsemmisült repülőgépek....

FEBRUÁR 24., CSÜTÖRTÖK, 09:03

Az Ukrán Nemzeti Rendőrség szerint reggel 8 órától még vannak az új ukrajnai orosz agresszió első áldozatai.

Forrás: Anton Gerascsenko, az egészségügyi miniszter tanácsadója, a Nemzeti Rendőrség operatív információira hivatkozva.

Szó szerint: "Brovarsky, katonai tábor #161 a légicsapás során égett az épület és részben egy 4 emeletes ház megrongálódott 3 és 4 emelet, a katonaság evakuál, az állami sürgősségi szolgálat és a mentő dolgozik. Az előzetes információk szerint egy halott, egy sebesült és további 5 sérült van, további részletek később következnek.

Részletek: A donyecki Mariupolban egy gyermek és három civil megsérült.


A többi régiót illetően a következő információk állnak rendelkezésre:

Kijevi terület - Vaszilkiv, Boriszpil, Brovarij, Polesszki járás: információk a robbanásokról.

Kijevi terület - Revennoe falu: egy katonai egység lövése

Voliny régió - Lutszk város: információk a robbanásokról

Odesza - robbanás egy lokátornál a repülőtér közelében

Odesszai terület - Podolszk város: 2 repülőgép szállt be Dnyeszteren túli területről, egy katonai egységet lőttek

Zaporizzsja: robbanás történt egy repülőtér közelében.

Zaporizzsja - A város szélén lőttek az egyik katonai egységre.

Csernyihivi terület: a Novhorod-Szeverszki járás Nyikolajevka falujában az orosz oldalról érkező járműveket látnak.

Lviv régió - Batiaticski falu: robbanások hallatszanak

Lviv régió - Brody város: három robbanás

Lviv régió - Novij Kaliniv falu: Bombatámadás egy benzinkútnál

Poltavai terület - Mirgorod város: két rakétarobbanás

Kirovográdi terület - Znamenka város: egy katonai egységet lőttek

Csernyihivi terület - UHSS repülőtér: eltaláltak egy lokátor (sérült)

Herszon terület - Chongar és Kalanchak városok: n/a ágyúzás

Herszon terület - Kalancsak: a határőrség egységeinek lövöldözése

Herszon régió - Azov Genicseszk poszt: orosz haditechnikai eszközök vannak úton (számuk ismeretlen). Melitopol felé tartanak.

Hmelnyickij régió - Sztarokonsztantinov: a katonai repülőtér támadása

Zsitomir terület - Ozerny falu: rakétatűz, egy repülőgép megsemmisült

Vinnyica régió - Bohoniki település: tűz ütött ki egy katonai egységnél

Vinnyica régió - Tulcsin és Teplik városok: lövések a m/v-ben, robbanások

Ivano-Frankivszk régió - lövöldözés egy óra alatt

Harkov - egy légvédelmi egység bombázása.

 

Capslock27

Well-Known Member
2017. október 30.
2 601
6 030
113
Ket nappal ezelött itt jöttek itt ram csoportban az egybitesek, meg raktak ram a vicces szmajlikat, amikor nem az itt eveken at szokasos orosz szöveget szajzoktam, mentek ezek:
.
"
Wilson said:
Látsz te bármilyen orosz invázíót Ukrajna ellen"
.
.
.
Peldaul te, Wilson (de meg lehetne hosszan sorolni az okos nickeket), latsz mar valamilyen orosz invaziot? :(
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 667
46 813
113
Nem tudsz leállni?
Senki nem kíváncsi a virtuális PÖCS méregetésre.
KÉRLEK
Te nem tudsz olvasni?
Erre mit lehet kommentelni?
Kussolj te hazug! Propagandista tudod kid, te oroszgyülölő . Ne kötekedj és figyeld az eseményeket!
Nem jól aludtál, az asszony nem adott? :D
Ezért írtam, hogy @boki úgy hazugozik, hogy letolta ezt a páréves standup-ot.
Ez csak az egyik utolsó megnyilvánulása:
Játszod a hüjyét ismét. Tudás nulla, te vagy a fórum legnagyobb fake newsa a Politico, WP, NT, Bloomberg, Reuters, CNN mellett. :D
Azt is nézd meg, hogy mire írta!