[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

kétkedő

Well-Known Member
2021. január 9.
2 191
9 969
113
Nem kell nukleáris erővel visszavágni. A tényleges nukleáris háború az oroszokat is kicsinálja, azt nyilván csak akkor választanák, ha az ő területi épségüket fenyegetnék.

Európát nukleárisan bombázni azért kicsit erős lenne, és ne felejtsd el, hogy az orosz népnek is be kell adni, hogy miért lövik Varsót atommal. Arról nem is beszélve, hogy ha rossz irányba fúj a szél, akkor Moszkva is kap belőle tisztességesen. Ha jó irányba fúj a szél, akkor csak a skandinávok, vagy Európa másik fele hal bele. Biztos jó ötlet a németek mellett atomot robbantani?

Azt gondolom, Ukrajnát relatíve könnyen eladta Putyin. Lengyelországot messze nem lehet ilyen könnyen lenyomni a világ torkán. Ennyi erővel Kínának is nekimehetne azzal a felkiáltással, hogy "ne lőj vissza, mert megy az atom". Mégsem csinálja...
Nem a városokra gondoltam, hanem repterek, kaszárnyák, gyülekezési pontok, vezérkari és irányítási központok. Vagyis tisztán katonai célpontokra!
 

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
9 900
26 025
113
ha gépelékerülsz neki tudnál álni összerakni egy térképet neked ez sima liba az eddigiek alapján.
és talán normalizálódna a forum is.
mert nem állapot hogy az 1/3 politizál 1/3 ad lelécel 1/3 ad követné az eseményeket de minden mást olvas csak a lényeget nem.

más konfliktusoknál olyan szépen szokott menni hogy országos médiák jöttek infojért ... most meg a nagy semmi. kb csak a vagdalkozás.
Lehet ezt követni. Pár oldalt kell folyamatosan követni. Annál jobban meg úgy sem tudod, mint amennyit a -napi hivatalos nyilatkozat mellett- a lakosság feltesz kaputelefon minőségben. Azonban az egymás politikai körbeszexualizálását valóban mellőzni lehetne.
Az információk, megosztások meg nem annak szólnak, akik ezért elvileg fizetést kapnának, hanem a "szakértő közönségnek".
 
 • Tetszik
Reactions: zsolti

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
26 763
50 148
113
Régóta mondom, hogy ha Putyin beleállt ebbe a háborúba, akkor lehetséges, hogy a NATO keleti tagjainak egy részét is lerendezi, totális atomháború kilátásba helyezése mellet (amit már nem mellékesen be is jelentett, ti. hogy aki beleszól, olyan választ kap, amilyent a történelem még nem látott).
Persze ezt az árat egyik Nyugati állam sem hajlandó megfizetni a mélyen lenézett - és szerintük mai napig keleti vonzódású és barbár - K-Európáért.
Lehet, hogy ez az ukrán háború csak egy terelés? És arra jó az Ukrajnában - egy napja - előadott tököléssel mutatott "gyengeség", hogy ennek ürügye alapján még több csapatot felvonultassanak a nyugati határon? Majd meglátjuk.

Hogy egy Lo. és Ro. legyalulása esetén mi lesz a NATO-val, hát az az USA-t annyira érdekli, mint a Dél-amerikai katonai szövetség létrehozásának fontossága. Van helyette más egy fontosabb régióban (Távol-keleten). Most az a USA prioritás, nem Európa (az lerendezi önmagát a sok LMBTQ-val és szankcióval, csak hagyni kell). Európa újból sok kis nemzetállamból fog állni, akik egymást fogják sakkban tartani az USA és Oo. felügyelete mellett.
Egyébként ezt a forgatókönyvet kezdik kapizsgálni a nyugat-európai középhatalmak is.
Nem véletlen volt a Brexit, ugyanis Anglia továbbra is tényező akar maradni, még ha az USA árnyékában is.
A Farncuzok is vakaróznak, ide oda rohangálnak, EU vezetésére tőrnek (amit az USA készségesen támogatni fog a németek ellenében) és hogy erőt is mutasson, holmi csapatokat küld Ro-ba.
Németország azt sem tudja, hogy fiú-e vagy lány, illetve, hogy mit tegyen (de azt érzi, hogy megint az ő bőrére megy a játék).

Nagyon megállapodás szaga van ennek az egésznek. Biden vigyorog, súlyos szankciókat (SWIFT letiltás) mellőzi. Csapatokból is csak annyit tart errefelé, hogy ne mondják, hogy az USA nincs itt, de egyébként semmire sem elegek egy orosz invázió esetén.
Ha komolyan gondolná az oroszok megállítását, akkor nem kellene-e már most átcsoportosítana 2-300 ezer katonát, meg vagy 5 anyahajót?
Lehet, hogy tényleg életbe léptetik a Huntington vonalon futó nyugat-kelet határt? Ezért idegesek a románok?
Aztan rajtunk mit rendez le? Csak torolkozoink vannak az ukranokhoz kepest is. Majd integetunk veluk mint a csehek, aztan kimennek ugyis ugyanugy mintha harcolnank.
 
 • Tetszik
Reactions: luperator

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
16 962
22 069
113
FMcA1gNWYAACd9iFMcA0BpXMAoGRUe
na ezt a térképet kapásból javíthatnánk aktualizálhatnánk. Sumy kapitulált.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
26 763
50 148
113
Alapvetően igazad van, azonban az orosz VDV erők jelentős hányada gépesített. Az oroszok számos páncélozott eszközt fejlesztettek ki a légideszant erők számára
BMD-2-column.jpg

BMD-2
BMD-4-BTR-D-2-S9-Nona.jpg

Orosz VDV ejtőernyősök BMD-4 harcjárművek, BTR-D páncélos szállítójárművek és 2S9 önjáró aknavetők
2-S25-t-zel.jpg

Sprut-SD önjáró páncéltörő ágyú
Jo de ezek Trabantok csak. Nulla pancelvedelem. Mozog neha meg lo neha, de kb ugyanaz mint feldobni valamit a pick up platora...
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
20 007
59 737
113

Ilyet ált. hatalmas támadás előtt szoktak ...
Így viszont logikus, hogy miért csak ennyi ment. Erre mentek rá, hogy mivel senki se segít, rájöjjenek, hogy vége. Ha szombatig nem adják meg magukat tényleg jön az elrettentés, és nem fogják megadni csak vasárnap. Akár olyan is lehet a szakikkal, hogy megígérték nekik, beviszik Kijevbe a háborút, hogy érezzék az ukránok, mit éltek át 8 éven keresztül.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
45 645
66 206
113
Az ukrán fegyveres erőknek nem sikerült kiszorítaniuk a tegnap leszálló orosz VDV-s csapatokat Gostomelban.

Erről Borisz Rozsin katonai megfigyelő számol be tg csatornáján.

„ z előrenyomuló gépesített oszlopok csatlakoztak a gostomeli ejtőernyősökkel. A férfiak kemények – több mint egy napig ellenálltak” – írja Borisz Rozsin katonai megfigyelő.

Ugyanezt az információt erősítette meg Anna Malyar ukrán védelmi miniszter-helyettes, aki közzétette a megfelelő videót.

Az általa egy utcai térfigyelő kamerából feltett videóból egyértelmű következtetés következik, hogy a felvételen lévő V betűs orosz oszlop bement Gostomelbe.

 

honved

Well-Known Member
2010. június 2.
8 682
14 282
113
Nekem az a furcsa, hogy a hadműveletek méretben és térben, elég nagyok. A veszteségek pedig, mindkét oldalon elég kicsik, ehhez mérten. Vagy alig van tényleges harc, vagy egyik fél sem mond igazat az elesettek számáról. Ami lehet azért is, mert elég kaotikusnak tűnik nekem az orosz támadás, illetve az ukrán védekezés is. Mintha senki nem tudná mi is a helyzet. Egyik oldal sem. Az meg katasztrófa, hogy alig van használható felvétel a harcokról. Nem ehhez szoktunk a közel keleti háborúk tv-s közvetítései után.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
26 763
50 148
113
Sajnos, a lengyelek nem normálisak. Nem csodálom se a felosztásokat, se ahogy megjárták 1939 után ... Elképesztő fröcsögés olyankor is, amikor nem kellene.

Mondjuk, csak az elnök, de akkor is ...

"A lengyel elnök szerint terrorcselekmény Kijev bombázása

Egyértelmű terrorcselekménynek nevezte Kijev bombázását péntek reggel Andrzej Duda elnök, miután telefonon beszélt Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel. A telefonbeszélgetésre hivatkozva Andrzej Duda Twitter közösségi honlapján azt írta: az ukrán fővárosban nagyon nehéz a helyzet, "drónok lakóházakra vetnek bombákat, emberek halnak meg".
A lengyel elnök szerint Kijev bombázásának célja az ukránok erkölcsi tartásának megtörése.
"Mindazonáltal óriási az elszántság a főváros megvédésére" - húzta alá Duda."
Jah, Kabulnak meg tapsikoltak...
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
9 917
23 168
113
Nekem az a furcsa, hogy a hadműveletek méretben és térben, elég nagyok. A veszteségek pedig, mindkét oldalon elég kicsik, ehhez mérten. Vagy alig van tényleges harc, vagy egyik fél sem mond igazat az elesettek számáról. Ami lehet azért is, mert elég kaotikusnak tűnik nekem az orosz támadás, illetve az ukrán védekezés is. Mintha senki nem tudná mi is a helyzet. Egyik oldal sem. Az meg katasztrófa, hogy alig van használható felvétel a harcokról. Nem ehhez szoktunk a közel keleti háborúk tv-s közvetítései után.

Most nem kísérik profi tv-stábok egyik oldalt sem.
 
 • Tetszik
Reactions: aquarell