[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Centquri prime

Well-Known Member
2021. december 22.
4 915
24 604
113

EU to impose ‘harshest sanctions ever’ on Russia

The European Union will slap the harshest package of sanctions ever implemented on Russia for attacking Ukraine, the bloc’s foreign policy chief has said.

“The European Union will respond in the strongest possible ways…(EU leaders) will adopt a stronger package, the harshest package of sanctions we have ever implemented,” Josep Borrell told reporters in Brussels.


A bankok a tankok ellen. Igen, ez majd megállítja Putyint...
Esetleg egy figyu, beszéljük meg? Most már komolyan veszünk dolgot nem lehetne megpróbálni?
 

beta

Well-Known Member
2011. október 26.
5 395
8 606
113
Ahogy telt az idő már egyre nehezebb volt elképzelni, hogy nem támadnak az oroszok, de ilyen átfogó támadásban nem is gondolkodtam. Pedig hadászatilag van benne logika az oroszok szempontjából. Külpolitikai megítélésben kevésbé, mert a világ így súlyosabbnak látja. Persze súlyosabb is.

Meg jöttek hírek orosz deszantosok bevetéséről is. Ami azért furcsa, mert kb csak oda érdemes ledobni őket, amit utána el is foglalnak. Hacsak nem van valami spéci kimenekítési terv.
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 535
45 023
113
Teljesen értelmetlen putin seggnyalóival kommunikálni. Annyira szaros az orruk, hogy elhomályosítja a látásukat is.
Hetekig ment a nem lesz orosz invázió duma, meg a szenilis biden hergeli a nyugatot.
Erre most jön az, hogy az ukránok meg usa meg a nato tehet mindenről, szegény ártatlan putyinnak nem volt más választása.
És a legrosszabb az egészben, hogy ezeket el is hiszik, és képtelenek gondolkodni egy kicsit. Az hogy hetekig hazudoztak össze-vissza nekik teljesen természetes. Párhuzamos valóságban léteznek.
No, az hogy tényleg nem hittem kb. tegnapig hogy lesz ilyen teljesen átfogó orosz támadás, az nem jelenti azt hogy ne gondolnám teljesen fixre, hogy az USA és a NATO jó sok dologról tehet, illetve Biden is kelti a feszültséget, és az USA-ban szerintem durrognak a pezsgők a palagáz fronton, az is tuti!

Európa meg szopni fog.
 

Allesmor Obranna

Well-Known Member
2010. április 30.
13 181
61 093
113
Teljesen értelmetlen putin seggnyalóival kommunikálni. Annyira szaros az orruk, hogy elhomályosítja a látásukat is.
Hetekig ment a nem lesz orosz invázió duma, meg a szenilis biden hergeli a nyugatot.
Erre most jön az, hogy az ukránok meg usa meg a nato tehet mindenről, szegény ártatlan putyinnak nem volt más választása.
És a legrosszabb az egészben, hogy ezeket el is hiszik, és képtelenek gondolkodni egy kicsit. Az hogy hetekig hazudoztak össze-vissza nekik teljesen természetes. Párhuzamos valóságban léteznek.
Ennek az inváziónak a sikere az előkészítésen múlik.
A “naugye, megmondtam, hazudtak, már réges-rég készültek rá” azért érdekes, mert nyilván muszáj volt régóta alaposan rákészülniük a dologra.
Közben meg lehetett volna a másik oldalnak is esze, hogy ezt jobban átgondolva megpróbál kooperálni.
Ott volt a lehetőség.

Ukrajnát a Nyugat ültette fel, most már álságos a siránkozás.
Mondták, hogy a hadgyakorlat csak álca, de akkor miért nem voltak kooperatívak?
Erőből akkor politizáljunk, ha vannak tankjaink.
Putyinnak vannak tankjai.
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 472
46 406
113
Ha nem bírnak magukkal egyesek, könnyen bezárásra kerül ez a topik !
Figyelj, nyugodjál le!
Látványosan @Tcat keze rajta van a ravaszon.

Gondolom, azért fel voltál készülve némi roast-ra, nem? o_O
Most egy kicsit el kell tűrni azt, amit én - meg egy jópáran itt - kaptunk 2-3-4-5 éven keresztül.
De ígérem, tőlem több sütögetést nem nagyon kapsz, csak ha provokálsz. Szépen ilyenkor csendben kell maradni, és lehajtott fejjel linkelgetni.
 

kétkedő

Well-Known Member
2021. január 9.
2 973
17 189
113
Várható volt. De azért azt is vedd figyelembe, hogy az oroszok ismét olyan ellenfelet választottak amelyik sokkal gyengébb tőlük, légiereje szinte semmi, légvédelme meg a 80-as évek szintjén van. Az ukránok sok hibát elkövettek, de a legnagyobb talán az volt, hogy kizárólag a szárazföldi erőket fejlesztették, a légierőt teljesen elhanyagolták.
Tanultak az USA-tól :oops: !
 

gacsat

Well-Known Member
2010. augusztus 2.
16 696
14 667
113
4caf7fa2ce0ffa8debe439ac7a4c07cb2fb36a0aa77b326d0f0252f4af840330.jpg
ANyikolajevi hajógyárral vére lessz egy nagy méretű hajógyáruk az oroszoknak.
 

kelepisti

Well-Known Member
2010. május 5.
2 906
8 215
113
Nagyon meglepet a támadás, mivel minden háborús retorika ellenére úgy véltem, hogy az oroszok "csak" lecserélték a zöld emberkéket és a szakadár fegyvereseket regurális erőkre és védelemre rendezkednek be. Kvázi Krím2.. Az, hogy a ukrajna teljes területén a légierő, légvédelem lőszerraktárak, talán erőművek ellen támadást intéztek azt nem gondoltam volna, ez hadüzenet nélküli háború. A NATO/USA/EU szerintem nem fog beavatkozni, de mindenféle szankció lesz. (Ilyenkor jó, hogy nem vették fel, nem is vehették volna fel ukrajnát a NATO-ba.
Szerintem nagy marhaság mindenféle reviziónalista törekvés, gondolkodás egyes magyar emberektől. Ukrajna területi egységének integritásáért kell kiállni egységesen, tárgyalásos szinten. (Az oroszok szerintem, max. az orosz lakta részeket akarják megszállni, bár szerintem még az is nagy falat nekik.)
Tegnap Benkő nyilatkozta, hogy nem küldünk fegyver, Ukrajnának (ellentétben más NATO országokkal). Okosan mondta, minek? Ez segít ukrajnán? Oroszország ellen? - Nem segit - szvsz minél gyorsabban megadnák magukat, minnél gyorsabban véget vetne a két fél annál kevesebb polgári és katonai áldozat lenne. A kérdés, hogy mi az oroszok célja? KIk és mikor ülnének le tárgyalni? Mert egy háborút akkor lehet befejezni, ha a résztvevők be akarják, és tudják miért is háborúznak. Az ukránok saját hazájukat védik. (mondjuk okosabb lett volna, a két keleti szakadár országrésznek félig-meddig autonomiat adni amiben meg is egyeztek az oroszokkal, de az Amcsik britek támogatására számítva Ők is a kardokat csörgették, a telefonok és tárgyalás helyett. Ez azonban nem jogosította fel Moszkvát egy másik ország megtámadására.
Kiváncsi vagyok mi lesz. Úgy gondolom a hazánk és a NATO biztonsága nincs veszélyben. Annyira van józan legalább a saját oldalunkon mindenki, hogy nem akar fegyveres összecsapást.
Kiváncsi vagyok a haditecnhikai, katonai vonatkozásokra. Olyan sivatagi vihar 2-nek tűnnek a légitámadások.
 
W

Wilson

Guest
A fegyveres erők visszaverték az ellenséget az Oroszország által megtámadott Scsasztja városánál a Luhanszki területen.

Forrás: Stratégiai Kommunikációs és Információbiztonsági Központ

Szó szerint: "Schastye visszaverte, az ellenség veszteségeket szenvedett.

M. Schastye (Luhanszki terület), amelyet az orosz agresszor megtámadott, visszafoglalták. A támadáskísérletben megsemmisültek a berendezések, és mintegy 50 ellenséget megöltek.

 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 845
65 546
113
Várható volt. De azért azt is vedd figyelembe, hogy az oroszok ismét olyan ellenfelet választottak amelyik sokkal gyengébb tőlük, légiereje szinte semmi, légvédelme meg a 80-as évek szintjén van. Az ukránok sok hibát elkövettek, de a legnagyobb talán az volt, hogy kizárólag a szárazföldi erőket fejlesztették, a légierőt teljesen elhanyagolták.
Naluk katonailag erosebb orszag csak 1-2 van. Az Usa es a Nato eddig szinten naluk gyengebb orszagokat tamadtak meg.
 

Capslock27

Well-Known Member
2017. október 30.
2 601
6 030
113
Azt is csinálta.
Még tegnap is elkerülhető lett volna az egész, helyette az ukránok a nyugat és mindenki súlyos válaszról beszélt, légtilalmi zónákról, meg a tengerszorosok lezárásáról.

Nem szegény, nem ártatlan, de úgy nyíltan közölte, hogy befejezni nagyon sürge, vagy bajok lesznek. Avagy eddig és ne tovább.
Még csak tárgyalni se voltak hajlandóak vele. Hát tessék itt az eredmény.
Szerencsétlen ukrán kiskatonák vére.

És a leggusztustalanabb az egészben, hogy most itt tobzódtok, és veritek a melleteket, hogy ugye mi megmondtuk, a gaz orosz minden provokáció nélkül támadott.

Közben ment ez a felsőbbrendű duma:



Szóval kedves Capslok ezekre a baromságaidra ment a nevetős fej...
.
.
Azok sem "baromsagok", maximum teged terhelt tul, mert nem voltal hajlando elgondolkozni kicsit sem, es az ellenvelemeny nem illett bele az itt szokasos szokasos macizok, meg hajraoroszozok sorba. Ha en is nyomom az szokasos orosz kommenteket, meg teli pofaval szidom az USA-t, a nyugatot, a gyikemberek hatterhatalmat, akkor haver vagyok, es akkor barmit irok, az mind jo. Igy meg par hulye tolja a szegenysegi bizonyitvanyat, es dobalja a vicces jelet, de közben magabol csinal bohocot, mert a mai naptol azutan mar tenyleg nem kerdes, ki az agresszor, van-e invazio, es hasonlok.
.
A topicot egyebken az összeszedett hirek miatt követem, illetve van par kommentelö, akinek tiszteltem az allaspontjait
 

Septimus

Well-Known Member
2018. november 22.
242
1 255
93
Valószínűleg nem lesz népszerű a véleményem, de úgy gondolom, hogy egy nagyon gyors ukrán vereség lenne a legjobb Magyarország számára, és paradox módon az ukrán polgári lakosságnak is. Nem azért, mert támogatom Putyint és Oroszországot, hanem mert egy elhúzodó háború exponenciális megnöveli az esélyét annak, hogy az egész térség belesodrodjon. Egy elhúzodó háborúban az ukrán polgári lakosság veszteségei is számottevően nagyobbak lesznek, mintha az oroszok 1 hetes villámháborúval végigmennek rajtuk. Már sajnos háború van, amit jó lett volna elkerülni, de most már az a legjobb, ha minél hamarabb véget ér..
 
T

Törölt tag 523

Guest
Szerintem akkor ideje lezárni ezt a dolgot nem vagyok Putyin fan ezt már nem egy hozzászólásomban leírtam, volt erről egy vitám bokival az isztán topikban, is, én az elmúlt időszakban meg voltam győződve arról, hogy Putyin nem támad, sajnos megtette, fentebb el is ismertem, hogy tévedtem, és szerintem te is és mások is sokkal jobban örültek volna annak ha nekem illetve azoknak lett volna igaza aki szerint az oroszok nem támadják meg az ukránokat.

Ugyanis ebben a háborúban sem nagyon lesznek győztesek csak halottak, sebesültek megnyomorított emberi életek, síró emberek akik mind a két oldalon elvesztették a szeretteiket....
Nem is rád céloztam
 
  • Tetszik
Reactions: Wilson
W

Wilson

Guest
Az ukrán fél felszólítja Törökországot, hogy zárja el a Dardanellákat Oroszországtól.

Forrás: Vaszilij Bodnar törökországi ukrán nagykövet a Twitteren

Szó szerint: „Felszólítom a török kormányt, hogy segítsen Ukrajnának.

Követeljük a Dardanellák bezárását.

 

gacsat

Well-Known Member
2010. augusztus 2.
16 696
14 667
113
Szerintem úgy vannak vele nekik is mindegy, ha kiáll a "világ" Ukrajna területi integritása mellett, ha nem, akkor ők is lerendezik a számlát... Tajvannal. Ez majd megadja a lökést az USA-nak is, hogy csak eggyel foglalkozhat, a kérdés csak az lesz, melyikkel fog tettekben foglalkozni, szerintem egyértelmű, hogy Tajvannal...
Hát, az amerikaiaknak most kellen partra szállni Taiwanon.