[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

oregbogaras

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 434
4 797
113
Segítség! Munka miatt kiesett de. 9-től az infó
Ne keljen átolvasnom majd száz oldalt, ezért kérdezném:
1, Kijev?
2, Il-76-osok lelövését megerősítették-e?
3, Harkov?
4, Odessa és Mariopul?
köszönet a segítségért: Öregbogaras
 

luperator

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
1 061
1 653
113
79a0182d14f6caa3da0d730ecaaad292f0e7077693293d5de8b5631daa926c92.jpg

121c1f171a116d95d161016e4b6e5e8818920a26324c247dcc69e43d7feb5217.jpg
Ugye, hogyan is működik.. Azon gondolkozott valaki, ki rendelte meg és ki készítette az első képsorokat amik mind hazugságok voltak? Mert az első perctől elkezdték. Kár lenne nem azt hinni, hogy az eddig megdönthetlen igazságok is ugyanígy születtek.
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 708
8 805
113
Ez az orosz hadsereg gyengeségét is mutatja.
A hazájukat védő katonák mindig motiváltabbak mint azok akiket egy idegen országba küldtek. Másrészt Putyinnak nagyon fontos hogy minimális veszteségei legyenek, neki otthon minden egyes halott katona fáj. Azt se tudom hogyan fogja a saját népének megmagyarázni, hogy miért volt erre a háborúra szükség, egyelőre még a háború szót is kerüli az orosz média. Ha csak puccsot akartak csinálni, akkor az nem sikerült. Ez már mindenképp háború.
 

Centquri prime

Well-Known Member
2021. december 22.
4 834
24 235
113
Éjjel kimentek az oroszok, mert arról volt szó tárgyalás lesz, de mostanra Z visszautasította a feltételeket, a támadás folytatódik állítólag utcai harcok.

2, Il-76-osok lelövését megerősítették-e?
Nem
Harkov?
4, Odessa és Mariopul
Jó kérdés. Harkov körbevéve ha minden igaz, de nagyon húsdaráló nem indult. Odessza még ukrán. Mariopul körbevéve, indul a csecsen
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 032
23 624
113
Szuper médiaesemény lesz. Oroszo. maradék presztizsét is lehúzhatja a WC-n. Hát még az orosz haderő, ha csescenekre van szüksége a győzelemhez.....
most van a presztízs helyreállítás csak szólok ! Putyin lehet nem annyira hülye mint mondjuk Zelenszkij (volkssturm) ,és számít neki a háború hazai megítélése! Amerika sem azért adta fel Vietnamot mert vesztésre állt,hanem a kormányra nehezedő hazai nyomás miatt.
 
W

Wilson

Guest
Segítség! Munka miatt kiesett de. 9-től az infó
Ne keljen átolvasnom majd száz oldalt, ezért kérdezném:
1, Kijev?
2, Il-76-osok lelövését megerősítették-e?
3, Harkov?
4, Odessa és Mariopul?
köszönet a segítségért: Öregbogaras
Kijev még Ukrán ellenőrzés alatt....
IL-76 ről nincs semmi hiteles információ...
Harkov ukrán ellenőrzés alatt de az orosz csapatok lassan körülveszi ahogy Odesszát és Mariupolt is Mariupolt szerintem hamarosan körülzárják..m
 
  • Tetszik
Reactions: oregbogaras