[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 585
63 967
113
Mit gondoltatok? Hogy Viktor volt, Viktor, van, Viktor lesz?
Ö is csak egy politikus, aki elkopik, kifàrad, elbasz dolgokat stb.
Lesz utána is élet....
De milyen... meg ha 10 eve van... amit o kapott, kap azt ki viselne el? Talan Peti tovabbviszi, de o nagyon ugyesen tolja azt amit most. Mondj valakit aki ertelmileg, tapasztalatbanezen a szinten van a masik oldalon. Szineszek nem jatszanak...
 

sidewinder12

Well-Known Member
2016. október 11.
1 589
8 710
113
A DCS-el készült Szu-35 lelövése kamu videónak voltak előzményei. Azok legalább valós videók összevágásából készült.
Például ez:
 
  • Vicces
Reactions: Törölt tag 1586

12delta

Well-Known Member
2014. december 6.
994
1 529
93
FMcA1gNWYAACd9i



FMcA0BpXMAoGRUe
 

rm40

Well-Known Member
2013. február 23.
1 600
3 236
113

eszena

Well-Known Member
2021. április 3.
899
3 230
93
Bocsi , csak nem tudok minden hozzászólást visszaolvasni, Csernobilt valóban azért kellett elfoglalni mert piszkos bombát akartak csinálni az ukik?
 
  • Tetszik
Reactions: LMzek 2.0

kétkedő

Well-Known Member
2021. január 9.
2 973
17 187
113
Nem kell nukleáris erővel visszavágni. A tényleges nukleáris háború az oroszokat is kicsinálja, azt nyilván csak akkor választanák, ha az ő területi épségüket fenyegetnék.

Európát nukleárisan bombázni azért kicsit erős lenne, és ne felejtsd el, hogy az orosz népnek is be kell adni, hogy miért lövik Varsót atommal. Arról nem is beszélve, hogy ha rossz irányba fúj a szél, akkor Moszkva is kap belőle tisztességesen. Ha jó irányba fúj a szél, akkor csak a skandinávok, vagy Európa másik fele hal bele. Biztos jó ötlet a németek mellett atomot robbantani?

Azt gondolom, Ukrajnát relatíve könnyen eladta Putyin. Lengyelországot messze nem lehet ilyen könnyen lenyomni a világ torkán. Ennyi erővel Kínának is nekimehetne azzal a felkiáltással, hogy "ne lőj vissza, mert megy az atom". Mégsem csinálja...
Nem a városokra gondoltam, hanem repterek, kaszárnyák, gyülekezési pontok, vezérkari és irányítási központok. Vagyis tisztán katonai célpontokra!
 

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 366
30 869
113
ha gépelékerülsz neki tudnál álni összerakni egy térképet neked ez sima liba az eddigiek alapján.
és talán normalizálódna a forum is.
mert nem állapot hogy az 1/3 politizál 1/3 ad lelécel 1/3 ad követné az eseményeket de minden mást olvas csak a lényeget nem.

más konfliktusoknál olyan szépen szokott menni hogy országos médiák jöttek infojért ... most meg a nagy semmi. kb csak a vagdalkozás.
Lehet ezt követni. Pár oldalt kell folyamatosan követni. Annál jobban meg úgy sem tudod, mint amennyit a -napi hivatalos nyilatkozat mellett- a lakosság feltesz kaputelefon minőségben. Azonban az egymás politikai körbeszexualizálását valóban mellőzni lehetne.
Az információk, megosztások meg nem annak szólnak, akik ezért elvileg fizetést kapnának, hanem a "szakértő közönségnek".
 
  • Tetszik
Reactions: zsolti

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 585
63 967
113
Régóta mondom, hogy ha Putyin beleállt ebbe a háborúba, akkor lehetséges, hogy a NATO keleti tagjainak egy részét is lerendezi, totális atomháború kilátásba helyezése mellet (amit már nem mellékesen be is jelentett, ti. hogy aki beleszól, olyan választ kap, amilyent a történelem még nem látott).
Persze ezt az árat egyik Nyugati állam sem hajlandó megfizetni a mélyen lenézett - és szerintük mai napig keleti vonzódású és barbár - K-Európáért.
Lehet, hogy ez az ukrán háború csak egy terelés? És arra jó az Ukrajnában - egy napja - előadott tököléssel mutatott "gyengeség", hogy ennek ürügye alapján még több csapatot felvonultassanak a nyugati határon? Majd meglátjuk.

Hogy egy Lo. és Ro. legyalulása esetén mi lesz a NATO-val, hát az az USA-t annyira érdekli, mint a Dél-amerikai katonai szövetség létrehozásának fontossága. Van helyette más egy fontosabb régióban (Távol-keleten). Most az a USA prioritás, nem Európa (az lerendezi önmagát a sok LMBTQ-val és szankcióval, csak hagyni kell). Európa újból sok kis nemzetállamból fog állni, akik egymást fogják sakkban tartani az USA és Oo. felügyelete mellett.
Egyébként ezt a forgatókönyvet kezdik kapizsgálni a nyugat-európai középhatalmak is.
Nem véletlen volt a Brexit, ugyanis Anglia továbbra is tényező akar maradni, még ha az USA árnyékában is.
A Farncuzok is vakaróznak, ide oda rohangálnak, EU vezetésére tőrnek (amit az USA készségesen támogatni fog a németek ellenében) és hogy erőt is mutasson, holmi csapatokat küld Ro-ba.
Németország azt sem tudja, hogy fiú-e vagy lány, illetve, hogy mit tegyen (de azt érzi, hogy megint az ő bőrére megy a játék).

Nagyon megállapodás szaga van ennek az egésznek. Biden vigyorog, súlyos szankciókat (SWIFT letiltás) mellőzi. Csapatokból is csak annyit tart errefelé, hogy ne mondják, hogy az USA nincs itt, de egyébként semmire sem elegek egy orosz invázió esetén.
Ha komolyan gondolná az oroszok megállítását, akkor nem kellene-e már most átcsoportosítana 2-300 ezer katonát, meg vagy 5 anyahajót?
Lehet, hogy tényleg életbe léptetik a Huntington vonalon futó nyugat-kelet határt? Ezért idegesek a románok?
Aztan rajtunk mit rendez le? Csak torolkozoink vannak az ukranokhoz kepest is. Majd integetunk veluk mint a csehek, aztan kimennek ugyis ugyanugy mintha harcolnank.
 
  • Tetszik
Reactions: luperator

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 585
63 967
113
Alapvetően igazad van, azonban az orosz VDV erők jelentős hányada gépesített. Az oroszok számos páncélozott eszközt fejlesztettek ki a légideszant erők számára
BMD-2-column.jpg

BMD-2
BMD-4-BTR-D-2-S9-Nona.jpg

Orosz VDV ejtőernyősök BMD-4 harcjárművek, BTR-D páncélos szállítójárművek és 2S9 önjáró aknavetők
2-S25-t-zel.jpg

Sprut-SD önjáró páncéltörő ágyú
Jo de ezek Trabantok csak. Nulla pancelvedelem. Mozog neha meg lo neha, de kb ugyanaz mint feldobni valamit a pick up platora...