[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

gorkamorka

Well-Known Member
2021. május 13.
1 299
2 216
113
Az én véleményem. Lehet szeretni, utálni, leszarom.

Azt először is leszögezném, hogy az ukránok 1000x-esen is megérdemlik, hogy jól elverjék őket. Viszont:
Szerintem putyin az utóbbi idők legostobább orosz politikusa. Az egész támadás csak egy gyerekes, sértődött vendetta, semmi több. Az oroszok ezzel csak veszthetnek, még ha katonailag győznek is.
Két lehetőségük van, az egyik hatalmas vereséggel fog járni az oroszok számára, a másik meg még nagyobbal:
1,
Minél hamarabb elfoglalni ukrajna teljes területét, majd beolvasztani oroszországba. Hatalmas vereség lesz mégis, mivel a nyugati szankciók garantálják hogy oroszország pár évtizeden belül egy izolált, koldusszegény, visszamaradott ország lesz. Cserébe az egyetlen dolog amit putyó kap, hogy ukrajna nem lesz NATO tag. Megérte?
2,
Folytatják az oroszok az eredeti tervet, ukrajnát megbüntetik, majd visszavonulnak a DNR/LNR határai mögé. Ez még nagyobb vereség, mivel a nyugati szankciók garantálják hogy oroszország pár évtizeden belül egy izolált, koldusszegény, visszamaradott ország lesz. Plusz ukrajna garantáltan NATO tag lesz, ezt már Orbán sem fogja tudni megakadályozni, egyszerűen túl nagy lesz a nyomás rajta. És ami még rosszabb putyó számára, hogy pár évtizeden belül ukrajna amerikai pénzből újjáéled, az átlag ukrán bár nyugati rabszolga lesz, mégis messze jobban fog élni, mint az átlag orosz. Megérte?

Egyetlen kiút talán lenne az oroszoknak, de hatalmas megalázással járna. Putyint és közeli támogatóit eltenni láb alól, majd az új orosz kormány azonnal visszavonná a csapatokat ukrajna és a DNR/LNR teljes területéről, és bocsánatot kérne + kártérítést fizetne. A legdurvább nyugati szankciókat ezzel talán elkerülnék, oroszország megmaradna többé-kevésbé élhető országnak.

Sajnos ezzel beigazolódott a nyugati (amerikai) hisztériakeltés az orosz támadással kapcsolatban. Annak ellenére is, hogy a nyugat provokálta ki. Az amerikaiak győzelme így teljes: most már mindenhol aggresszorként tekintenek oroszországra, egy izolált, kiközösített állam lesz, ami pár évtizeden belül gazdaságilag összeomlik. De milyen lehetőségeik is lettek volna az oroszoknak a nyugati provokációkkal szemben? Nagyon egyszerű. Egyrészt nem kellett volna elismerni a DNR/LNR-t független államnak. Másrészt, egy valóban békefenntartó, gyenge orosz egységet azért oda kellett volna küldeni, megakadályozandó az ukrán támadást. Ezzel a NATO-ból hülyét lehetett volna csinálni, a fél világ rajtuk röhögött volna. És ennyiből még nem lettek volna gazdasági szankciók. Közben a NATO bővítést mi továbbra is meg tudtuk volna akadályozni.

Még egy pár gondolat Magyarországra nézve. Jelenleg a hivatalos állás az, hogy maradjunk ki az egészből. Nem fogunk tudni. Egyrészt amit már említettem, ha a 2-es forgatókönyv valósul meg, akkora nyomás lesz rajtunk, hogy nem fogjuk tudni megakadályozni ukrajna NATO tagságát. Ez a kárpátaljai magyarok tragédiája lesz.
Másrészt, bizony mi is meg fogjuk érezni az oroszok elleni nyugati szankciókat. A gazdaság számára nagy csapás lesz az orosz kapcsolatok megszűnése. És ami még enél is rosszabb, esélyes, hogy érinteni fogja Paks 2-t, és a gázszállítást is. Ebből még gazdasági összeomlás is lehet. Köszönjük mindezt neked putyó, hogy rohadnál meg! Remélem a pokolban fogsz égni ezért!
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 869
81 479
113
A mai nap legfontosabb hírét senki sem posztolta, ahogy látom...

Ukránok megtámadták, Tocska-U-t lőttek ki a Rosztov mellett található MIllerovo légibázisra.

BdrLHFOiNXo.jpg

23goGg84G5w.jpg

 

434 Hungaria

Well-Known Member
2022. február 24.
106
936
93
Akkor komoly bajban vannak az oroszok, mert összesen (!) van 115 aktív gépük... Ebből egy már biztosan megsemmisült.

Honnan tudod?
Honnan tudod, hogy nincs még Szibériában 200 ?
Mert nem írja a wikipedia ?

Bekéne fejezni ezt a teóriagyártást meg ezt a "roma jósasszony" tempót mert nagyon röhejesen néz ki, amit itt egy-két ember levág.

Szorítkozzunk a tényekre...sokkal komolyabb embernek fogunk tűnni, hidd el.
Egyesek márt itt az európai jobboldal bukását vizionálják, de miért is ? Mert 10-20 ezer orosz katona nem gépelte le az első nap a 40 milliós, 600 ezer km2-ű Ukrajnát, amit az egész NATO pumpált fegyverrel az elmúlt években ? Most ez komoly ??

Srácok... térjetek már észhez...
 

Centquri prime

Well-Known Member
2021. december 22.
4 915
24 604
113

Természetesen az orosz támadás semennyire se halad, tiszta kudarc.


Egy hete: oroszország nagy árat fog fizetni emberéletben ha támad
3 napja: oroszország megbánja hogy fenyegeti ukrajna területi épségét
Tegnap ilyenkor: a győzelem a miénk lesz
Ma: figyu léégyszíí tárgyaljatok
 

grigorij3

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 481
19 344
113
"... az ejtőernyősök új parancsot kapva távoztak a színhelyről, és másodlagos célpontok ellen küldték őket. Lehet, hogy pont ők intézték ezt a beszivárgó műveletet is."
Reggel pont ezt írtam, hogy az a bizonyos "a VDV életben maradt tagjai az erdőbe menekültek" ukrán narratíva inkább azt takarja, hogy új parancs alapján más feladatra vonultak el.
 

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 366
30 872
113
Putyin már mindenkitől fél, mert nyomást gyakoroltak rá, hogy indítsa el a háborút.
És gondolod, hogy ha közelebb ül, mint eddig, akkor átharapja a torkát? Leszúrja golyóstollal? Elvágja egy lap szélével? Leönti "teával"? De egyébként simán lehet elővigyázatosság, paranoiai. Ennek is megvannak a szláv hagyományai.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 071
83 373
113
Ez Orbán csalódása. Az viszont Putyin csalódása, hogy Orbán/Szíjjártó tényleg el próbálták hitetni Oroszországgal, hogy folytassák azokat a tárgyalásokat a Nyugattal, amelyeknek semmi eredménye nincs Oroszország számára. És hogy a Fidesz komolyan vette, hogy Oroszország ebbe belemegy, amikor nyilvánvaló, hogy így nem oldódott volna meg Oroszország problémája. Ez valahol pedig Oroszo. számára sértő.
Ha az első napot nézzük, tényleg az van, hogy nem volt betervezve az invázió. Mert ennek pont nincs értelme ami zajlik. Se a haditechnika, se a célok nem magasröptűek. Putyin holmi szuperfegyverekről, legmodernebb haditechnikáról beszélt pár napja. Az egyelőre sehol. Tehát, ez egy hirtelen döntés is lehetett. Pl. kaptak garanciát az USAtól, vagy a Kínaiaktól, vagy mindkettőtől. Ki tudja? Aztán belevágtak, de ez eddig nagyon se nem grúz, se nem kazah. Mintha a kis szír alapokat ukrán méretekbe öltötték volna, és azért ennyi, az annyi (+LNR+DNR).

És mindig van egy utolsó lehetőség a békére. Volt már erre példa, pl. 1962ben. Ott Kennedy jobban pókerezett, mint a parasztgyerek. Itt most egy szenilis vén fasz és bandája, Pelosikkal, akik azt se tudják, hogy Ukrajna v. Magyarország, Scholzokkal, Macronokkal (akik közül Macron egy világítótorony a sok sötét között) áll szemben egy ex-KGBssel, egy sunyi, dörzsölt fickóval. Aki nem úgy fickó, mint Rutte ..., hanem tökösebben, eszesebben viszonyul a reálpolitikához, mint bárki más aki hatalmon van.

Van x beruházásunk az oroszokkal. Pl. gáz, pl. Paks 2. A hülye EU tuti ki fogja ütni mindkettőt. Ha ezt a választások előtt teszi, és azelőtt fogja ..., és te nem szavazod meg, akkor megszopod. Ha megszavazod, akkor utána szopod meg.

A te arcod ilyen állapotban milyen lenne? Főleg, hogy mellé kárpátaljai menekültek és egyéb menekültek tízezrei várhatóak, hacsak ez a szar a hétvégén nem ér véget?
 

sidewinder12

Well-Known Member
2016. október 11.
1 626
9 020
113
Ha Putyin bukik, Orbán is bukik, idehaza az atlantista erők kerülnek hatalomra a woke-baloldallal karöltve, ezt már írtam.
Hanem az atlantisták, felbátorodva az oroszok bukásán, bevonulnak Ukrajnába, mint 1941-ben a németek oldalán.
Viszont az oroszoknál a koncentrált Putyin-hatalom helyébe akár egy agresszívabb erőtér is kerülhet, aki már bátrabban nyúl a dolgokhoz.
Akár az atomhoz is.
Nem biztos ez a forgatókönyv, mert akár Navalnij is kijöhet a börtönből és visszahozhatja a Jelcin-korszakot.
Hanem, ha az orosz majd újra ellentámad, akkor (kis képzavarral élve) megint a Don-kanyartól fognak minket hazakergetni.

Röviden: a mi célunk, hogy több expedíciós háborúba ne keveredjenek a katonáink, de ha most az orosz nem győz, akkor ez újra bekövetkezhet.
Nem kell rögtön ilyen sötéten látni a dolgokat. Az tény, hogy az oroszok lényegesen jobban kitárazhattak volna például Kalibr rakétákból. Mindent szét kellett volna szedjenek, lenullázzanak még a földön. Mert látni sok videót, a robotrepülőgép támadásokkal lerombolt légibázisokról, radarokról. Viszont ez még mindig kevés volt. Aztán utána elindulni. A strat légierő is hiányzik, pedig ők még "otthonról" is tudtak volna dolgozni. Persze ha igaz, hogy ott most minden gép éles nukleáris fegyverzettel járőrözik, az elég baljós.
 

kriss02

Well-Known Member
2021. szeptember 13.
1 224
2 373
113
Honnan tudod?
Honnan tudod, hogy nincs még Szibériában 200 ?
Mert nem írja a wikipedia ?

Bekéne fejezni ezt a teóriagyártást meg ezt a "roma jósasszony" tempót mert nagyon röhejesen néz ki, amit itt egy-két ember levág.

Szorítkozzunk a tényekre...sokkal komolyabb embernek fogunk tűnni, hidd el.
Egyesek márt itt az európai jobboldal bukását vizionálják, de miért is ? Mert 10-20 ezer orosz katona nem gépelte le az első nap a 40 milliós, 600 ezer km2-ű Ukrajnát, amit az egész NATO pumpált fegyverrel az elmúlt években ? Most ez komoly ??

Srácok... térjetek már észhez...
Ez nem teória gyártás, minden forrást átnéztem, nincs több aktív (!) belőle 120-nál. Ne hülyéskedj, hogy tudnának egy több száz darabos aktív flottát fenntartani? Oo. nem az USA... Oo. katonatonai költségvetése a 70 milliárd dollárt sem haladja meg, és ebből kell mindenre pénzt szánni, többek között a nukleáris arzenálja is...
 
  • Tetszik
Reactions: Nagy Csaba

Raszputyin

Well-Known Member
2022. február 20.
1 587
4 826
113
És gondolod, hogy ha közelebb ül, mint eddig, akkor átharapja a torkát? Leszúrja golyóstollal? Elvágja egy lap szélével? Leönti "teával"? De egyébként simán lehet elővigyázatosság, paranoiai. Ennek is megvannak a szláv hagyományai.

Kár, hogy elgunyoroskodod. Én nagyot nyeltem, amikor megláttam, hogy már a sajátjait is hosszú asztalhoz ülteti. Ez az jelenti, hogy eltávolodott tőlük, lélekben és fizikailag is.
Ő még mindig Lisszabontól-Vlagyivosztokot akarna, miközben már a sajátjai közül is egyre többen követelnek Szovjetuniót.
 

grabo112

Well-Known Member
2011. október 15.
1 377
3 505
113
A mai nap legfontosabb hírét senki sem posztolta, ahogy látom...

Ukránok megtámadták, Tocska-U-t lőttek ki a Rosztov mellett található MIllerovo légibázisra.

BdrLHFOiNXo.jpg

23goGg84G5w.jpg

Hallatlan! Az ENSZ BT-t azonnal tessék öszehívni, mert az ellenség visszalő!
Van az ukránokban spiritusz!
Már ha ez nem csak egy újabb hangulatjavító fake news az ukránoktól.
 

grigorij3

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 481
19 344
113
Egyébként visszaolvasva a tegnapi eseményeket, pusztán szakmai szempontból: ennél nagyobb eredményeket hogyan lehetett volna elérni? Egy Ukrajna méretű országban kiemelt célpontok támadásához csak a technikai felfejlődés több napot vesz igénybe, főleg, ha szórvány ellenállás is mutatkozik a felvonulási területen. Csak, szólok, hogy amíg valaki fel nem találja a teleportálást, addig a világ minden hadseregének időre van szüksége a nagyobb mennyiségű tűzerő és páncélos technika mozgatásához... Az első komolyabb eredmények szerintem vasárnapra várhatók, addig talán ne követelőzzünk...