[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Vogon

Well-Known Member
2021. május 13.
3 174
6 712
113
@Wilson t kérdezném, hogy még mindig tartja-e azt a véleményét, hogy Oroszország nem fogja átlépni az ukrán határt, mert neki csak az az érdeke, hogy a két Dombasz köztársaság bent maradjon Ukrajnában és blokkolja a NATO csatlakozását. És egyfajta előcsatározási puffer zónaként funkcionáljanak?
Még mindig igaz, hogy Oroszország sokkal többet vesztene egy háborúval, mint egy csődtömeg kis terület elfoglalását?
 

hlln

Well-Known Member
2019. május 17.
310
1 001
93
hogy lehet valaki ekkora hülye?

talán nem kellet volna:
  • elnyomni az ŐSHONOS kisebbségeket
  • megpróbálni felrúgni a regionális egyensúlyt és csatlakozni a NATO-ba+ EU
  • tönkretenniük a saját gazdaságukat
  • kiárusítani országukat
De Putyin a rossz fiú mert Majdan után 2022-ben beelégelt és befenyítette a pofátlan nyugatot. A mű ország, Ukrajna saját sírját ásta meg, bátorítva a nyugat által, s most egyedül belefeküdhet.

Ugyanolyan hülye dumát nyomsz teljesíthetetlen feltételekről mint amit a Szerbek+Oroszok nyomtak a lefizetett nyugati sajtóban a monarchia jegyzékéről.

Putyinnak mi köze van ahhoz, hogy Ukrajna hova tartozik? Vagy Magyarország? Vagy a balti államok? Elárulom - semmi.

Ezek az országok saját szuverén döntésük révén kezdték el a nyugati integrációt. Egyébként ha akarna akkor Oroszország is beléphetne az EU-ba és a NATO-ba...ja, csak ahhoz viselkedni kellene.

Emlékezz rá, hogyan alázott porig minden magyar amikor azzal kezdte a budapesti látogatását, hogy a könnyeit törölgetve megkoszorúzta a vörös csillagos, 56-ot ellenforradalomnak címkéző emlékművet szovjet hősi emlékművet, miközben nyíltan arról beszélt, hogy katasztrófa volt, hogy a Szovjetunió szétesett és nem az akkori viszonyok szerint fel van felosztva a régió.

Putyin és az orosz politikai elit teljesítménye közel a zéróhoz tendál. Kína szintű fejlődést kellett volna produkálniuk az elmúlt 20 évben azon a nyersanyagbázison és lehetőségeken amikkel Oroszország rendelkezik. Helyette egy zsugorodó, szürke, szomorú országot hagy majd maga után.

Egyébként ez sima kapuzárási pánik. Megöregedett és megbolondult a végére, még egy utolsó nagyot gurítani a vén marha.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 559
80 899
113
No, és akkor most hogyan tovább?

Csináljunk egy megelőző csapást az oroszokra? Komolyan kérdem, TE mit csinálnál ?!
Hogy látod a felelősségek megoszlását, CSAK az oroszok tehetnek mindenről?

Haditechnikában otthon vagy, kíváncsi vagyok ezt a helyzetet hogy látod? Merre tovább előre?
91ben az oroszok leálltak. A leszerelésért cserébe annyit kértek, hogy kopjanak le natoék róluk. Aztán jött Jelcin, és felbátorodtak. Aztán Putyin, és nem esett le, hogy le kellene állni.

Olvasni itthon a vadak, nézni a hír tv a mérvadó. A vadak minfent lehoznak, a Híren meg értelmes beszélgetések vannak.

Már elhangzott, hogy kéretik feltételekkel kezelni a nyugati és ukrán híreket, és mondta, hogy mondaná az oroszokat is, de onnan sok érdemi hír nem jön. :)
 
W

Wilson

Guest
Az oroszok megadásra szólítják fel a dél-ukrajnai Kígyószigeten szolgáló ukrán határőröket....

Forrás: Ukrajna Állami Határőrszolgálat

Az Ukrán Állami Határőrszolgálat szó szerint: "Két azonosítatlan célpont közelítette meg a Kígyószigetet. A megszállók megadásra szólítják fel az izmaili határőrség katonáit. Az agresszor a hajózás biztonságához tartozó nemzetközi kommunikációs csatornát használta".

 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby
H

Hummen23

Guest
Már bent lévő országokat nem fog tudni kimagyarázni a NATO-ból.
Hogy a már bent lévő csapatok kivonását el fogja tudni érni arra már komoly fogadásokat mernék tenni. Ez mondjuk bennünket nem érint. A lengyeleket, románokat igen.
De én "látok" olyan forgatókönyvet, amikor a lengyelek (IS) ebbe örömmel belemennek, mert kapnak ellentételezést. Ebbe most még ne menjünk bele, mert ez a kristálygömb még eléggé ködös... :)
Bennünket is ellentételezhetnének.
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 115
45 422
113
Erről írtam én is tegnap. Ez tűnik logikusnak.
Pedig nem az!
Putyin nem olyan hülye, hogy egy áskálódó, véresküt fogadó ellenséget hagyjon a határai mellett, amelyet később megintcsak ellene fordíthatnak.
Mert 10-15 év múlva lesz megint egy Majdan, és akkor megint egy acsarkodó szomszéddal lesz több, akinek lesznek nemzetiségi elemei az akkorra már Orosz területeken. Ez szabotázst és terrort szülne.
Emiatt nem akarnak a közel-keleten önálló Krudisztánt a jelenlegi birtokló országok.
Sokkal hatékonyabb, ha saját területen belül a saját belügyi erőkkel tartják sakkba az egész ukrán nemzetisét.
 

Ooorky

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
9 779
44 959
113
Emlékezz rá, hogyan alázott porig minden magyar amikor azzal kezdte a budapesti látogatását, hogy a könnyeit törölgetve megkoszorúzta a vörös csillagos, 56-ot ellenforradalomnak címkéző emlékművet szovjet hősi emlékművet,

Főleg mivel a ismeretlen katona sírját koszorúzta meg ami a 2. világháborúban meghalt szovjet katonáknak állít emléket...
Ennyire bénán ne hazudozzatok.
 

Fade

Well-Known Member
2010. április 20.
3 665
3 515
113
Már bent lévő országokat nem fog tudni kimagyarázni a NATO-ból.
Hogy a már bent lévő csapatok kivonását el fogja tudni érni arra már komoly fogadásokat mernék tenni. Ez mondjuk bennünket nem érint. A lengyeleket, románokat igen.
De én "látok" olyan forgatókönyvet, amikor a lengyelek (IS) ebbe örömmel belemennek, mert kapnak ellentételezést. Ebbe most még ne menjünk bele, mert ez a kristálygömb még eléggé ködös... :)

Meg fogják próbálni.
Lengyelek... az US... "csapatok"ban látja azt, hogy ha vmi történik akkor US 100% belép a háborúba. Ilyen garanciát épeszű Lengyel vezetés nem fog eldobni. A történelmük és Ukrajna után főleg nem.
A történtek majd választások után a magyar kormány külpolitikáját is át fogja alakítani. Ukrajna után nincs különutas lehetőség.
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 904
48 419
113
Mint tudjuk Kádár elvtárs hívta be a szovjet csapatokat a fasiszta ellenforradalmi huligánok által okozott felfordulás miatt békét teremteni.
És nem elfelejteni, hogy Putyin Magyarország NATO (és tán EU) tagságát is megkérdőjelezte. (97 előtti állapot visszaállítása)

273730417-311411211049184-2232969825509801201-n.png
Kérlek fejezd ezt abba.
 
W

Wilson

Guest
@Wilson t kérdezném, hogy még mindig tartja-e azt a véleményét, hogy Oroszország nem fogja átlépni az ukrán határt, mert neki csak az az érdeke, hogy a két Dombasz köztársaság bent maradjon Ukrajnában és blokkolja a NATO csatlakozását. És egyfajta előcsatározási puffer zónaként funkcionáljanak?
Még mindig igaz, hogy Oroszország sokkal többet vesztene egy háborúval, mint egy csődtömeg kis terület elfoglalását?
A tények önmagukért beszélnek, de ha elolvastad leírtam már egy párszor, hogy tévedtem az orosz invázióval kapcsolatban, de szerintem te is jobban örülnél most ha inkább nekem lett volna igazam...

Azt pedig hogy mit veszít vagy nyer ezzel a háborúval azt majd az idő dönti el ....
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 559
80 899
113
"Csak hadgyakorlat, 20-a után hazamennek..."

Figyusz, unalmas a hazudozásod, de nagyon.
Honnan is ismerhetnéd te a tervet? Te csak a szar propagandát tolod.
Nem volt tervben a háború. Amikor felröppent az ukrán atom, este azonnal beszélt a tvben Putyin és indult be a történet. Sejteni lehetett, amikor az olik menekülni kezdtek, de nem én választottam helyi kutyapárti elnököt, hanem az ukrik.
 

eszena

Well-Known Member
2021. április 3.
899
3 230
93
Nem racionális a támadás. Oroszországnak sokkal nagyobb problémát okoz hosszú távon. Ráadásul most Putyin belpol rendszere sem volt akkora szarban, hogy el kellett volna terelni a figyelmet. A kérdés, hogy mi a cél, és a szárazöföldi akciók földrajzi kiterjedésének hol lesz vége?
Amennyiben kizárják Oroszországot a nemzetközi bankrendszerből, és nem veszik a foszilis energiahordozóit, megnyekken a gazdaságuk nagyon. A kérdés, meddig megy el szakciókkal a nyugat+japán+Ausztrália. Atom nagyhatalmat nagyon hergelni nem lehet, mégha ennek bevetése is sem lenne eléggé távolinak tűnik jelenleg.
Ukrajna az nem két kis tartomány, amiről azt sem tudják, hogy hol van az amerikai és eu átlagpolgár, nlhány számukra semmitmondó városnévvel.
A fontos kérdés KÍNA! Vele éltben tudják tartani a gazdaságukat az oroszok. (Hosszú távú szerződések az energiahordózókra stb.)
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
4 780
26 881
113
Zelenszkij Bidennel beszélget telefonon, miközben háború van.
Ezek tényleg nem látják, hogy odatolták őket pofozógépnek?
Mmint Biden (az amcsik) Zelenszkijt és az ukránokat? Mondjuk Szakaasvili is hogy rágta a nyakkendőjét, és aztán még kormányzó is lett. Mondjuk nem a saját országában...
 

hlln

Well-Known Member
2019. május 17.
310
1 001
93
Főleg mivel a ismeretlen katona sírját koszorúzta meg ami a 2. világháborúban meghalt szovjet katonáknak állít emléket...
Ennyire bénán ne hazudozzatok.
Te ne hazudjál a magyarok pofájába:

A parcellában a II. világháborúban elesett szovjetek emlékére van 1944-es és 1945-ös rész is, de visszakerültek azok az 1956-os, vörös csillagos obeliszkek is, amik az 56-os forradalomra ellenforradalomként hivatkoznak, és a forradalom elleni harcban elhunyt szovjet katonáknak állítanak emléket.

4bb0fc6bbcb1df6ab85db0e90341326ba88d3959.jpg


Miközben a putyini orosz állami tévé CIA ügynökök és fasiszták által szervezett eseményként emlékezik meg mindenben évben 1956-ról. Van bőr a képeden...