[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 119
45 441
113
Ennek az inváziónak a sikere az előkészítésen múlik.
A “naugye, megmondtam, hazudtak, már réges-rég készültek rá” azért érdekes, mert nyilván muszáj volt régóta alaposan rákészülniük a dologra.
Közben meg lehetett volna a másik oldalnak is esze, hogy ezt jobban átgondolva megpróbál kooperálni.
Ott volt a lehetőség.

Ukrajnát a Nyugat ültette fel, most már álságos a siránkozás.
Mondták, hogy a hadgyakorlat csak álca, de akkor miért nem voltak kooperatívak?
Erőből akkor politizáljunk, ha vannak tankjaink.
Putyinnak vannak tankjai.
Ezt is leírtam már, hogy Ukrajnának egyetlen opciója lett volna, ha még év elején - az oroszok előtt - elismeri a két szakadár köztársaság, és a Krím szuverenitását. Ezzel egy jóidőre kifoghatta volna a szelet Putyin vitorlájából. Putyinnak viszont teljesen nyilvánvaló volt, hogy ezt Zelenszkíjnek a hátországa sosem fogja megengedni.
De ha ezt teszi, akkor sem úszták volna meg 1-2 éven belül ugyan itt álltak volna, mint most.
A NATO jóelőre figyelmeztette, hogy tényleges csapatokat ne várjon. Egyáltalán nem voltak felültetve, csak a lila köd nem engedte nekik, hogy átlássák a saját rájuk kiosztott tragikus hős szerepet.
Így lett Zelenszkíjből (foglalkozása szerint) komikus hősből, tragikus.
Talán azzal is megmenthette volna az országát a jelenlegi helyzettől, ha lemond a 2 szakadár régió elismerésével egyidőben. Azzal még lehetett volna minimálisan manőverezni. De az orosz anyácska "ölelését" nem nagyon tudták volna akkor sem elkerülni - akármennyire is ez volt a cél.
 

Lelkeslaikus

Well-Known Member
2018. december 24.
705
2 999
93
Nagyon meglepet a támadás, mivel minden háborús retorika ellenére úgy véltem, hogy az oroszok "csak" lecserélték a zöld emberkéket és a szakadár fegyvereseket regurális erőkre és védelemre rendezkednek be. Kvázi Krím2.. Az, hogy a ukrajna teljes területén a légierő, légvédelem lőszerraktárak, talán erőművek ellen támadást intéztek azt nem gondoltam volna, ez hadüzenet nélküli háború. A NATO/USA/EU szerintem nem fog beavatkozni, de mindenféle szankció lesz. (Ilyenkor jó, hogy nem vették fel, nem is vehették volna fel ukrajnát a NATO-ba.
Szerintem nagy marhaság mindenféle reviziónalista törekvés, gondolkodás egyes magyar emberektől. Ukrajna területi egységének integritásáért kell kiállni egységesen, tárgyalásos szinten. (Az oroszok szerintem, max. az orosz lakta részeket akarják megszállni, bár szerintem még az is nagy falat nekik.)
Tegnap Benkő nyilatkozta, hogy nem küldünk fegyver, Ukrajnának (ellentétben más NATO országokkal). Okosan mondta, minek? Ez segít ukrajnán? Oroszország ellen? - Nem segit - szvsz minél gyorsabban megadnák magukat, minnél gyorsabban véget vetne a két fél annál kevesebb polgári és katonai áldozat lenne. A kérdés, hogy mi az oroszok célja? KIk és mikor ülnének le tárgyalni? Mert egy háborút akkor lehet befejezni, ha a résztvevők be akarják, és tudják miért is háborúznak. Az ukránok saját hazájukat védik. (mondjuk okosabb lett volna, a két keleti szakadár országrésznek félig-meddig autonomiat adni amiben meg is egyeztek az oroszokkal, de az Amcsik britek támogatására számítva Ők is a kardokat csörgették, a telefonok és tárgyalás helyett. Ez azonban nem jogosította fel Moszkvát egy másik ország megtámadására.
Kiváncsi vagyok mi lesz. Úgy gondolom a hazánk és a NATO biztonsága nincs veszélyben. Annyira van józan legalább a saját oldalunkon mindenki, hogy nem akar fegyveres összecsapást.
Kiváncsi vagyok a haditecnhikai, katonai vonatkozásokra. Olyan sivatagi vihar 2-nek tűnnek a légitámadások.
Volt hadüzenet. Putyin beszéde a szakik elismerése estéjén. Az teljesen egyértelműen az volt.
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 904
48 422
113
Ahogy telt az idő már egyre nehezebb volt elképzelni, hogy nem támadnak az oroszok, de ilyen átfogó támadásban nem is gondolkodtam. Pedig hadászatilag van benne logika az oroszok szempontjából. Külpolitikai megítélésben kevésbé, mert a világ így súlyosabbnak látja. Persze súlyosabb is.

Meg jöttek hírek orosz deszantosok bevetéséről is. Ami azért furcsa, mert kb csak oda érdemes ledobni őket, amit utána el is foglalnak. Hacsak nem van valami spéci kimenekítési terv.
Ha van egy kis eszük, a standupost, meg a sleppjét zsákban viszik ki, talán ezért kellenek a deszantosok.
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby

KZoli83

Member
2022. február 20.
36
99
18
Arra láttok esélyt, hogy csak a légicsapások terjednek ki a szakadár megyék határain túli repterekre azért, hogy az ukránok ne tudjanak válaszcsapást indítani és a szárazföldi csapatok megállnak a szakadár határokon? Vagy no chance? Itt a vége fuss el véle? Ukrajna (1991 - 2022)?
 

theo

Well-Known Member
2016. június 1.
2 334
9 634
113
Engem kicsit meglep, a mai hírekből az jön le, hogy a ruszkik is tudnak elképesztő professzionálisan hadat viselni.
Kicsit volt bennem ilyen, bevodkázva 100 vs 1 aztán ha van 20 halott, akkor na bumm, előre érzés.
Persze, ki tudja milyen szűrt híreket kapunk, de amit látni, abból marha gyors haladás és professzionalistás érződik.
 

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
21 188
13 468
113
Akit meglepett a támadás, arra a kiszabott büntetésem 50 fekvőtámasz, 100 felülés és 200 gugolás.
DE MOST AZONNAL!!!!
Úgy számoltam, hogy Putyin kb kivárja a téli olimpia végét. Ha már haverok Xi-vel, nem fog belerondítani a játékába, utánna meg azonnal indúlnia kell, ha el akarja kerülni a tavaszi olvadást.
 

eszena

Well-Known Member
2021. április 3.
899
3 230
93
Annyira kíváncsi lennék az okára. Miért van az, hogy a kifejezetten értelmes írásokat produkáló fórum társaim, akik (biztos vagyok benne) hozzászólásaik alapján intelligens emberek, itt a bizpolban. elmebeteg, tébolyult módon írkálnak? Sajna már szinte olvashatatlan ez a része htka.-nak.
 

KoviUbi

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 834
6 693
113
Arra láttok esélyt, hogy csak a légicsapások terjednek ki a szakadár megyék határain túli repterekre azért, hogy az ukránok ne tudjanak válaszcsapást indítani és a szárazföldi csapatok megállnak a szakadár határokon? Vagy no chance? Itt a vége fuss el véle? Ukrajna (1991 - 2022)?

Valószínűleg nem pusztul el Ukrajna, de amit eddig ismertünk koszfészket, azt el kell felejteni és új térképek kellenek majd. Kb az zajlik le most, mint aminek a SZU szétesésekor kellett volna.Ehhez kellett 30 év és több tízezer halott.
 

Centquri prime

Well-Known Member
2021. december 22.
4 915
24 603
113
Azok sem "baromsagok", maximum teged terhelt tul, mert nem voltal hajlando elgondolkozni kicsit sem, es az ellenvelemeny nem illett bele az itt szokasos szokasos macizok, meg hajraoroszozok sorba.
Min is kellene gondolkodni egy olyan kommenten, ami nem egyszerűen ignorál minden tényt, de masszívan rasszista, és még Hitler is azt mondta volna rá, hogy azért az ilyen szélsőséges véleményektől tartózkodjunk?
 

Tegin

Well-Known Member
2020. június 2.
399
1 332
93
Arra láttok esélyt, hogy csak a légicsapások terjednek ki a szakadár megyék határain túli repterekre azért, hogy az ukránok ne tudjanak válaszcsapást indítani és a szárazföldi csapatok megállnak a szakadár határokon? Vagy no chance? Itt a vége fuss el véle? Ukrajna (1991 - 2022)?
Lesz ukrajna, de olyan státuszban kb, mint Belarusz.
A déli-keleti területek pedig népszavazással különböző autonómia státuszokat kaphatnak.

- Mármint, ha az orosz tervek szerint alakulnak a dolgok.

+2, lehet nyugat ukrajna, /halics-lodoméria/ kicsit anakronisztikusan pedig esetleg az inverz Donbassz lesz.

Szerintem.
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby

Fade

Well-Known Member
2010. április 20.
3 665
3 515
113

Krím... sött az elémúlt 10év után mért lepett meg? Én értem Boki és a széles éljenzői tolják az agitpropot de az elmúlt 10év után ezt neked benyalni...

Az baromira mindegy mit akar az egyik fél, ha a másik megszállni. És Ukrajna nem az első és nem is az utolsó volt. Kövnek majd a lettek is csörgetik a kardot és háborút akarnak. Meg nem is léteztek soha. Ahogy az Ukránok is/sem.

Én ha tippelnem kéne Ukrajna egy jelentős része anektálva lesz, nyon meg lesz egy x méretű nyomoruságos bármikor anektálható Orosz bábállam vagy befagyott konfliktus. De aztán lehet egész Ukrajnát anektálják. Ekkor aztán Boki és a topik nagyja éljenezhet. Újra szomszédok vagyunk a Szu izé Oroszországgal.
Afelöl pedig senkinek ne legyen kétsége, hogy Ukrajna nem az első és nem is az utolsó volt. És direkt szomszédok vagyunk. Illetve leszünk.
 
W

Wilson

Guest
Z nap...


3034060_900.jpg



9 órakor.

1. Az orosz fegyveres erők aktívan pusztítják a repülőtereket, lőszerraktárakat, parancsnoki állásokat és más kulcsfontosságú katonai infrastruktúrát. Az orosz védelmi minisztérium azt állítja, hogy az ukrán légierő összes kulcsfontosságú repülőterét eltalálták. Azt is állítják, hogy a megmaradt hadihajókat megsemmisítették.

2. Az orosz fegyveres erők több területen is átlépték az ukrán határt. Az orosz védelmi minisztérium szerint az ukrán határőrök nem tanúsítanak ellenállást.
3. A DNR és az LNR hadseregei hivatalosan offenzívát indítottak a DNR és az LNR területeinek felszabadítására. Támadást hirdetnek Scsasztia ellen.

4. A CNN azt állítja, hogy Lukasenko tankjai behatoltak Fehéroroszországba. Az orosz tankok most 15-20 km-re vannak Harkovtól.

5. Ukrajnában statáriumot vezetnek be. A Nemzeti Gárda főhadiszállásának lerombolása megerősítést nyert. Ukrajnában a polgári védelmi rendszereket nagy késéssel indították be.

6. A Mariupol elfoglalásáról és az Odessza melletti ejtőernyősökről szóló információk, amelyeket mindkét fél terjesztett, jelenleg nem felelnek meg a valóságnak.

7. Az orosz védelmi minisztérium tagadja az Ukrajna által állított 1. repülőgép elvesztését.

8. Az Orosz Fegyveres Erők csapatai a Krímben Perekop és Csongar felé vonulnak. Tüzérségi tevékenységet jegyeztek fel. Támadó helikoptereket észleltek Armyansk felett.

9. Az USA és a NATO elítéli Oroszországot, és azonnali szankciókkal fenyegetőzik, valamint Ukrajnának nyújtott támogatással. Nem fognak közvetlenül Ukrajnáért harcolni.

10.A Rosaviation 12 repülőteret zárt be Dél-Oroszországban. A rubel jelentősen csökkent, és a hrivnya is. Az olaj ma emelkedik.

Mindent egybevetve, történelmi pillanatban élünk, amikor a körülöttünk lévő világ változik. Ez a változás és a világrend változásának korszaka.

Colonelcassad