Ami különös, hogy a nagy vonuló helikopterekre rálőnek, ezek valahogy túlélik, de nincs utána biztosítás, ami kigyomlálja az ellenállást.
A netes videók szemszögéből ez a nagy attrakció olyan, mintha csak fél szívvel lenne végrehajtva.
A sebesség a lényeg jelenleg.
Ha jól értem, akkor jelenleg a fő melót a légimozgékony alakulatok végzik a stratégiai pontok elfoglalásával.
Később majd beérik őket a páncélos, és tüzér alakulatok is.
Na ezért nem volt sosem komoly akadály a raszputyica az oroszok szempontjából - még ha dezinformációs céllal be is dobtak pár felvételt elásott járművekről. És itt jön majd képbe a hazai beszerzések fontossági sorrendje.
És itt jön képbe az az elmélet, amit
@molnibalage , vagy
@rudi hangoztat, hogy sosem szabad helikoptert harcok közelébe engedni.
Igen rohadtul meglesznek a veszteségek, de sokkal kisebbek lesznek, mintha belegyalogolnának egy megerősített védelembe a szárazföldi csapatok.
Pontosan erről beszéltem, amikor a korábban leírtam a légimozgékony csapatok várható orosz alkalmazását.
Egy olyan jellegű változó harcértékű haderő ellen, mint az ukrán, igen hatékony módszer lehet ez.
Nem volt túl nehéz ezt megjósolni, tekintve, hogy mekkora és milyen légideszant gyakorlatokat csináltak az évek során az oroszok.