[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 680
8 646
113
Egy biztos. 2014-5-ben ugyanezt hallottam: az oroszok heteken belül összeomlanak, és a népharag elsöpri a vezetést. Én azt mondom, várjuk meg ki mire megy ezzel. Lehet, hogy összeomlanak, meg az is lehet, hogy nem (Török Gáborral szólva).
Nem teljesített túl jól 2014 óta az orosz gazdaság. Ezek a szankciók meg visszalökik őket a 2008 előtti szintre és jó ideig ott is ragadnak. Ez simán azt jelentheti hogy 2008 és 2028 között az orosz gazdaság stagnálni vagy csökkenni fog. Ez két gazdaságilag elpocsékolt évtized. Nem állítom hogy csődbe fog menni Oroszország vagy hogy meg fog bukni Putyin, de az biztos hogy lesz elég baja otthon is.
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 652
55 299
113
Hó eleje. Elszámolási nap van, le kell adni Kínának és Oroszországnak a jelentést, hogy ki mennyit kommentelt, statisztikázni a lájkok arányát és jellegét, a kommentre érkezett kommentek számát, jellegét. A többiekkel történő kapcsolódási és erősítési pontok meghatározása és mértéke, eredményességi kimutatója. Értékelni a befolyásolási hatásokat. Ellenőrizni, hogy hányan hivatkozhattak rá a mainstraim sajtóban. Milyen dezinformációs hatásokat keltett. Milyen mértékben érte el a február elején kitűzött iránycélokat.
Meg ugye egyeztetni kell a különböző témák narratíváit. Le kell menteni és kategorizálni az előre megírt sablonokat, képi anyagokat, videókat.
Szóval na, tudod, hogy van ez. Mert ugye tudjuk, hogy ingyen nem foglalkozik vele ennyit az ember.
Hó eleje. Elszámolási nap van, le kell adni Kínának és Oroszországnak a jelentést, hogy ki mennyit kommentelt, statisztikázni a lájkok arányát és jellegét, a kommentre érkezett kommentek számát, jellegét. A többiekkel történő kapcsolódási és erősítési pontok meghatározása és mértéke, eredményességi kimutatója. Értékelni a befolyásolási hatásokat. Ellenőrizni, hogy hányan hivatkozhattak rá a mainstraim sajtóban. Milyen dezinformációs hatásokat keltett. Milyen mértékben érte el a február elején kitűzött iránycélokat.
Meg ugye egyeztetni kell a különböző témák narratíváit. Le kell menteni és kategorizálni az előre megírt sablonokat, képi anyagokat, videókat.
Szóval na, tudod, hogy van ez. Mert ugye tudjuk, hogy ingyen nem foglalkozik vele ennyit az ember.

Washington is hasonlóan jár el. Elviselhetetlen ez a bürokrácia azért a pár dollárért. Meg sem éri már, meg elviszi az adó is nagy részét.
:)
 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 680
8 646
113
Általános nyersanyaghiány van a piacon ami hajtja felfele az árakat.
Ha most Európa elvágja az orosz ellátási láncot akkor más piacokról kell "rabolnia" még feljebb verve az árat, mivel nem csak a nyersanyagot szívja el, hanem a megnyúlt logisztikai lánc miatt szállítási kapacitást is, ráadásul azok a piacok az orosz árú felé fognak fordulni, ha nem akarnak csődbe menni.

Kb. mint amikor pár hete Kína lenyúlta az Amerikából Németországba tartó LNG hajókat, hirtelen németek újranyitották az orosz gázcsapot, csak onnan már jóval drágábban jött a gáz, mint előtte, meg japánokkal tárgyalnak, hogy mondjanak le az amerikai lng-ről...

Persze lehet jönni ilyenekkel, mint Venezuela, de ott egy kőkemény belső kaotikus helyzet is hozzájárul ahhoz, hogy senki se vesz tőlük, még az észak-koreai ritkaföldfémek is utat találnak a nemzetközi piacra...
Valószínűleg ami pózolható az ki lesz váltva, akár drágábbra is. Ami pótolhatatlan az maradni fog, de Európa mindent meg fog tenni hogy csökkenjen az oroszoktól való függés.

Nem jó az oroszoknak egy új hidegháború. Már közel sincs akkor súlyuk a világban mint a SZU-nak volt és az is összeomlott.
 
  • Tetszik
Reactions: Nagy Csaba
W

Wilson

Guest
Az orosz megszálló csapatok Harkov központját támadták, különösen a Szvobod téren, a Regionális Államigazgatás épülete közelében történt nagy robbanás, a második rakéta magát a regionális államigazgatás épületét találta el.

Forrás: Videó robbanásokról, Telegram

A robbanás pillanatában sok autó és ember tartózkodik a kereszteződésben.

Az előzetes adatok szerint Harkovban légicsapást hajtottak végre. Valószínűleg több rakéta is volt, egy a térre zuhant, és legalább egy a regionális államigazgatás épületét találta el. Odabent áldozatok vannak.

 
T

Törölt tag 1711

Guest
Boki, egyszer sikerülne úgy berakni egy videót, hogy meg is lehet azt nézni? Vagy átmentél ilyen VK-s porszívó ügynökbe, hogy regisztráljanak az emberek?

Csak telefonszám kell, hogy müködjön, minden más adat kamu nálam, profilképnek is feltoltam egy koronavírusról készült ábrát.
 

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 366
30 870
113
ehet hogy haditechnikához értessz, de a gazdaság....... Európa egy több 100 milliós (lakos) jól fizető piac, amit érdemes kiszolgálni, ez mindenen túl is így lesz..
Ez érdekes gondolat; pedig már az autókat is olyan dizájnnal gyártják, hogy a kínai piacon eladható legyen. Nem, nem az európai piacra szabják. Az európai piac sok területen már csak egy járulékos dolog.
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 652
55 299
113
Eljött az elmúlt 30 év idióta európai védelmi politikájának a böjtje. Vége a történelemnek, hadseregeket leépíteni, jó ötlet energetikailag függeni stratégiai ellenféltől stb stb. Az amcsiknak volt igaza. Biztosak lehetünk benne, hogy hatalmas fejlesztések lesznek az európai védelmi szektorban, a németek megint beindítják a hadigyárakat, és nekünk is csurran-cseppen megrendelés a Rheinmetall gyárba. A rengeteg megrendeléstől elolcsósodik a fegyver.
Az utolsó mondatban sajnos nem hiszek, sőt.
 

Allesmor Obranna

Well-Known Member
2010. április 30.
13 181
61 076
113
Ha kisebbségekért aggódsz akkor azt megteheted magyarországon is.
Itt van egy etnikum amely a lakosság kb. 25%-át adja, hogy néz ki a oktatási rendszer?
25% a óvodáknak, iskoláknak egyetemeknek a ő anyanyelvükön oktat?
Aztán itt a konkrét példa
kaposváron volt egy iskola 2010-es évek közepe ahol a roma/cigány fiatalokat egy osztályba tették évfolyamonként mondván úgy jobban tudnak tanulni a oktatási nyelv a magyar volt.
Ehhez képest budapestről mentek le a hivatalok meg "civilek" hogy ez szegregáció kérem.
Lengyel kollegáidnak erről is mesélhetnél hogy megy ez a hazádban:
És hát van egy olyan olvasata is hogy a polgármester volt a hibás /erősebb jelzők a cikkben/ mert szegregálni akart...

Tehát ha érdekelnek a kisebbségek nyelvhasználati jogai /itt a nyelvhasználatig el se jutottak/, oktatási jogai van mit tenned Magyarországon is, belföldön.
Kezdheted a jogszabály módosítási kérelemmel is keress fel valaki aki ilyet beadhat:

Magyarország Alaptörvénye

H) cikk

(1) Magyarországon a hivatalos nyelv a magyar.

(2) Magyarország védi a magyar nyelvet.

(3) Magyarország védi a magyar jelnyelvet mint a magyar kultúra részét.

Ha magyarországon a lakosság 25 százaléka cigány (és nem roma), az nem jelenti azt, hogy 25 százaléknyi magyar állampolgár “cigány” nyelven beszél, vagy ez az anyanyelve.
Mivel nem egységes az sem.
Itthon a lovari a fő cigány nyelv, de nem minden, magát cigánynak tartó ember beszéli ezt a nyelvet.