[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Capslock27

Well-Known Member
2017. október 30.
2 601
6 030
113
Groznij. Hamarosan indul az erősítés! Kadyrov: Reszkessenek a neonácik, (köztük, akik Csecsenföldön harcoltak) Személyesen látogatom meg Moszajcsukot(ő ukrán neonáci, akik harcolt Dudajev oldalán)- nyilatkozta Kadyrov.
.
Jo sokba kerulhet ez a csecsen segitseg Moszkvanak, gondolom, Kadirovnak nem a semmiböl volt eddig se Airbus ACJ319 VIP orias magangepe. Cikk es foto a gep belsejeröl:
.
.
.
.
Es egy vicc a folyamatosan nevetni akaro bolondnak:
"What currency do Jewish ogres use?
Shrekels"
 

grabo112

Well-Known Member
2011. október 15.
1 377
3 505
113
wODOaIa2g8w.jpg

mxokgzohNgQ.jpg

-kLK4UpgMMw.jpg

g8-rkbasqx4.jpg


Úgy látom hamarosan Javelinek is lesznek...
Csak szólok, hogy az NLAW egyszer használatos PLOS irányzású páncéltörő fegyver (van egy pár ilyen), tehát ha már kilőtték a rakétát, akkor maga az indítócső meg a relatíve primitív optikai irányzék mehet a kukába. Ebben benne van még a rakéta? Vagy sikerrel bevégezte feladát?
 

KoviUbi

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 834
6 693
113
"Ezek az országok sosem léteztek, támadás!"
Majd kitalálnak valamit...Ukrajna lerohánásának sincs jogi alapja. Ukrajna nem fenyegette őket: nem is lett volna képes rá. A szakadár területeket sem próbálta visszafoglalni: ott lényegében egy álló háború zajlott 8 éven át. A NATO tagság kanyarba nem volt...

NATO-tagság nem volt a kanyarban sem, de a NATO vagy bizonyos NATO-tagok jelen lehettek volna akár tartósabban is Ukrajnában vagy telepíthettek volna oda bármit, ami viszont már fenyegetést jelenthetett volna Oroszországra.Igazából tök mindegy, mert Putyin alapvetően arról beszélt, hogy a 90-es években lezajlott NATO-terjeszkedés önmagában veszélyt jelent Oroszországra Ukrajna nélkül is. Most gondold el, ha Belarusz "demokratizálódik" és megjelentek volna ott is a nyugati fegyverek, mint Ukrajnában. A SZU széthullása után beszorították az oroszokat a legtöbb irányból a NATO-bővítéssel és sorozatosan az oroszokkal riogattak akkor is, amikor semmit nem csináltak. Egy csomó olyan az orosz érdekszférába tartozó ország van, ahol megpróbáltak akciózni nyugati támogatással. Valahol azért várható volt, hogy az oroszok lépni fognak.
A finneknek, svédeknek nincs mitől tartaniuk. Az ő semlegességükkel szerintem eddig sem volt baja az oroszoknak, meg amúgy is erősek katonailag.De Ukrajnában milliószám élnek oroszok és történelmileg, etnikailag, kulturálisan és egyéb szálakkal is kötődnek Oroszországhoz.Ezért nem engedhetik, hogy kiszakadjanak az orosz érdekszférából.

Ha holnaptól Mexikó orosz-barát vezetést kapna egy orosz pénzből futtatott majdanon keresztül, akkor az USA tétlenül nézné végig? A francokat. Eleve nem is vártak volna 8 évet, mint az oroszok tették.

Ukrajna meg az orosz narratívától függetlenül is egy tákolt állam, ami a saját örökségével nincs tisztában, az etnikai feszültségek 30 éve feszegetik és erre rendre erőszakos választ adtak Kijevből. Örüljenek, hogy csak az oroszok támadtak rájuk.
 

nani1980

Well-Known Member
2010. október 30.
680
1 884
93
Frusztrált, kétségbeesett, vakmerő. A normalitás, mint fogalom, arrafelé megszűnt létezni.Valószínűleg Ő nem szívesen lát orosz katonát a hazájában.
Ukrajnába egy sima közúti igazoltatáskor sem merné ezt még egy rendőri sem megcsinálni! Simán eltapossák! Elképesztően humánusak lettek az oroszok…….
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 940
48 712
113
És rohanni Putyin és Xi bácsi karjaiba? :D
Inkább az amcsik mint a népnyúzó keleti rezsimek!
Washingtonban meg a velük szövetséges országokban mondhatod hogy az elnök menjen a picsába.
Moszkvában és Pekingben ugynaezért Gulág jár! Ez neked szimpi? Ez lenne a jó irány?
Ahogy azt nyilván te is tudod, egyrészt még Európa gázmezői sincsenek kimerítve (csak az Energiewende meg egyéb okosságok miatt csökkentették a kitermelést), másrészt a közel-Keleten van bőven, közelebb is (pl Izrael).

De tudod mit, mi lenne, ha végre leereszkednének az EU törvényhozók tökei, és tárgyalnának ők Qatarral??
Miért kell ehhez (is) az USA?
 
W

Wilson

Guest

A Kreml szerint Putyin készen áll a tárgyalásokra Ukrajnával Minszkben​

ROMAN PETRENKO – 2022. FEBRUÁR 25., PÉNTEK, 14:58

7a2aa3e-7e2a20f-020e74d-putin690.jpg


Vlagyimir Putyin orosz elnök közölte, kész orosz delegációt küldeni Minszkbe, hogy tárgyaljon az ukránnal – közölte Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője.
Forrás : Peskov idézi az RBC
Részletek : Megjegyzendő, hogy Putyin kész orosz delegációt küldeni Minszkbe, hogy tárgyaljon az ukránnal.
Peszkov szerint a védelmi minisztérium, a külügyminisztérium és a Kreml adminisztrációjának képviselői lesznek benne.

Háttér : Korábban Volodimir Zelenszkij ukrán elnök meghívta Putyint, hogy üljön le a tárgyalóasztalhoz.

 
  • Tetszik
Reactions: Bubu bocs

Avtomat

Well-Known Member
2018. október 30.
1 552
4 345
113
Az észtek még több segélyt küldenek. Étel, orvosi felszerelés, lőszer, Javelinek.

"We are providing additional arms assistance to Ukraine. 25,000 packages of dry food, medical equipment, personal equipment, ammunition, additional javelin missiles and anti-aircraft munitions," said Secretary General of the Ministry of Defense Kusti Salm at a press conference.


 

hurci10

Well-Known Member
2018. július 1.
400
1 418
93
Talán eljut az illetékesekhez!

Командиры России ВКС!
Где России ВКС? Где истребитель бомбардировщики Су-30см и Су-35с? Где бомбардировщики Су-34 и штурмовики Су-25см? Я не видет. Я не знает. Укранский врага стрелять наша армия колони! Нашей танки и машини в пламя! Российский солдати упал! Это нехорошо! Это очень нехорошо! Дорогие товарищи! Где России ВКС? Это стыд!
 
W

Wilson

Guest
.
Jo sokba kerulhet ez a csecsen segitseg Moszkvanak, gondolom, Kadirovnak nem a semmiböl volt eddig se Airbus ACJ319 VIP orias magangepe. Cikk es foto a gep belsejeröl:
.
.
.
.
Es egy vicc a folyamatosan nevetni akaro bolondnak:
"What currency do Jewish ogres use?
Shrekels"
Érdekes ,hogy ezek a hős csecsenek csak most akarnak harcolni érdekes módon tegnap nem voltak az orosz hadsereg első vonalában....
 

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
19 013
36 373
113
Ahogy azt nyilván te is tudod, egyrészt még Európa gázmezői sincsenek kimerítve (csak az Energiewende meg egyéb okosságok miatt csökkentették a kitermelést), másrészt a közel-Keleten van bőven, közelebb is (pl Izrael).

De tudod mit, mi lenne, ha végre leereszkednének az EU törvényhozók tökei, és tárgyalnának ők Qatarral??
Miért kell ehhez (is) az USA?
Mert az EU-s vezetők kicsit lassú felfogásúak és elkényelmesedtek nemzetbiztonsági kérdések terén. Azt gondolták majd megdomálják Putyint, hát nem sikerült.
Legjobb példa erre a németek: Scholtznak tegnap esett le hogy nem olyan jó ötlet a NS2-t megnyitni. a Haderjük is vicc kategória - komolyan mondom a lengyel hadedrő ütőképesebb, de legalábbis mindenképp motiváltabb!

Az biztos hogy rövid távon probléma lesz, de el fog indulni a diverzifikáció és más irányból is fognak gázt szerezni.
@SilvioD írta hogy déli áramlatból jöhet már azeri gáz! Hajrá!
Legyen minél nagyobb a választék, annál jobb az alkupziciója Európának az orosz gázzal szemben is.
 
  • Tetszik
Reactions: antigonosz

gacsat

Well-Known Member
2010. augusztus 2.
16 696
14 667
113
Oroszország kész tárgyalásokat kezdeni Ukrajnáról
A Kreml küldhet egy delegációt, amely a kormány katonai és polgári részlegeit képviseli
 
  • Tetszik
Reactions: Bubu bocs